Måndag

Nu var det roliga slut... I morse åkte mina vänner söderut igen, och jag höll på att missa dem. Alfred har inte alls sovit inatt, gråtit och varit missnöjd, har ingen aning om vad det är nu. Men allt är som vanligt nu igen så hoppas att det var något tillfälligt bara!
I alla fall så har det varit en underbar helg, men världens bästa besök, så lättsamt att ha sånna vänner. Har haft rena rama semestern, de har lagat mat och diskat och underhållit Alfred, donat och fixat. Detta plus att mina vänner är nöjda med lite skidåkning och korvgrillning, mer behövs inte.
Tack för en fantastisk helg och för att Ni är de Ni är!
Ser fram emot nästa gång vi ses!!

Inser nu att jag tagit väldigt lite bilder, men allt är väldokumenterat av Suss och Sofie. Här kommer några i alla fall. Vi hade inget bra väder, men ett gott humör och massor av energi så det gick bra i alla fall!



Mycket imponerad av dessa tjejer!!


Detta sammanfattar helgen :)



Saknar er redan!!!


Besök

Nu har mina vänner kommit, eller de kom kl halv 2 på natten mot fredag. Igår hade vi en vilodag, med massa mat och godishandling. Planerade helgen resten av helgen, vilket verkar bli mest äta om vi ska få i oss allt vi köpte :)


Idag är det tänkt skidor, och det är en perfekt dag för det, strålande solsken, så jag hoppas töserna vaknar snart så vi kan ge oss ut!! Lunchgrillning blir det sedan, antagligen på baksidan huset så Andreas oxå får vara med, då han ska passa Alfred som inte får vara ute än.


Han är mycket piggare nu, pencillinet har börjat ge resultat :) (Går även rätt så bra att få i han det.) Åh det känns såå skönt! Han har inte alls vart kry, igår och torsdag var hemska! Men nu är de som att inget har hänt, lite hostig bara...

Nej nu är det frulle!!

Ha en fin dag!

Öroninflamation

Usch usch usch, min stackars lilla dräng. Jag var helt bombsäker på att nu är det inte öronen, inget tydde på det.. men så helt plötsligt så rinner de ur örat!!! Åh feber å ont å alla symtom på en gång...
Ringde sjukan och de hade en jättesen tid som de skulle ringa upp, så jag testa (den helt fantastiska) sjukvårdsrådgivningen!!! Fick hjälp på en gång, de ringde upp från sjukan och vi fick komma på studs, snabbkoll för att konstatera de vi redan visste och sedan fick jag vänta en stund på receptet.
Dock får jag inte i honom de, jätteliten dos, men han spyr bara upp det... Åh det går inte lura han med nått annat gott efteråt heller, vägrar i sten och spyr om vi tvingar i han det... snacka om maktlös!!
Men de är en ny dag imorrn och nya försök... Inatt får vi besök :) Mitt i allt tråkigt, blir de jätteskoj om än jag kommer vara hur trött som helst i helgen, antar jag... Men som jag förvarnat dem, de får ta de precis såhär som de är, å de vet jag att Ni gör!!
Men nu, tips om hur man gör för att få i Alfred medicinen mottages gärna!!

Ida, vet inte om du gillar sånt, men eftersom du har ett så varmt hjärta tänkte jag att dina händer är kanske kalla (så säger man ju bakvänt iaf), vi kommer sakna dej i helgen!

Nu ska ja sova nåra timmar är de tänkt!

Värre idag

Min stackars Alfred blir inte bättre, snarare sämre, inatt har vi inte sovit en blund, eller det känns då som så... Han är så lessen drängen! Önska att jag kunde ta det istället...
Imorse hade han feber igen, så de verkar inte ge sig än, typiskt när vi får besök i helgen! Ska åka på apoteket och inhandla allt som kan vara bra att ha inför helgen! Sedan får pappa snällt vara inne och sällskapa med Alfred medan vi är ute och roar oss... hade vart mycket bättre om alla kunnat följa. Men ja vet, såhär är det med småbarn!

Idag är det städning och tvättning på dagordningen, planering inför helgen. Ska passa på att torka golven nu när Alfred sover, för när han är vaken så är han väldigt kramsjuk!

Äntligen är det postat!

Ibland är jag så seg, har haft ett brev/paket liggande här hemma hur länge som helst.. Men idag så åkte det äntligen på lådan!! :)

Löpträning

Min underbara mamma kunde passa lilleman så jag fick mej en löptur, det var tungt, nu börjar jag känna igen hur det var (det har gått så himla lätt hittills) men 6km blev det (och det är en hel del för mej kan jag lova!)
Så visst Soffan, klart du kan hänga på, men jag är rädd att det blir mer som en söndagspromenad för dej och Alex i alla fall!
Nej nu ska jag ta och skala lite pärer å morötter så det blir nån mat i gårn!


Sjukling


Vill inte äta, är lessen hela tiden om mamma inte bryr sig och bär runt mej eller håller mej i knäet. Vill så gärna leka men orkar inte...

Stackars liten...


Mama

Fick erbjudande om att testa tidningen MAMA, 3 nummer för 49kr eller något sådant, och det är väldigt sällan jag faller för sånt, men nu gjorde jag det. Fick min första tidning igår och jag måste säga att jag gillar den!
Tycker inte om att prenummerera på tidningar när man inte tjänar något på det, det bättre att köpa dem i affären när jag har tid att läsa, annars blir det bara en massa som ligger olästa i en hög och skräpar.

I alla fall så känns det trevligt att ha hittat en ny tidning att köpa, annars blir det alltid Utemagasinet som fortfarande är nummer ett, men som man säger, omväxling förnöjer!  


Begär

Testade Göteborgs Kex nya smak
Ballerina Choko, ååå den var ljuvlig, så mycket cholklad! :)


Har ni inte redan gjort det så är det värt att testa!!

Tisdag

Tack för omtanken!! Det känns fint när ni bryr er!!


Alfred är sjuk igen, eller förkyld på riktigt nu, snorig och hostig, antar det kommer från mormor, som oxå varit förkyld nyligen. Han vill sova mest hela tiden och äter inget vidare... Tur han har endel att ta av!
Lite långtråkigt blir det att vara inne hela dagarna, speciellt sånna toppendagar som denna, strålande sol och klarblå himmel, dock -16 än så länge.
Tror jag ska ringa min underbara mamma och höra om hon vill passa drängen ett tag så jag kan ut och röra på mej. Har bestämt mej för löpning idag torsdag och ev söndag (beror på hur länge mina vänner sover :) ) Skulle även behöva åka och handla.
Ikväll ska vi ha Våffelfest (en dag tidigare)


Min familj kommer och äter med oss, ska blir roligt! Enkelt att kunna bju på först potatis och purjosoppa och sedan våfflor och det går hem precis lika bra som om jag stått i timmar och gjort något väldigt kulinariskt! Älskar min familj och den kontakt vi har!! Det betyder så mycket att bo så nära och vara så nära! 

Får se om vi kan få upp svärisarna imorrn på riktiga våffeldagen.

Andreas håller på i källaren så fort han slutat jobba, det är så roligt att se hur han gör, han brinner verkligen för gjutning ;) Det enda han pratar om, men bra blir det ju, kanske till hösten får vi basta! Har inga bilder än, men jag kan ordna så får ni se sedan vad han sysslar med! Jag längtar dock till min nya tvättstuga! Har köpt fina tvättmedelsbehållare och ska försöka göra fint... men det är nog ett tag kvar innan vi börjar flytta vatten och sånt...

Nu ska vi snart äta frukost och se lite på nyhetsmorgon.

Ha en fin dag! 

Grillning vid Lillsjön


Dagen efter en tung dag

Igår var ingen bra dag, går inte in närmre på det än så.. Har enbart med mej att göra och inget hemskt har hänt.
Att möta fel person på fel dag är inte heller någon hit... Men men, allt går över.
Idag har jag fått sova, Tack Alfred! :) Mår bra igen! Inte en enda hemsk mardröm heller... Det har varit allt för många av dem i vinter!

Vi ska ut och åka skoter nu, grilla korv och njuta av livet igen!

Tack alla mina nära och kära för att ni finns!!! Älskar er!

Planerar för fullt den kommande helgen oxå! Lovely, det kommer bli så roligt!! Längtar!!!

Ha en fin söndag!

Lite piggare

Jag är nu lite piggare, när Andreas kom hem fick jag mej en välbehövlig tupplur, känner mej lite mera som en människa nu! Sitter och laddar inför middagen idag, tänkte jag skulle prova att göra schnitzel på älgkött. Har aldrig gjort schnitzel alls, så det ska bli spännande!
Sedan köpte jag Icas Peach Melba glass, underbart god! Den får bli efterrätten.

Annars så kan jag berätta att snön håller på att regna bort, hoppas det inte är alltför dåligt nästa helg, men de brukar vara segt innan snön försvinner, så jag tror nog att det är helt okej då oxå! Men lite otäckt är det, med regn och rusk....

I morse när jag satt och åt frukost sprang en av mina löparvänner förbi, lite sugen blev jag då på att ta en tur jag med, får se vad jag orkar.
Drängen blir då inte nå bättre, samma feber och jättetrött... Hoppas att det är 3 dagarsfebern som drabbat honom, då borde den gå över inatt!

Nej nu var det middagen.
Ha en fin kväll!

Trött!!

Ja, som många andra småbarnsföräldrar så älskar jag att skriva om hur trött jag är :P Jag är så förvånad att jag står på bena fortfarande... Inte sovit alls sedan i måndags... eller jo de är klart jag har men inte mer än max en timme åt gången. Stackars lilla grynet mitt är såå orolig, febern ger sig inte, blev så glad i morse när han kändes så sval och normalvarm, tog tempen bara för ros skull, 39... och då hade han fått alvedon. Stackars min lilla Alfred! Han äter dåligt och är inte alls på humör. Önskar jag kunde ta de istället! Fast själv skulle man nog inte palla att ha 40 grader i feber i flera dar...

Nu har han dock somnat så jag tror jag ska kosta på mej att lägga mej jag oxå, trots att det finns SÅ mycket att ta itu med. Kan inte göra något eftersom vi hela tiden måste va tillsammans, sitta i knäet och gosa, går jag iväg blir det krokodiltårar! Tur det är helg snart så Andreas är hemma och hjälper till!

Så dagen idag blir nog inte så spännande, de enda vi bryr oss om är att bli friska!

   

Godispåse :)

Är med och tävlar här!!
Detta är priset:

Tetävling

Det är sällan jag tävlar, men detta är ju en stor del av mitt liv så jag hoppas att jag vinner ett gott Påskte hos Tefrossa
 

Teater

Mitt i all feber och gråt så stack jag på teater igår, har världens bästa pappa till Affe som ställde upp trots att han börjar väldigt tidigt! En jättebra treater, Västerbottensteatern framförde Kvartetten:



"På ett hem för pensionerade operaartister bor fyra åldrade sångstjärnor. De planerar att, vid det årliga firandet av Verdis födelsedag, framföra kvartetten ur hans opera "Rigoletto", berömd för sin skönhet. Frågorna hopar sig direkt. Kan de förtfarande sjunga? Klarar de överhuvudtaget av att vistas i samma rum?

Kvartetten är en skamlöst underhållande engelsk komedi där vi möter den forna stjärnsopranen och divan Jean, den halvdementa mezzosopranen Cecily, den sexfixerade barytonen William och hans kompis tenoren Ronald som aldrig riktigt blev den stjärna han önskade. Vad händer när när ridån går ned för sista gången och karriären tar slut?"
Bild och text: Lånad från http://www.vasterbottensteatern.se/

Gillade den verkligen! Trodde den skulle vara lite tung och kanske lite tråkig, men vilken tur jag hade fel! Det går inte att förklara, men de var som en av replikerna, bra konst är det bara om det berör inne i en (i hjärtat, själen, kroppen) och denna berörde mej! Har ni möjlighet så gå och se den!

Tack Ulla, för en underbar födelsedagspresent!

Såg på Efter tio

Vilka starka människor det finns, eller kanske jag ska säga, vilken enorm styrka som finns i oss människor. Såg nyss ett repotage om ett par med problem att få barn och vad man kan stå ut med för att få ett barn! Hon hade legat i drygt 160 dar i en säng, bara legat... Det var det enda sättet att få barn för dem. Men vad är väl det, jag skulle kunna göra vad som helst för Alfred, det kan väl nästan alla mammor antar jag. Det är så häftigt att man kan känna så för en annan människa, starkare band finns inte!

  

Feber

Stackars lilla Alfred är sjuk, feber och jättetrött och slö... Vill så gärna leka men orkar inte... Finns det nått annat som får hjärtat att värka mer än när barn och djur är sjuka, tror inte det. Tur att det "bara" är en helt vanlig förkylning som går över! Får en massa mystid tillsammans nu, tur att det kommer lite gott ur det, vi sitter mest i soffan och kramas :)



Dock har han somnat nu så jag ska ta och röja upp lite i vårt skitiga hus... Golven har inte sett skurmoppen på lääänge!



Tävla

om en jättefin budskapsbräda hos en av de pyssligaste jag känner :)
Hoppas på lite tur nu :)

TISDAG

Idag är en dag precis som alla andra, men ändå väldigt värd att ta tillvara!
Alfred har premiäråkt sin "nya" vagn, hämtade hem sittdelen igår och vips fick han en helt ny syn på världen, gillade denna väldigt mycket! Satt och tittade som han aldrig kunnat göra förut! :)  Hade inte tid att sova och därför är det rätt så gnälligt nu...

Snart kommer Andreas hem, ska bju han på semlor då!! Hittade nåra kvarglömda i frysen, det blir mumma det! Ska även slänga ihop en sjudagarssallad, så enkelt att ha i kylen, gillar inte att ställa iordning grönsaker varje dag.


Nu ska vi mysa ner oss i soffan ett tag och bara vara!


God natt!



Kramar från mej och världens goaste unge!

Nu är vi igång

egentligen började jag i fredags, men det var ett prov på om jag fortfarande kunde springa. Idag avverkade jag och M de första tränings kilometrarna, mot målet "Blodomloppet", saknade V men men, kommer nog bli svårt att pussla ihop så alla kan va med jämt.
Kändes helt okej, en hel del asfalt var framme, härligt vårväder. Nu jäklar ska det bli en massa kondis och muskler :)


Duktig



Av två paket jäst blev det allt detta!! :)

Måndag och regn

Usch vilket tråkigt väder, regn, ser redan hur snön försvunnit och det går ju inte nu när jag väntar besök som absolut måste ha snö!! Hoppas det inte regnar så många dar...
Nu har Melvin åkt till skolan och sedan till sin mamma, Amanda åkte hem till mamma redan igårkväll. Så tomt! Precis när man vant sig vid att va storfamilj så är den borta. Men men, så är det ju nu för tiden.

Andreas ska jobba i två veckor så jag får rå om vår minsta dräng igen, underbart!! Vad vi ska bara mysa :) Hoppas på bättre väder så vi kan åka lite skidor/pulka i veckan.

Annars så står det en massa nytta på dagordningen, promenad och kvällen avslutas med mitt första styrelsemöte, är nämligen invald i Kommunal Doroteas styrelse, vilken ära :) Ser fram emot det, alltid roligt med nya utmaningar.

Alfred har kommit in i en period då han inte sover på nätterna igen, han vaknar stup i ett och är jätterädd, så fort han ser mej så somnar han om igen, ni som nyss varit där eller vet ändå, är det så det brukar vara?? Blir i alla fall rätt så trött av alla nätter med avbruten sömn en gång i timmen.

Får önska en härlig start på veckan
Kram från Alfred och mej

Helgen som var

Fisketävlingen, det blev inte ett napp, men härligt var det ändå, bra väder och mycket trevligt folk att surra med överallt! Alfred skötte sig bra! Han är så himla lättsam att ha med (än så länge) överallt! :) Hittade nya "tussar" till honom, på Sportis, är så imponerad av Dorotea och dess utbud av affärer och varor! Ta åt er alla köpmän!
Så nu är vårvintern räddad, han kan sitta ute på liggunderlagen med oss utan att frysa eller bli blöt om fötterna!

Efter fisketävligen så åkte vi hem och gjorde gomiddag, blev bjudna på efterrätten hos svärföräldrarna och sedan hem för att däcka framför Melodifestivalen, vet inte ens vem som vann... :( Väldigt besviken på årets festival! Kanske beror på allt annat i livet.

Igår var dagen med stort S, vilket underbart väder, årets hittills vackraste dag! Vi tog oss ut på holmen, vilket en massa andra oxå gjort/gjorde för en massa solande och grillning av mackor, vilken härlig dag! Dock var det endel vatten på sjön och det gillar jag inte, har sådan ångest över att gå igenom isen...
 Tog en massa fina bilder, de kanske kommer sedan, kameran är för tillfället utan ström.

Idag hoppas jag att det är min turdag!

Idag hade jag tänkt vinna en släpvagn, en platt-tv 42tum och sen vill jag ta en stor härlig firre så att jag kan byta ut den mot 10000kr... återkommer med bilder på alla mina vinster hoppas jag!

Solen skiner lite så det kommer nog bli en härlig dag med varm choklad och mackor i alla fall!

Önskar er alla en fin lördag!

Veckan som varit

En försmak på hur livet kommer att bli framöver, och jag kan ju inte säga att jag tycker om det... Har jobbat en vecka på Wiks eftersom Andreas väntar på jobb (som tur är har han jobb ett par veckor nu framåt). Men det hinns inte med något alls förutom jobb, ingen träning, Maria jag saknar verkligen våra promenader, och är glad att du gillar mitt sällskap mest :) Tänkte att du och A kanske blivit störtpolare och inte vill gå med mej mer :P Men till veckan ses vi igen om inte förr!
När jag slutar (kl 17.30) så är det redan kväll... Och den är helt och håller ägnad åt Alfred (han släpper mej inte) och kanske lite hushållsarbete.
Men men, det går säkert vänja sig vid detta oxå, är väl så illa tvungen inom en snar framtid.

Trevligt att får komma ut lite det var det, träffa lite folk och surra om annat än bebis, fast såklart blir det en massa bebis på affärn oxå :) 

Pappa och Affe har haft det toppen, dagarna fulla av promenader, matning, föräldraträffar och badning. Känns som de kommit lite närmare varandra! 

 

Tack!

Tack ska Ni ha för grattulationerna! Det är skojigt att ni ids! :)

Ska visa lite av mina fina presenter, jag fick en hel massa fint, presentkort, pengar, en kolsyremaskin:

blommor:

en brand och en gasvarnare till husvagnen:

Leilas bok:


en påskduk och tuppar:


godis och te som jag norpat massor ur, och det var ljuvliga praliner kan jag lova. Ingen mening att visa eftersom de inte ser ut mycket för världen när det ligger endast en liten pralin kvar och väntar på mej :)

Sist men inte minst fick jag en kalasgod tårta a la min käraste sambo:


Så snäll hade jag varit! Tack allihopa som gjorde min dag så bra!
En massa sms och kort fick jag oxå, det värmer att ha så fina vänner!

Idag är det den otäcka



För första gången i mitt liv har jag haft åldersnoja, har alltid tyckt jag varit så himla ung, typ bara 25, vad är det, de flesta jag känner och umgås med har ju passerat 30årsstrecket... Men så helt plötsligt lät 26 så himla gammalt, tror det började gro i att min kära mor sa att du har faktiskt inte så långt kvar till 30, endast 4 år... AAHHH!!!
Låter inte bra...

MEN

Dagen blev rätt så bra i alla fall om jag bortser från siffrorna på grattulationskorten!
Det började redan kl 6 med skönsång och frulle på sängen av hela min älskade familj, paket fick jag oxå! Jättemysigt, en kolsyremaskin fick jag, så nu slipper jag ångest över att jag förstör miljön med flaskvatten... ja ni vet reklamen om eskimåer och is osv. Har önskat den länge så äntligen :)

Jobbade idag med, var "chef" för min riktiga chef var på kurs så jag skötte stället själv, eller inte helt hade mycket bra hjälp av vår praktikant!

Ikväll har jag blivit firad utan dess like, massor med nära och kära och fina presenter! Andreas hade fixat en kanongod tårta!! Får lägga ut bilder sedan för nu ska jag mysa ner mej med Affe!

Tack alla som kom ihåg mej idag, det värmer enormt att Ni finns!!
 Sov så gott!

Sportlov

Åh vilken härlig vecka vi har haft!! Trots ett gråmulet väder precis hela tiden så har vi myst och åkt en himla massa skidor varje dag!
Amanda har lärt sig åka bräda och blivit riktigt bra, Melvin har avancerat på slalomskidor och blivit ett proffs! Åker t.o.m. de svarta backarna utan problem! :)

Jag och Andreas har gått i skift på åkningen tack och lov, förstår inte hur de orkar för vi har varit helt knäckta när klockan slagit 18.00. Alfred har oxå lärt sig något nytt, nämligen att äta barnmat! Som jag har tjorvat med det tidigare utan resultat, men så en dag i husvagnen så åt han upp allt jag gav honom. Det har fortsatt så resten av veckan oxå, känns bra!

Hade tänkt innan jag åkte att jag skulle komma tillbaka hem igen med en massa vackra fjällbilder, men nej, vädret har varit så trist att jag inte tagit ett enda härligt fjällkort alls...

Nu har vi packat upp allt och duschat hela familjen, klara att hoppa i säng, den kommande veckan blir lite annorlunda, jag ska nämligen jobba och Andreas ska vara pappaledig, gruvar massor! Pappa och Affe kommer klara sig galant, men JAG, hur ska jag klara mej utan att ha 100% kontroll... hmm.. tror nog att detta är väldigt nyttigt för mej!

Nu ska jag ta och surfa runt lite på era bloggar, men det blir bara en snabbis för sedan ska jag kramas och lagra Affe!

God kväll!

RSS 2.0