Första advent!!

Redan första advent, det kommer inte som någon överraskning direkt, vilken vecka det har varit!
Jag är helt knäckt! Hoppas att det blir julefrid nu framöver!
På jobbet har det varit fullt upp, vilket är JÄTTEROLIGT än om det tar på krafterna. Mycket trevligt folk som kommer och kikar efter julklappar, vi har fått in massor mer saker (i våra mått mätt) så jag har plockat de senaste veckorna, och får inte upp en pryl till :)

Hemma blir det mindre tid då jag jobbar mer, och att försöka sej på att städa medan barna är uppe de är bara att glömma då lilleman har blivit så klåfingrig igen, bränner/klämmer/slår sej på allt farligt hela tiden.
Så adventstädningen har jag gjort på nätterna... (precis som alla andra småbarnsföräldrar antar jag). Jag är ingen kvällsmänniska, men de går bättre och bättre detta nattsuddande, snart är jag som dej mamma :) 

Igår började dagen med att Kero fick sluta sina hunddagar, han hade blivit sjuk på fredagkväll. Men de fanns ingen tid att vara ledsen då jag lovat att hjälpa till med serverigen av julbuffe i Lajksjön.
Det startade som en katastrof men blev jättebra till slut! Värmen hade stannat så när vi kom dit var det endast någon plusgrad... Men tack vare alla duktiga och hjälpsamma människor fick vi igång pannan och sedan blev de rätt okej temperatur efter några timmar. Maten var bra beräknad och det var full fart, en jämn ström med människor hela dagen. Är så tacksam att jag slapp undan disken, var sååå trött när kl var 17, så de andra skickade hem mej! Hela kvällen satt jag i soffan, orkade INGENTING!
En hel del tårar rann, vilket var väldigt skönt!

Imorse tände vi första ljuset, åt risgröt och skinkmackor, en lugn och behaglig dag ska det bli! Vi ska hälsa på folk och kanske titta lite på julskyltningen i Dorotea.
Det är kallt ute, -20, men vi får klä oss! Så kanske ses vi i kylan :)
Ha en riktigt härlig första advent!


Kero

Min älskade vän som levt med mej sedan jag var 13år finns inte mer.
Usch det känns tomt i hjärtat!
Men samtidigt känns det som en befrielse och inte fel på något sätt,
han var så gammal och skruttig min älskade hund!

Många fina minnen, vi var de bästa vänner under hela mina tonår,
den enda som förstod och var glad på mej jämt :)
Några av de starkaste minnena är: 
När vi snodde (fast tanken var inte att sno utan jag trodde i min ungdom att de kan ju inte va värda något, skräpbräder) papsens jättetjocka björkplankor och byggde agilitybana av (detta har jag fått äta upp MÅNGA gånger kan jag lova!)
När vi var ute i skogen, innan det fanns mer björn än folk i Dorro och mötte just en bamsebjörn, oj vad vi sprang. Jag vet inte vem av oss som blev räddast :) 
Varje jul var det Kero som var mest nyfiken på paketen, han kunde inte hålla sej ifrån dem, utan gick där runt granen och nosade efter sitt ben/leverpastej/korvbit. Det kommer saknas nu till jul!
Han var med överallt!

Förra helgen bodde han här hela helgen och de var en så mysig helg, vi var ute och promenerade,
han var pigg och glad.



Tack för allt!!


En trotsig Alfred och snart jul!

Det är en himla tur att jag tillfälligt har ett nytt jobb, för annars skulle jag nog bryta ihop av Alfreds trots, han är helt hopplöst arg och bråkig nu. Helt plötsligt försvann min gullunge som varit solen själv, alltid go och glad, snäll och hjälpsam. Nu är alla motgångar fruktansvärda, han är inte med på något, ska alltid vara tvärt emot och gråter krokodiltårar flera gånger varje timme. Till och med på nätterna vaknar han och är jättearg på allt möjligt, härom natten kom han in i vårt sovrum och gapade och skrek för att jag inte låg i hans säng.
Som sagt är jag väldigt tacksam att jag just nu jobbar på Wiks där jag inte behöver fresta tålamodet speciellt mycket. Allt behövs hemma!

Det är tur att även denna period kommer att gå över :)
Det är så charmigt med barn, alla åldrar har sin charm, helt klart men även sina bekymmer.

Till råga på allt så går det inte längre blunda för att julen knackar på dörren, advent om bara några dagar, så ikväll har jag börjat med jul-städandet och -pyntandet, det måste vara färdigt innan fredagkväll, hur nu de ska gå till... Vardagsrummet är halvfärdigt, sååå mysigt blev det!
Årets nya pynt är två jättefina kuddar:



Alla lussebullar är bakade, här i huset "måste" jag baka tre varianter för att alla ska vara nöjda, Bullar med vit choklad, vanliga katter, och bullar med mandelmassa. Tur att det är samma deg till alla! 
Sitter här och funderar på pepparkakor imorrnkväll, men de är kanske lite väl vågat en torsdagkväll, Alfred brukar vara rätt trött. Dock åker Amanda bort i helgen och de skulle va roligt om alla barn var med och bakade... 
 
Ovanpå detta försöker jag få sonen att somna lite själv, har inte alltid tid att sova ner honom i ca 2-3 timmar varje kväll... Första kvällen ikväll var fruktansvärd! Men skam den som ger sej!

Nej nu ska jag sova några timmar!

Förkylning och Äventyrsbad

Förra veckan var en tung vecka då jag åkt på förkylningen som härjar runt om i Dorotea och säkert överallt. Det är i alla fall en av de envisatse virus jag haft, det började med halsont och sedan fick jag ögoninflamation av Alfred, och lite feber sedan nu fortfarande lika ont i halsen och även rethosta och massor av näsblod... suck! Jag vet att det är en vanlig förkylning och inget allvarligt, de är inte synd om mej, men jag är så väldigt rastlös nu! Vill bli frisk och kunna träna t.ex. jag längtar efter att få svettas under en skivstång, att göra en massa sit ups, springa 10 tunga km, eller ta en premiärtur på skidorna. Jag orkar knappt en promenad... i alla fall så får jag jättemycket hosta av den så de är inte värt en sömnlösnatt för en promenad.
Men jag blir säkert frisk, alldeles snart! 
Jag är inte så sjuk att jag inte jobbar, det är bara träningen jag avstår och besök hos folk som jag inte vill smitta ner, som gamla och bebisar t.ex.
Så nu vet ni hur det ligger till med min hälsa, kan oxå berätta att min omgivning aldrig har varit sportigare, hela Lavsjön (nästan) går på styrketräning 3ggr i veckan, min käre (fast just nu enerverande) bror åker skidor och kastar hantlar värre än vanligt. Min sambo(!) har nästan blivit fanatisk vad gäller styrketräning.
Jaja, de är bara några veckor det handlar om men detta knäcker mej... jag äter kakor och dricker te. Klickade hem lite nya pocketböcker så jag ska ha något att sysselsätta mej med.
Just för tillfället har jag öppnat Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann 



Har hört många som tycker denna är bra så jag hoppas det.
Egentligen borde jag göra en massa saker, t.ex. slå in julklappar, sy färdigt våra julstrumpor, städa, sova... men jag kommer mej inte för något ikväll.

I helgen var vi på bussresa med Lajksjö sportklubb/intresseförening. Vi åkte till Ö-vik och badade på Paradisbadet, det var jätteroligt, trots att jag fick börja med att vila en timme, men sedan åkte vi alla banor och stojade runt i flera timmar, tills Alfred va blå om läppar och näsa. Då var vi tvugna att ge oss.
Alfred älskar att bada, är inte ett dugg rädd för vatten (jag hade önskat att han var lite försiktig i alla fall) han kastar sej själv ut i banorna, så det var med hjärtat i halsgropen jag jagade ikapp honom i forsen flera gånger. Men roligt hade vi!
Vi hann ut en sväng på stan oxå och kikade i affärerna, jag, Amanda och en sovande Alfred, det blev inget handlat men mycket fint såg vi!
Dagen avslutades på MammaMia, jättegott, jag åt samma som sist, Pasta med fläskfile-, bacon- och ädelostsås.
Sedan åkte vi hemåt trötta och nöjda.



Nu på lördag är det dags igen, då åker Lavsjö ISS på bussresa till Sundsvall, för att prova Himlabadet eller shoppa loss på Birsta. Såklart åker vi till Himlabadet :)

Ha en fin vecka mina läsare och vänner!




Spökkalas

I morse satt jag här och knapprade ner ett hemskt inlägg om hur ovänner vi var jag och Alfred, efter en vaken natt (både jag och Alfred) med ett kalas att ordna, en pappa som sov sej igenom vår hemska morgon... som tur var sparade jag det som utkast och därför kommer det aldrig att publiceras!
Men det är såhär livet är, vissa dagar är toppen och andra är sämre, jag lever verkligen ett underbart liv och är lyckligast i hela världen, detta till trots kan även jag känna mej ledsen och irriterad över småsaker (som växer sig stora när orken tryter).

Nu är det dock bra igen, vi har haft ett jättemysigt spökkalas, men de bästa vänner man kan ha!
Kakor och godis och spökdricka!!
De är så ljuvliga våra små killar, jätteroligt att sitta och lyssna/se på!



 



Vill inte visa våra gäster på bild då jag inte frågat...
Melvin som åkt lastbil med Andreas hela natt stannade (till Alfreds förtjusning) och kalasade han oxå.

Men nu väntar en trött kväll, jag har ont i hela kroppen och riktigt hängig. Orkar inte ens laga mat, så stackarna får åka och köpa sej något (vilket inte alls mottogs så ledsamt :)  )
Rulladerna får vänta till imorgon då jag tänkte vara frisk och kry!

Alfred har ögonfluss och är förkyld, hoppas ögonen blivit bättre innan onsdag då det ska knäppas kort på dagis. (Hoppas såklart att han blir frisk fort i alla fall! Men han bekymrar sej inte så mycket om de längre, antar att det slutat klia.)

Ha en fin All Helgona helg!
  


God morgon!!

Torsdagmorgon, jag har en sjuk liten kille hemma, ögoninflamation, förkyld men ingen feber. Ska strax väcka A som sover och åka till jobbet för att jobba halva dagen. Tur att min bror backar upp oss på Wiks denna vecka!

Igårkväll hade vi en riktig huslig kväll jag och min sjukling, fast han tittade mest på Bullerbyn... Bakade i alla fall bullar och spökbollar, lagade 3 olika maträtter till matlådor och sist med inte minst tog jag hand om lite griskött, från en glad gris i Vilhelmina.
Hann även med min tvkväll, med Bonde söker fru, Berg flyttar in och Välkommen åter.
Ikväll ska jag på möte och sedan måste jag städa huset... lite i alla fall och fixa för Affes spökkalas på fredag (om gästerna vågar komma när vi har ögonbekymmer).

Helgen kommer ägnas åt mys och god mat, en tur på graven för att tända ljus, sedan måste jag försöka hitta oss två granar. Möjligen tappar jag min andra hälft en stund på lördagkväll, men vi får kompensera med en BRA film och massor med godis så klarar vi oss säkert :P



Igår handlades ytterligare några julklappar, tur internethandel har uppfunnits! Men jag har dock lite panik, de är inte lätt att hitta på bra saker att ge de större barnen... Mitt mål är att vara klar innan första advent så att jag bara kan njuta av julmånaden då, baka nån kaka och INTE stressa.
Hoppas det går enligt den planen.

Nej nu ska jag fixa mej så jag kan visa mej bland folk idag :)

Ha en fin dag!


RSS 2.0