Söndag

Nu har är det söndag igen, jag har haft en rätt ledig vecka. På Grindstugan skulle jag jobba endast 1½ dag, men  drängen har haft öroninflamation så en av dagarna VAB:ade jag största delen av dagen. Har varit på Wiks 1½ dag oxå men de är mest nöje så det räknas knappt som jobb. Nu är vi alla friska igen och vi står inför en lååång arbetsvecka med 6 arbetsdagar (förhoppningsvis). Jag är laddad!

Idag gör vi inte så mycket. Jag har haft besök, en av gästerna bajsade på Alfreds rum... :) Alfred var inte sen på att skvallra, på sitt eget vis, dvs genom att kladda ner fingrarna och sedan komma och visa :P det är rart med djur och barn!

Andreas och Baloo har varit ute på jakt, tyvärr blev det ingen fågel denna gång heller, men men, mer skogsvana för både jägarn och hunden så en vacker dag kanske...

Jag sprudlar av ideer för vårt hem (måste vara ett tecken på att jag är tillbaka på banan efter en liten deppig och jobbig september). Jag håller på att måla vår nya sänghylla, sedan ska jag bygga två hörnhyllor så fort jag köpt skivor. (De finns att köpa i Jotex, men inte i rätt färg tyvärr..)

Jag har köpt en fondtapet för länge sedan som var tänkt till sovrummet, men den passar inte alls och har blivit liggande, nu har jag räknat lite på det och sett att den skulle vara kanon i köket!! Så jag hoppas jag kan få lite hjälp en helg framöver så jag kan få upp den.
Jag har skickat iväg en beställning till Noga utvalt. Sedan är jag sugen på två väggord från Unik dekor men ett av dem ska sitta i hallen och där vill jag oxå göra om så jag får nog vänta. Det finns så mycket fint!! Som gör hemmet mer personligt, jag vill ha, jag vill ha :)

Har börjat klura på julklappar oxå, tänk att snart är vi där om bara 9 veckor tänder vi första ljuset idag. Galet fort går det! Har endel ideer, det ska bli så roligt att börja inhandla (allt utom själva betalningen förståss). I min familj drar vi lott och köper bara en (svindyr)klapp till en person var, för det är ju barna som ska ha paket!! 

På tal och djur och barn, här äter Baloo och Affe lördagsgodis tillsammans:

  

De delar på allt från korv till majskrokar. Non stop behåller dock Alfred för sej själv i mesta möjliga mån :)



Bästa vänner :)

Nej nu ska jag försöka ta mej ut i blåsten och plocka lite mer enris innan de är dags att göra söndagsmiddagen, hembakt pizza står på menyn!


Icabröd och rent kylskåp

Jag försöker att inte göra så mycke hushållssysslor när lilleman är vaken, men vårt kylskåp stank och det är inte så roligt. Sedan ska vi göra klart veden som ligger och väntar på oss (inte årets men nästa års) i helgen. Så tiden räcker inte till... Så det var bara att låta honom "hjälpa" till, men usch vad vi var arga på varandra innan vi var färdiga :(
Jaja, nu är de rent och luktar inte. Passade på att baka bröd oxå, det som fanns på ICAs reklamblad, det gräddas just för tillfället, hoppas att det smakar bra!
Frukostbröd med havre

(Bild från ICA.se)

Idag jobbar jag eg kväll men jag sökte halv föräldraledigt, så jag slutar kl 16.45. Känns så bra!! Rätt peppad på att jobba idag oxå trevliga arbetskamrater och vi har bestämt att vi ska göra äppelpaj till fredagsfikat :)

Nej nu ska jag ta mej an min leksugna helvilda Alfred innan han river huset.

Trevlig fredag på er!

Potatisplockning



Min duktiga kille! Först en hel dag på dagis och sedan en kväll på mormor och morfars potatisland. Ändå var det ingen speciellt trött kille igårkväll kl 20. Fattar inte var han tar energin ifrån :)

Packat och klart

Nej, vi ska inte ut på någon rolig resa utan bara på dagis/jobb och eftersom både jag och Andreas jobbar kväll så ska Alfred bo hos mormor och morfar inatt, även jag sover där när jag slutar eftersom jag börjar redan kl 7 imorrnbitti. Pusslandet har börjat... Men jag är SÅ glad att jag har mamma pappa och svärföräldrarna så nära så att det löser sig sånnahär gånger.

Igår var vi lediga, det var härligt. Vädret var verkligen toppen, varmt och soligt. Vi var ute och promenerade två gånger, traskade totalt 14km igår, inte illa :) Sedan rensade jag bort sommarblommorna ute, satt även en stund i solen och läste. Jag uppskattar verkligen de lediga dagarna nu när de är så få!
Vi hälsade även på Jon och Joel, deras mamma bjö på gofika :)

På kvällen åkte jag på styrelsemöte för Kommunal, som blev inställt, lite surt att fixa barnvakt och köra (totalt) 4 mil för ingenting. Det tär på intresset om jag säger så...

Idag är det arbetsplatsträff på jobbet, har hört ryktas om gofika, men annars skulle jag hellre slippa, fy det är så tradigt att sitta där... Men vem vet kanske har de förändrats sedan jag sist var där och blivit till jättetrevliga tillställningar där vi förstår varandra och kan komma fram till bra beslut och får höra positiva saker om hur bra det är att vi personal finns och gör ett fantastiskt jobb :) Hoppas det!!

Ha en fin dag!

Jag lever

men det blir inte mycket tid över för dator just nu. Å sen finns det en annan anledning och den är att min käre sambo har blivit något av en datanörd och alla är vi barn i börja så de har gått lite snett med en nästan kraschad dator som nu är omformaterad och jättemysko... men de har tagit låång tid...
Jaja, han har lovat att bara fixa till den och sedan ska han skaffa sej en ny hobby! Eller snarare återgå till renoverandet och byggandet som han faktiskt behärskar :P

Nu har jag gjort "helg" efter att ha inskolat Alfred i två veckor och sedan haft en jobbarhelg som slutade kl 16 idag. Det känns verkligen välbehövligt med en dag ledigt imorgon. Jag har inte ställt om mej än, men på god väg. Alfred var sina första timmar på riktigt på dagis idag, det går bättre och bättre. Även för mej ;) Å de absolut bästa med dagis är att jag får hämta honom, älskar när han ser mej och fyrar av världens goaste leende!!!

I veckan är vi storasyskonlösa och Andreas jobbar eftermiddagar så de är lugnt och tyst. Jag och Alfred får bara rå om varann, idag är de rätt skönt men de brukar inte vara så länge den känslan, saknar min stora familj rätt fort!

Nej nu ska jag plantera mej i soffan en liten stund.


Nu är det slut

på min föräldraledighet för denna gång :) Jag hoppas få uppleva det igen, jag trivs som fisken i vattnet hemma. Helt klart har det satt guldkant på det hela genom att jag haft Maria hemma oxå, vilken tajming.
Ibland får jag känslan av att jag aldrig mer hinner träffa min goaste unge, men riktigt så kanske det inte är att börja jobba... Eftersom jag "bara" har 75% så kommer jag nog hinna med min lilla prins rätt bra!
I tisdags börjar inskolningen på Vargen, det var nervöst, har bara hört bra om den avdelningen så det känns väldigt bra, jag och framförallt Alfred fick ett väldigt bra bemötande. Har är dock väldigt skeptisk, antar att jag utstrålar en massa tokigt... Men innan veckan var slut så blev han morskare, och nu till veckan ska vi köra hårt med 6 timmar/dag.
I fredags hade jag mitt första arbetspass, en 7-16. Oj vad förvirrat, kände mej så borta! Helt självklara saker glömde jag, men tydligen fick det vara så den dagen (och även alla dar framöver) :) Det ska nog gå bra bara jag fått in lilleman på dagis ordentligt!
Idag jobbar jag kväll, det blir spännande det med.

Igår var vi på utflykt till Lycksele för att handla nya sängar (överraskningar!!) åt alla barn, Jysk har rätt bra priser tack och lov! Amanda och Melvin fick stora (120) sängar, så jag hoppas de blir nöjda! Jag tycker det känns bra att det får nya, i de gamla kryper det nog runt en massa otäckt! Vi var även en sväng förbi Dollars, köpte en massa nya glas som sedan invigdes på kvällen i goda vänners sällskap!
Lunchen/middagen intogs på Golden Bar, har aldrig varit där men blev positivt överraskad, fräscht och god pizza, dock fick jag en påminnelse om att jag är första gångs förälder, beställde spagetti och köttfärssås till Alfred... ja, synd att jag inte hade kameran, så han såg ut, och golvet och bordet... Nu kan vi skratta, men de var en rätt stressig upplevelse, nästa gång ska jag lyssna på Andreas och beställa korv :)

Väl hemma, så satt vi ihop och bäddade sängarna sedan kom våra vänner som sagt upp och vi provade glasen plus lite ost och kex, gott det! Jag ÄLSKAR Brieost på chilikex! Chili cheese doodles är inte heller fel.

Nej nu är Affe hungrig!

Ha en fin avslutning på denna vecka! 

RSS 2.0