Morsdag

Grattis alla mammor på vår dag!! Jag har haft en fantastisk första morsdag, det beror på att jag har den ljuvligaste sonen i världen och såklart fick han lite hjälp av sin underbara far. Jag har verkligen njutit och varit så tacksam över att jag är mamma!!

Halva dagen tillbringades Åsele (vilket jag inte tyckte var så trevligt och inte orkar dra här heller) men sedan har vi fikat tårta hos svärmor och sedan hos mamma.
                                                                       
                     
Usch, jag rullar fram för tillfället... och det största kalaset är fortfarande inte avverkat :) Affe fyller 1 år på tisdag, så de har eg. bara varit uppvärmning hittills!

Ensam hemma

Tror det är första gången jag varit ensam hemma, utan att det varit för att jag behöver vila (ibland i början av mitt mammaliv så flydde alla huset och jag (helt utsliten) däckade några timmar. Men idag så tog pappa med sej Affe på shoppingtripp till Dorotea (skulle handlas hemligheter tror jag visst).
Oj så effektiv jag blir när jag får göra saker ostört! Först fick hela nedervåningen sig en ordentlig skurning, vet inte när jag gjorde det sist... Sedan har jag målat lite här och där på huset, sånt som inte hanns i höst när vi bytte fönster. Å sedan har jag stått några timmar vid min vedhög, så den minskar än om det tar sin tid när man är själv.


Nu ska Melvin på disco så han måste fixas, har en stek och rotsaksgratäng i ugnen, Alfred härjar runt i vanlig ordning, mannen och dottern i huset är ute och ränner...
och jag längtar efter att få sätta mej i soffan och slöa. Blir sliten av att vara effektiv.

Åh föresten så har min karl jobb igen i alla fall en stund, så nu får jag och Affe njuta av sommaren :) Lycka!

Trevlig helg alla mina fina läsare!

En vacker dag

Solen skiner igen, det är välkommet efter några dagars otäckt regn och stormväder! Men de är tyvärr ingen värme, hoppas att den oxå kommer.
Idag dagen vigd för fika och gomat. Ikväll ska vi på Melvins Indianföreställning på MB, de brukar vara så duktiga!

Alfred har piggat på sej lite, det var som jag misstänkte öronen igen, så nu är det fjärde penicillinkuren på mindre än ett halvår... Remiss har skickats, men de är ju sommar så det lär dröja innan vi får komma skulle jag tro...
Det känns verkligen inte bra att stoppa i han penicillin stup i ett.

Det är inte länge till ettårsdagen nu, tänk vad tiden sprungit iväg, precis som alla säger så går det fruktansvärt snabbt, väldigt mycket har hänt :) Nu springer han och har börjat klättra på allt, ramlar och slår sej hela tiden, så de är verkligen full fart och liv i huset :)


Hoppas att Ni får en trevlig dag!

Tack för alla trevliga kommentarer om hur duktiga vi är, visst är vi de, men jag tror nog de flesta skulle klara av det, det är mest tjurskalle som behövs! ;)
Fick frågan igår vilket som är nästa projekt, och jag vet inte, nån som har något tips?? :)


Ingen vanlig dag...


Bara du kommer hem ska vi fira hela dagen!! PUSS PUSS!!

Aj aj aj!!

Lilleman har feber och ont i öronen... så imorrn får vi ringa doktorn.

Annars så är familjen åter samlad, mysigt!!

Trevlig kväll!

Idag har baket börjat!

Orkar inte med någon vedkapning idag, den får vänta till imorrn. Mina halvmålade dörrar ligger oxå och skriker på mej men jag sätte på hörselkåporna...
Har börjat med all kalasbakning istället, det blev nötgifflar och Idas Dumelmuffins



Är det någon som testat Leilas pollymuffins?? Var lite sugen på att prova dem...

Borgafjäll tur och retur

Så var det gjort, vårens stora utmaning. Cykling till och från Borgafjäll. Jag mamma och Patrik gav oss iväg i lördags (Patrik startade lite senare än oss) solen sken, några små skurar blötte ner oss, men de torkade snabbt.
Cyklingen uppför gick galant ända till Storbäck, där började det blåsa, motvind såklart... Åh kära värld vad jobbigt det var, uppför och massa vind. Trodde inte att jag skulle orka, sista milen, den gick enbart på tjurskalle. 

Vi startade kl 9 och med en hel del pauser för mat och vila så var vi uppe kl 17. ASTRÖTT!! Har aldrig tagit ut mej så mycket tror jag. I alla fall så blev det bastu, grillat och sedan sängen. Sov som en medvetslös och vaknade pigg och alert kl 7 igår morse, Solen sken och det var fortfarande samma vind, vilken idag gillades!

Kl 9 trampade vi iväg igen neråt låglandet igen och då insåg jag varför jag blivit så knäckt dagen innan, massor med nerför i början!! Tvärseleberget gick nästan utan ansträngning idag (dagen innan var det blod svett och tårar). Solen sken och vi hade en snitthastighet på nästan 27km/h hem. Vilket är mycket bra!!
Kom hem strax innan kl 16 även denna dag med några stopp för mat och solning.

Idag är jag rätt mör, ont överallt och trött, men lycklig!


(Dryga 12 mil från Lavsjön)

Glass-stopp i Västra Ormsjön, intet ont vetande om hur jobbigt det skulle bli :)



Blev förvånad över hur vacker vägen är, har aldrig tänkt på det tidigare, men de är jättefint hela vägen!!

Lunch just innan Storbäck.

De värsta milen av alla!!!

En ljuvlig syn!!

Äntligen uppe och får träffa min lilla (och lite större) sötnos!

Hjälp Therese!

En vän behöver råd! Hjälp henne!!!

Fredag

Idag har jag varit en sväng på vedbacken, Alfred sover så bra brevid :) Men så började de regna rätt mycket så jag gav upp, hade sågat upp allt jag kunde oxå. Kan inte riktigt med motorsågen, eller jag är för rädd för den för att lära mej tror jag. Så Andreas brukar få den uppgiften.
Har beställt lite sockerpasta och annat roligt idag så nu är jag snart redo för all tårtbakning!

Sitter här och väntar på att liten ska vakna, så han kan äta lite lunch, sen ska vi ner och helgshandla. Det är imorgon de gäller, mitt nästa mål med träningen. Cyklingen till Borga (och hem förhoppningsvis) så jag måste handla massa energigivande mat! Pappa, Andreas och Alfred åker upp och bjuder oss på grillat när vi kommer fram. Hoppas verkligen inte att det blir slätregn för då blir det inge roligt alls. Men enligt kartan så visade de på rätt okej väder, så jag tror på dem.

Ikväll blev vi bjudna på middag, en himla passande dag då jag hela förmiddan funderat på vad vi ska äta ikväll... och inte kommit på något. :)

Nej, måste nog pilla lite på drängen så han vaknar!

Regn idag...

Vi hade ju så många planer för denna lediga dag... Vedkapning, målning osv. Men de kan ju ge sej, förhoppningsvis Ikväll är vi bjudna på mat av lilla mamma. Blir gott och trevligt kan jag garantera!

Hade tänkt springa lite idag oxå, får ju inte lägga av mej, jag har så lätt att göra de när målet är nått. Men inte denna gång!

Alfred bjöd oss på en sovmorgon idag oxå, nästan till 7.30, vilken lyx! Hade önskat mej en av Andreas, men de brukar inte gå igenom, så de var tur lilleman fixade det! Han springer runt och pratar hela tiden, de nya ordet är "tutte" och de säger han HELA dagarna lång! :)

Baloo har blivit knäpp oxå, usch jag skäms för han... Rymmer och flyger på andras stackars hundar, det är något väldigt illa med honom, är nervös som en asp. Åskan igår gjorde det bara värre, sedan tror jag att det flyttat hit bevingade varelser som stör honom mycket... Tur i oturen var att hunden han "gav sej på" (för övrigt så var det väl som att ge igen, för de var han som flög på Baloo sist) var dubbelt så stor, men de kunde ju hänt någon annan... Ingen skada på någon av dem. Men nu är det verkligen inte roligt för Baloo, hundbur och koppeltvång jämt.
Ber tusen miljoner gånger om ursäkt!!! Skäms väldigt mycket och är sååå besviken på Baloo!

Det är nog bara att inse att han är förstörd, att bli på flugen och hundtuggad först som valp och sedan som unghund har gjort att han inte litar på andra hanhundar alls. Sedan är ju de flesta andra hundar hundgårds och jakthundar som är rätt så arga på varann, väldigt mycket revalitet.
Men vi får väl se hur det fungerar med koppeltvånget, han blir ju så jäkla skällig när han sitter fast. Ångrar bittert att vi skaffade hund då vi gjorde det... Fel tid i livet kanske och definitivt fel plats på jorden.

Nog med gnällandet, måste rädda min son som fastnat under soffan...

Tack!



För alla trevliga kommentarer om min löpning :) Jag blir glad av dem!

(Och tack för tipset!)

Tårtdekorationer

Jag tänkte göra den finaste tårtan jag nånsin gjort till min lilla prins 1årsdag. Frågan är bara, var är det bäst att beställa sockerpasta och sådant ifrån, det kryllar av webshopar, men vem är bäst och billigast? Vad är bra att ha i verktygsväg, har tyvärr inte ekonomi för att köpa allt som jag skulle vilja ha...
Hoppas någon kan ge mej lite råd!?




Tänk om man kunde göra såhär fint... (Bilderna är lånade från http://www.maisiefantaisie.co.uk/)

Dagen idag har varit väldigt lugn och skön, vi tog en liten promenad med M och killarna, sedan åt vi lunch tillsammans med A innan han åkte och jobbade.
Det har åskat och regnat, vi har sovit och vilat. Har även beställt lite födelsedagspresenter, det är så himla många födelsedagar nu framöver. Måste börja baka lite bullar och kakor i början på nästa vecka.

Nu ska det lagas lax och potatis.

Trevlig kväll!

Förstår att Ni är nyfikna :)

Alla resultat finns här min placering 146 av 371 (damer 10km) tiden: 54:56 är helt okej speciellt med tanke på att det var totalt stopp i minst 2 km, då alla startade samtidigt. Inte så genomtänkt, vi fick gå och stå stilla mycket. Först efter ungefär 3km kunde jag springa i min takt.
Men allt annat var kanon, perfekt väder, fina vägar att springa på. Nu är jag så nöjd med mej själv!
Hon som vann sprang på knappt 40 min, så de är en del träning kvar :)

Nästa mål är löpartävlingen i Lavsjön, visst kommer Ni och deltar!? 13 juli kan ni boka för den!

Lite shopping och mycket trevligt sällskap blev det oxå igår. Idag är jag ganska trött, sitter och hoppas att lilleman oxå blir trött snart så vi kan ta en tupplur tillsammans. 

Idag gäller det!!

Nu är nummerlapparna hämtade, stan är gjord och middagen inhandlad. Bara sista delen av uppladdningen kvar :) Riktigt taggad! Har fått låna min käre brors lägenhet, skönt att kunna ligga och slappa en stund, laga mat i lugn och ro.

Ska bli väldigt roligt med alla löpare ikväll, 6000 personer är vi och då känns det genast mycket lättare, många att springa tillsammans med! Vädret verkar vara på vår sida oxå, moln, nästan vindstilla och inget regn.

Måndagmorgon

Eller ja, förmiddag kanske. Jag och Alfred har redan hunnit röja upp i huset, det behövdes! Ätit frulle och nu sover drängen igen. Andreas jobbar förmiddag i veckan. Även idag strålar solen, ska ta en cykeltur till Lajksjön, hälsa på mormor och sedan handla lite.
När Andreas kommer hem är de vedkapning som gäller. Började igår och det gick riktigt bra, så skönt att kroppen får arbeta lite ;)

Imorgon går Blodomloppet av stapeln, kommer bli roligt! Tog ett genrep igår, varmt var det men annars gick det fint.

Nu ska jag passa på att måla mina dörrar medan lilleman sover.

Ni ska få se våra fina planteringar, jag blir så sugen nu när de är varmt och fint, vill ha blommor överallt, men de är nog klokt att vänta, snart kommer säkert kylan och mördar alla otåliga små vackra blommor...
Men ett par tåliga har jag ändå köpt mej: 






Ha en toppendag!

Grattis Norge!!

Både för segern igår och för att de firar nationaldagen idag!! Och det är en fest som inte går av för hackor, minns som igår när vi stod där vid busshållplatsen på Snaröya, finklädda, med picknickkorg och norska flaggor. Sedan alla dessa människor inne i Oslo! Det var en helt otrolig upplevelse, tänk om vi firade hälften så mycket på vår nationaldag...

Malena överraskade inte speciellt, vi är rätt så vana vid sådana placeringar. Och jag tyckte inte om låten, ännu sämre var den igår då jag tyckte ljudet fastnade inne i henne, hon lät ju inget...

Hoppas även att jag kan grattulera Sofie och Alex till målgången av Göteborgsvarvet! Har inte pratat med dem men jag antar att de sprang för allt de var värda och fick bra tider!

Idag skiner solen på oss, det ser ut att bli en toppendag! Ska ut och måla så fort Andreas vaknar och vill leka med drängen. Sedan har vi genrep inför Blodomloppet idag, fast "bara" en 5km löpning ska avklaras, sedan är vi fit for fight på tisdag :)  Hoppas att jag tar mej ut på vedbacken idag oxå, nu när alla kapar och klyvar är riggade!

Igår tog Alfred sin premiärtur på gräsmattan, oj vad han gillade det!!



Fick besök igårkväll oxå, väldigt trevligt och mycket mer fart än för några månader sedan :)  Tyvärr glömde jag helt bort kameran... typiskt. Men det blir väl fler gånger.

Ha en härlig söndag!

Blåsig lördag

Jag är så besviken på väderrapporterna, vilket svek, som de lovade sommar och sol och värme i helgen och idag är det som om istiden är på gång, usch så jag fryser!!
Planen var att ta mej an dörrarna, eftersom de skulle va såå bra målarväder. Jag har börja, två av de fyra dörrarna är slipade och spacklade men om jag törs måla de vet jag inte... det är ju så mycket regn i luften.



Värre kan det inte bli ;)

Jag har oxå beställt två starka karlar som ska hjälpa mej att få fram vedkap, klyv och transportör, så jag kan börja med det. Synd att man är så himla svag själv, iof så orkar nog ingen vanlig själv, men jag skulle ändå vilja! Ser fram emot vedarbete, gillar när man gör något med kroppen och ser resultat på en gång!

Den tredje projektet jag har på gång är en flytt av databordet med alla tillbehör, men först måste jag beställa en router och något nätverkskort. Alfred måste få sitt egna rum alldeles för sej själv, det börjar bli jobbigt att plocka upp alla papper och alla pärmar varje dag han har lekt!

Andreas blir inte bättre i sin förkylning snarare värre och det känns lite läskigt, han är så himla dålig... Har ordinerat soffläge på han, men efter tre veckor så är han inte så himla glad över att ligga där. Hoppas verkligen att de blir friskare tider framöver! 

Idag springer två av mina vänner (kanske tre??) Göteborgsvarvet!! Jag är full av beundran!! 21km är inte lite.

Ikväll ska vi inte missa:

Vad tror vi om Malena... ja, jag vet inte, tror inte jag kommer att orka se hela heller, men hoppas kan jag ju, att det går bra alltså, det vore på tiden att vi placerade oss i toppen!

Ha en fin dag!!

Torsdag

I veckan har jag varit i Lycksele på Styrelseutbildning genom Kommunal, tisdag och onsdag. Det var intressant, fick lära mej en hel del! Men det är inte lätt att sitta stilla och lyssna hela dagarna, usch så trött jag blir.
Det var även första natten utan Alfred, mycket märkligt!! Men jag sov som en stock. Alfred sov hos mormor, och hade sovit gott hela natten han oxå, frågan är hur mormor och morfar sov.... :)

Jag var på DollarStore och köpte fina plastglas till husvagnen och en massa godis. Konstigt att vara fri och ledig på tisdagkväll, behövde inte fixa sytare åt Affe när jag var ut och sprang heller. Sprang runt i Lycksele, det är himla lyxigt med gång/cykelbanor!!

Men ledighet i all ära, så går inget upp emot att få återförenas med min lilla underbara son!! Och senare på nattkröken dök även min underbara karl upp!

Tack mamma för att du alltid ställer upp!!

Idag skiner solen, det är nästan sommartemp när det inte blåser. Musöron fulla björkarna och min delvis okrattade gräsmatta börjar grönska. Härligt med sommar ska det bli!

Andreas har fått jobb så nu har jag två hemmaveckor att se fram emot!! Har tänkt börja måla lite, får se hur det går, Alfred är inte mycket för att sova på dagarna.
Åh nu är han inte så förtjust över mitt knapprande här heller så vi får hitta på något annat!

Tjingeling

 

Rösta här!!

Gå in på www.112.se och rösta på Dorotea klass 5's bidrag!!

Hej hej!!

Så har även denna dag gått. Jag har jobbat på Wiks, precis som resten av denna vecka, lagom med jobb, roligt att träffa alla kunder! Alla är så trevliga och glada! På lunchen cyklade jag hem och blev bjuden på mat av min hemmakarl, lyxigt värre. När jag kommer hem efter dagens slut står middagen klar och väntar på mej :) skulle helt klart kunna vänja mej vid detta!

Sedan igår har Andreas fått jobb igen, men eftersom jag redan lovat bort mej så får han börja först när jag kommer hem kl 18. Han kör åt LavsjöÅkeri igen, osett hur länge, men allt är bättre än inget. Så nu går vi verkligen om varandra, men de fungerar utmärkt ett litet tag.
Träningen blir lidande av detta tyvärr, kommer mej inte ut alls på kvällarna och på morgonen så är det jag som skickar iväg de stora barna med bussen och sen är det jobb. Får ta igen det i helgen, då vi gör ett nytt försök att ta oss till Bränna, lugn och ro, massa tid att springa. Funderar på att cykla hem därifrån på söndag, får se vad det blir av det.

I tisdags klådde jag min miltid med nästan 3 minuter, 10km på 52min52s. I ösregn, så jag var inte så lite stolt när jag kom hem :)

Ikväll har vi haft städkväll, Melvins och Amandas rum är nu skinande rena, måste få in lite rutiner i livet, så därför började vi med städning av rummen varannan vecka, ikväll gick det väldigt smärtfritt ingen klagan alls :) Synd att jag har hela nedervåningen kvar bara... suck, aldrig tar det någon ände (nån måste ju klaga, för det är verkligen TRÅKIGT att städa).
Imorgonkväll ska jag däremot göra något som jag aldrig tidigare gjort, men det får ni kanske höra mer om sedan! Nu ska jag ta och krypa ner i sängen, jag blir så himla trött av att jobba...

God natt!


Helgen

Det blev inget Bränna för oss, Andreas har legat sjuk hela helgen...
Igår cyklade jag Alfred och Melvin till Lajksjön och hälsade på, jättehärligt väder! Vi grillade när vi kom hem, jag tror de är första gången jag grillat på min grill. Annars är de ett riktigt karlgöra här hemma. På kvällen spanade vi på Robinson åt glass och sedan blev det en tidig kväll.
Idag har jag krattat lite, blåsigt men annars är de jättefint väder, Alfred är inte så himla nöjd med att sitta i vagnen och se på så länge, så jag har en del kvar. Tog mej en cykeltur medan han sov (Andreas passade såklart), måste försöka få några mil cykel i kroppen innan de är dags för Borgatrippen, vi har bokat in lördagen efter Kristiflygare för avfärd. Hoppas på bra väder! Sitter och letar cykelväskor någon som har ett förslag på någon prisvärd??
Har hittat en sida jag gillar Maxpuls, hur mycket roligt som helst!! Skulle även vilja ha en pulsklocka!

Ikväll ska vi springa igen, känns roligt, kroppen känns bra igen, det har varit tungt ett tag men jag hoppas att det har vänt igen nu!

Alfred har föresten tagit sina första stapplande steg, på riktigt, igår på sin 11 månaders dag! Men han är tack och lov lite feg så han föredrar att krypa än!

Nu är han mer än nöjd på mammas knapprande.
Hoppas ni haft en fin helg!

RSS 2.0