Fredag idag

-16 men det verkar bli en toppendag! Undrar om jag ska överraska min älskade karl som kommer hem med utemat!? På holmen kanske! Får se när han behagar dyka upp.
Ikväll kommer Amanda hem oxå, vi ska packa och fixa så att vi kan ge oss iväg imorrn, på sportlov i husvagnen i Borgafjäll. 
 
För övrigt så fyller Baloo 2 år idag, även brorsan Kalle, så vi skickar en massa grattiskramar till honom!!

Baloo ska få korvfrukost idag så han riktigt känner att de är hans dag :) Sedan måste vi nog försöka ordna ett paket oxå, han älskar att öppna paket!

Nej nu kurrar magen. Ha en härlig fredag!


Vinterutflykt

Det blev en väldigt lyckad dag igår! Trots gråväder och lite kallt på morgonen så sprack himlen utt och solen strålade på oss när vi väl skulle ge oss ut och grilla! Mycket trevligt sällskap hade vi! Korven var go och den varma chokladen ljuvlig! Det känns som att vår "5:e" årstid har börjat!







Mycket att prata om, det var dessa två tjejer som jag tillbringade större delen av min grundskoletid tillsammans med, så många fina minnen!! :) (frågade ju inte om lov om jag fick lägga ut bilderna, men de var ju såå fina så jag hoppas att det var okej!)
Hoppas på återseende nästa helg!!

Lyckad operation

Doktor Marianne har lyckats igen :) Jag är en människa som gillar att pilla ut stickor och diverse småoperationer. Igår bröt Baloo klon, så den stod rätt upp och det blödde, stackarn fastnade i en springa i golvet. Men han gick på tassen och verkade inte lida, så jag avvaktade till idag och ringde den fantastiska Djurdoktorn i Strömsund som sa att klon måste bort. Kändes väldigt läbbigt att dra den eftersom den satt fast ganska bra, och ännu värre kändes det då hon berättade att de brukade ge lugnande och lokalbedövning när dom drog klor, så jag beställde tid.
Ringde sedan min käre sambo (särbo för tillfället) och rådgjorde med honom. Han peppade och sa att "Du gillar ju sånt" och "Du fixar det" och så tänkte ja att jag har ju den snällaste hunden av alla så han tål nog att jag försöker... Sagt och gjort, jag började dra och pilla, vrida och lirka å så plopp, så var den lös! Baloo satt än om jag såg han tyckte det var lite obehagligt så rörde han inte en fena, sa inget alls. Min duktiga hund och jag ska erkänna att även jag känner mej rätt stolt!
Ringde Djurdoktorn igen och avbeställde tiden, och fick lite råd om hur jag skulle sköta om tassen. Så då sparade vi in en massa stålar och tid på detta!


Idag ska jag köpa ett stort ben som belöning till min duktiga patient!!

Nu ska vi ut på promenad med M och killarna och sedan blir det grillning med T och M på något fint ställe runt Doroteasjön!

Ha en toppendag!

Han säger...

MAMMA!!!
Åh va jag har längtat!! :)

Åh vilken härlig dag!!!

Njuter i fulla drag!!
På tal om sol och vårvinter så shoppade både jag och Affe nya brillor idag, ingen av oss hade några som jag vet är UVA och UVB skydd i, och det är viktigt att skydda ögonen!!



   

Det fanns mycket fränare till Alfred, de var dock storleken för stora, men allt pryder ju en skönhet så det så! Nu är det bara till att kolla in lagren med solskyddskrämer och ev handla sånt sen är vi sportlovsklara!!
**Längtar!**

Kronprinsessebröllop och vägning

Ja, igår var en historisk dag, jag och Alfred satt framför tvn och lyssnade på presskonferensen. Jag är så innerligt glad att jag inte är kronprinsessa eller vill gifta mej med henne. Usch stackars människor! Jag gillar att ha ett kungahus i Sverige, är inte alls emot det, men jag önskar ingen att sitta där och svettas och försvara sin förlovning inför hela svenska folket. Stackars Daniel var så nervös så jag mådde dåligt för hans skull... eller ja, det såg ut som han var det.
All lycka till dem i alla fall!! Det ska bli skojigt att se bröllopet nästa sommar!

Promenaden till Lajksjön igår gick väldigt bra, trots magkatarr... fick pusta en kvart hemma i huset innan Andreas mötte upp för kamslunch på föreningshuset (och nej det var ingen vidare mat för min mage) kanongott var det!! Som sej bör var det te och semla efter :) Skulle ha behövt gå hem oxå, men jag orkade inte.
Resten av dagen shoppade jag presenter till höger och vänster, lika bra att få bort en hög när jag lix håller på. Blev riktigt nöjd, får hoppas mottagarna blir det oxå!

Kvällsfikat bestod av, hör och häpna en till semla :) Svärmor bjöd på jättegoda perfekt stora semlor! Så idag går jag på Proviva, men vad gör man inte för fettisdagen, tur den bara är en gång om året. ;)

Imorse blev jag gräsänka, då min käre sambo åkt till Umeå för att jobba, dock bara resten av veckan. Han var så glad att få komma iväg och det är ju så, omväxling förnöjer! Jag passade på att haffa frukostdejt redan kl halv 8, jättetrevligt att ha sådanna morgonpigga vänner!! En väldigt bra start på dagen!
Vi åkte ner och vägde Alfred på BVC, en niomånadersvikt som visade 10,9kg och hela 73,5cm lång. Min store kille :) 


Sedan blev det semmelkalas hos gammelmormor oxå, hehe... så nu kan alla som har dåligt samvete här runt i bloggvärlden för att ni trycker i Er för mycket gott känna er i underläge och må lite bättre! 

Nu ska jag ut i solen resten av eftermiddagen, hälsa på våra små vänner och ta en låång promenad!

Ha det fint!  

Fettisdag

Idag ska vi "hurr" till Lajksjön och se om vi får oss nån kams! Åh jag gillar verkligen denna dag! Först palt och sen semla, underbart! Man känner sig verkligen i form efter det :P
Vackert väder fick vi oxå! Solen strålar och endast -3 grader. Jag och Alfred och hundarna ska gå till Lajksjön idag, så får vi lifta hem med Andreas sedan. Eller kanske jag borde gå tillbaka oxå efter den bastanta lunchen :) Var sugen på att springa, men de är kanske lite för långt att börja med...





Nej nu är det dags att ta tag i skitkalaset... Känns på stanken som att det är massor!! :)

Ha en fin dag!

  

Laddad till tänderna

Inför min kommande formförbättring som börjar snart, när det blir löpväder, har jag suttit och surfat runt blad lite motivationslopp och Marathon det är inget för mej, men antingen Blodomloppet eller Vårruset, det lutar åt det första eftersom det finns ett 10km alternativ och jag vill så gärna komma i sån bra form så jag klarar det!
Det behövs ett mål för att kunna satsa! En dag på stan med ett gäng fina vänner och sedan lite snabbt avklarat svettande och flåsande för att sedan kunna fika i en solig park, det är verkligen värt att satsa för!


Bild: Vårrusets hemsida

19 maj går Blodomloppet i Umeå, så jag satsar på det! Hoppas ni oxå vill då, V och M och så behövs två till! Så vi får picknicka efteråt! Eller vad säger ni??

Sunday morgon

Men var är solen?? Grått och trist väder, det snöar vågrätt, men inte så kallt i alla fall. Så bara vi fått i oss frullen så bär det nog av på en långpromenad, får nöja mej med sällskap av mina småkillar, mannen i huset är trött idag...

Melodifestivalen igårkväll fick en chans till, men NEJ, jag gillar den inte alls, så nu får det vara! Rätt låt vinner garanterat inte och sedan kommer väl de någorlunda bra låtarna poppas till och spelas på radion tills sommarlåtarna byter av. Den är så himla tjattrig och omständig!
Vi hade trevligt besök igårkväll, tack för titten!

Ikväll är det årsmöte i Lajksjö Intresseförening/Sportklubb, så dit ska vi och visa intresse, hur det än är och jag gillar Lavsjön, men fortfarande Lajksjöbo i hjärtat! :) (Hur många av mina kunder blir glada nu!?)

Får hoppas att alla får en bra söndag trots bristen på sol!

Otäck mat

Snuskig mat

Man ska skriva 5 otäcka/äckliga saker att äta sedan ska man utmana 5 andra att svara på om de vågar äta den dåliga maten. (Du ska alltså skriva vad du tycker om det jag radat upp på min lista, sen skriva en egen)

Det här är alltså Jenny vidrigaste maträtter:
1. Lever- Ja usch usch, håller med ända tills vi kommer till mammas leverbiffar de är jättegoda! Bredbar leverpastej kan jag bli sugen på ibland men inget jag har hemma jämt.
2. Potatisbullar-
Ingen favorit, gör det inte hemma, men jag äter om jag blir bjuden, tycker mest de är flottiga och smaklösa.
3. Kåldolmar-
Det är gott ibland, äter dem bara på jobbet. Bättre än Kålpudding är det!
4. Fiskpinnar (för tillfället)-
Åh det som är så gott, räddar ofta min "inte ätit fisk på hela veckan"-
ångest. När jag tänker på hur de görs vill jag dock inte äta dem, så jag har slutat tänka!  

5. Köttbullar- Husvagnsmat, makaroner och köttbullar, gillar det! Speciellt om det är hemmagjorda!

  

Nej Jenny detta var inget farligt alls, förutom levern.

  

Här kommer nåra rätter/saker jag inte äter:

  1. Räkor
  2. Blodpalt
  3. Kokt insjöfisk, typ abborre och gädda
  4. Fårkött i alla varianter
  5. Grisfötter

Finns säkert värre men detta går inte ner.


Utmanar i min tur: Sofie Ida Suss  


God morgon lördag

Efter en alldeles underbar natt med mycket sömn så är vi pigga som mörtar allihopa! Så därför ska vi passa på att ta oss ut i värmen (endast -7) på en skidtur. Verkar lite blåsigt men vad gör väl det??

Igår hade vi en mysig kväll med besök först av mor och bror sedan kom svärföräldrarna på en fika. Klockan 21 så kvällade vi, värre än våra grannar (som är över 80år) Men oj så glad jag är över det nu när jag är pigg! 

Så nu önskar jag er en HÄRLIG lördag kära läsare!


Äntligen helg!

Nu har snart veckans vardagar gått.. Andreas har klarat av sin första vecka på jobbet. Och ja, jag behöver inte säga mera än att jag känner mej som kastad tillbaka till för några år sedan då han körde åt samma åkare. Det är sig likt! Men det är ett jobb och de växer inte på träd nu för tiden, så vi är glada!

Inatt har Alfred sovit som en björn på vintern, det är såå skönt när jag får sova ordentligt, vilket inte var fallet igår natt då han var vaken i princip hela natten (därav bristen på inlägg här). Han är pigg och glad när han vaknar och mamma oxå! Så deta bäddar för en bra dag! Temperaturen ligger runt -13 så det är perfekt för en promenad!
Sedan har jag bjudit min kära moroch bror på mat, TACOS ska de bli. Sedan kanske nått smarrigt efter... vi får se.

Sedan ska vi mysa hela långa helgen, har inga planer alls, hoppas på bra väder så vi kan åka ut och grilla lite mackor nån dag! Melodifestivalen som jag alltid älskat att se på är ett totalt fiasko iår, eller så har jag "vuxit" ifrån det, har då ingen ro att se på den. Att de måste förstöra allt som var bra förut...

På tal om nymodigheter så har HM öppnat en ny Home avdelning, var där och surfade runt i morse, men de var inte min stil alls... tur det så behöver jag inte vilja ha något därifrån! HM har bäst barnkläder men annars får det vara. Tacka vet jag Nennaz när det gäller kläder till mej och A! Halva Dorro är likt men vad gör väl de när vi är såå snygga :)
På tal om paket så har jag faktiskt ett som ligger och väntar på mej på OKQ8, eller det är till alla våra barn, en massa sommarfint! 

Hade tänkt unna mej lite shopping från Panduros Rea, men ingen som jag ville ha fanns kvar så de blev inget med de... undrar nu eg hur många hundralappar jag sparat denna morgon på allt jag inte köpt... :)

Hoppas Ni får en alldeles underbar dag! Det ska vi ha!!


Kak fårmar

Jag tävlar om dessa fina :



Hos Zillaf gör det du oxå så du kan (om inte jag vinner) bjuda mej på fina muffins!

Onsdag

Äntligen har temperaturen krypit upp över -20 strecket! Men då får vi snö istället... jaja, det är ju bättre än kyla för Alfreds skull. Idag är jag helt knäckt efter gårdagens prestationer, först fyllde jag källaren med ved, det är ett litet vedrum men ack så många kälkar ved det går in...
Älsklingen och Alfred servade med middag sedan så det var såå väl värt det! Hoppas på varmare väder nu oxå så att veden räcker ett tag!

Sedan var det dags att ladda om för gympapasset som JAG(!) hade här i Lavsjön, ersättare för ersättaren ;) Men de gick helt okej, har dock aldrig känt mej så liten på länge... Men tack vare lite hjälp av ersättaren så fick vi till det bra tycker jag! Svettiga blev vi och det är väl huvudsaken!?

Idag har vi inte tid med nån promenad, vi ska nämligen hälsa på Affes gammelmormor och mormor, efter det är det föräldraträff och sedan dejt igen. Ikväll tänkte min käre sambo simma lite, så vi kanske hänger med och hejar...
Nu låter det som min lille son har väldigt roligt i tvrummet, så jag får avsluta detta kvickt.

Tjingeling

Skidtur - Halva Lavsjön runt

Igår när Andreas slutat jobba och vi hade degat oss less i soffan (ca en kvart) så bestämde vi oss för en skidtur, det var hur fint som helst!! Verkligen underbart väder! Alfred sov gott hela vägen, trots att det gick lite väl snett emellanåt.







Visst blir Ni avundsjuka!?

Paket

Igår fick vi paket jag och Alfred:


Åh vi blev jätteglada av innehållet, det var från en av mina underbara vänner som korsade min väg på Snaröya i Oslo!



En jättebra smörgåsask med bestick, en flaska och en bok till Alfred.



Scrapbooking material, underbar gott te "Vårkänsla" och ett halsband till mej :)




Tack så mycket!! Och tack för att Du finns!



Ensamma

men oj så skönt det är!! Nu har barnen åkt till skolan och Andreas började förmiddag, dvs han åkte iväg kl halv 3 inatt. Det känns som de är vanliga tider igen, jag får rå om drängen alldeles själv! :)

Idag är det bättre temperatur så jag hoppas jag får promenadsällskap :) Men först ska lilla mamma komma med min skyddsling (Kero) han ska bo hos oss hela veckan då de jobbar och är borta hela tiden.
Annars snurrar tvättmaskinen för fullt och golven skriker efter att bli befriat från alla dammråttor... en helt vanlig vardag!


Ikväll är jag bjuden på party :)

Ha en toppendag!

Helgen

I helgen invigde hela familjen husvagnen i Borgafjäll! Åh vilken helg att inviga, det har aldrig varit bättre väder i februari, lördagen var det endast -5 och SOL! Söndagen var lite kallare men solen sken från en klarblå himmel utan ett moln, den värmde till och med!
Vi har tillbringat dagarna i slalombacken, på lördan åkte jag och sedan på söndan åkte Andreas, perfekt då han kan ha mina pjäxor och skidor! :) Vi fyndade pjäxor till Melvin oxå då de vi hade var två storlekar för stora. Det var perfekt i backen, mjukt och isfritt! Alfred satt i vagnen och var nöjd halva dagarna, en sån himla snäll pojke!

I husvagnen var det ett mindre kaos, eftersom ingen utom jag är van att bo i husvagn med allt vad det innebär så blev det mycket tjat och inlärning, för det är en konst! Men de gick dock långt över förväntan, hade ställt in mej på ett STORT kaos, så jag är så nöjd!

Nu har vi checkat vagnen och vet förhoppningsvis vad vi behöver kompletera inför sportlovet då det är tänkt 9 dar i husvagnen, får se hur länge vi står ut med varandra ;)

 Då jag väl fick med mej kameran upp i backen så tog såklart strömmen slut, så det blev inte så många häftiga bilder, kan dock berätta att Melvin blivit en stjärna på att åka, förra året var det störtlopp rakt utför utan den minsta kontroll, iår kan han allt! :) Häftigt att de kan utvecklas utan att åka!
Amanda såg vi inte till så mycket, en blå blixt susade förbi oss lite då och då :)



  

Älskar fjällen, längtar tills dagarna blir varma och vi kan sitta ute och njuta även med Alfred,
prio ett på inköpslistan är solskydd och solbrillor!



Tack för alla Alla hjärtansdag hälsningar via sms! Det värmer! Vi "glömde bort" den dagen, men gjorde det man ska av den i alla fall, umgicks hela familjen!

Tävling igen :)

"Kissie har blivit galen!"  Jag tävlar här om två presentkort ett på HM och ett på Kicks, på hela 1000kr vardera!

Hoppas jag vinner!!

Bildutmanad

Suss har utmanat mej:



Vår underbara Baloo var det 6:e kortet i den 6:e mappen.

Sömn

Oj vad vi fått sova inatt, kl halv 7 vaknade Andreas och betedde sig underligt så jag vaknade av det och undrade vad som var fel: - Var är Alfred?
Det visade sig att han för första gången i sitt liv sovit hela natten i sin egen säng utan att väcka oss en enda gång. (Ja, givetvis var jag tvungen att springa dit och kolla att han andades, vilket han gjorde.)

Så det är en härlig start på dagen, dock blev jag lite lessen när termometern står på -22. Hoppas det blir soligt och varmare fram på dagen!

Sedan har drängen sagt sitt första ord :) eller ja, han vet ju inte vad det är han säger, men han säger: (enligt Andreas) "papa papa papa". Men jag är helt övertygad om att det är: "apa apa apa" han säger :P

Nej nu ska vi ta och fixa lite frulle!

Jobbet

Måste kanske vara tydligare :)
Det är alltså inte jag som fått jobb, utan jag får som jag vill, fortsätta vara hemma. Det är min käre sambo som fått jobb igen, det såg helt omöjligt ut och jag hade tänkt börja jobba så mycket jag kunde nu i mars, men så kom vår käre granne och erbjöd Andreas jobb. Timmerkörning blir det. Det är osett hur mycket och hur länge, inte heltid, men de verkar vara tillräckligt för att jag ska få fortsätt va hemma och njuta av drängen!
Skrev i nya föräldraledigtpapper igår, ända till sista maj :)


Bild: Lånad från hemsidan

Kallt igen

Åh om det kunder vara lite varmare. Drängen är lite tätt i näsan och då känns  det fel att dra ut han i -20... får se om det blir varmare längre fram på dagen, hoppas det!
Idag är det källarjobb för Andreas, han pysslar och donar i tvättstugen och duschen. Så duktig!

Har ingen träningsvärk heller och ännu bättre ingen värk i axeln :) Kanske det börjar komma tillbaka lite muskler, det vore isf välkommet! Avskyr att vara såhär klen...

Nej nu är lilleman less...


Ha en fin dag!


 

LYCKA!!!

Jobb på gång, eller i alla fall litegrann! Men ingen blir gladare än jag!

Glömt

Har glömt bort att jag blev utmanad eller kanske uppmanad av Kia att berätta vad jag är rädd för, så det ska jag ta och gör nu då. Såklart är jag livrädd att det ska hända mina när och kära något. Speciellt min lilla Alfred. Andreas tror att han är odödlig och det är oxå väldigt oroligt för mej, han gör en massa livsfarliga saker som gör mej jätterädd!

För min egen person så är jag livrädd för att hanma under isen i kallvatten och inte ta mej upp, det kan jag nog säga är det som skrämmer mej mest, drömmer ofta sånna drömmar och det blev inte bättre av olyckan som skedde i Borga för inte så länge sedan.

Sedan är jag rädd för en himla massa annat oxå, är väldigt harig av mej... Men det är ju JAG så det får jag leva med!

Ids inte utmana någon för denna har cirkulerat på de flesta bloggar, men är det någon som känner att de inte fått berätta och väldigt gärna vill, så var så god! :)

Vatten!!

Nu verkar det som att vi fått vattnet tillbaka!! Tackar för det! Gör att livet blir en aning enklare. Idag är det även strålande underbart väder, har har jag suttit ett tag och läst:


Okej, jag erkänner att det inte var vårvintervarmt, MEN det gick att sitta en stund! Längtar så mycket efter värmen och solen och påsk, fjällen osv. :) Härlig tid framför oss! Hoppas Andreas får ett jobb så jag kan va hemma och njuta av det!

Men på jobbfronten ser det inte bra ut... suck!

Idag har vi vart på en promenad med sällskap, tycker om det! Sedan har Andreas och svärfar (och hundarna) åkt till Bränna, så jag och Alfred får rå om varann helt och hållet själva, faktiskt jätteskönt!
Jag ska väl ta och städa upp huset nu om vi äntligen fått vatten, för det behövs verkligen, både disk och tvätt svämmar över! Golven behöver oxå en omgång! Så roligare än så tänker jag inte ha.

Ikväll är det gympa, ser fram emot det!!!

Njut av den vackra dagen nu! Det ska jag!

CHOKLAD!

Det skulle vara underbart att vinna Choklad nu så jag kan bli på bättre humör. Därför deltar jag i en utlottning hos Min Blogg Mitt Liv och hoppas hoppas att jag vinner en strut härlig Åre choklad! Minns hur underbart det var att åka och besöka den lilla butiken/fabriken massa härliga smakprov och alltid följde det med den smarrig strut därifrån :)


Vattenbrist

Det glömde jag ju jämra mej över igår, men de är väl för att vi inte lider så mycket av det. Sedan kl 10 igår förmiddag har vi vart utan vatten här i byn. (Vi som har kommunalt vatten) Ingenting hände igår, ingen grävmaskin ville starta i -20, så idag skulle det fixas. Men det ser mörkt ut, vi bor precis brevid läckan och det tog lååång tid innan de fick igång grävaren... (-20 idag oxå, men hallå, det finns ju motorvärmare!!) Nu grävs det i alla fall för fullt. För oss går det bra (trots bebis med massa bajsblöjor och matklet) men jag lider med våra stackars 80+ grannar som säkert inte reder sig lika bra.

Hoppas att det ordnar upp sig snabbt, dock verkar det kanske inte gå allt för lätt, hemskt väder att jobba med vatten i oxå!

Idag har jag inga planer, har vart ute på lite snöskottning men nu är det skiftbyte, Andreas ska köra snöslungan. Jag och Alfred har tagit oss en promenad, men det var nästan för kallt.
Snart kommer Melvin med bussen, får se vad vi ska hitta på då.

Ikväll är det innebandyträning för Melvin, jag och Amanda ska simma känns det som, tycker om vatten! ;)

Ha en fin start på veckan!

USCH!

Inte mycket att säga om denna dag, verkligen hemskt väder, - 20 och det snöar vågrätt och hur mycket som helst!! Usch! Känner mej instängd, vill ju vara ute och åka skidor, grilla mackor och ha de gott i vår solen, men det dröjer tydligen innan vårvintern tänker infinna sig.
Nu är det vinter som de var när jag var liten, MASSOR med kyla och snö. Det är iof något jag saknat, men i min önskan om detta skulle de snöa enbart på nätterna :P

Jag ska ta och testa två nya recpet till middag, först ostgratinerad kycklingfile och sedan rabarberpaj med blåbärstäcke. Tror det blir smarrigt värre!

Doroteadagen

Idag har vi frysit om tår och fingrar i flera timmar, det är tradition på Doroteadagen att det ska vara svinkallt! Idag toppades det även av snö och nordöstliga vindar, alltså -20 plus detta. USCH! Men vi var ute, det började med godisregn från Ica taket och rätt många barn var där och slog som godiset. Melvin var dock nöjd med fångsten :) De ligger på tork nu, då det följde med lika mycket snö som godis i påsen.
Sedan gick vi och hälsade på Nennaz, såg en MASSA fint som jag bara VILL ha, men men, de är ju spartider... får önska i födelsedagspresent!
Vi shoppade även en present till Harry/Malte eller vad han nu ska heta det lilla underverket, så söt!! 

Efter detta värmande besök så tog vi oss åter ut i det kalla Dorotea, upp på torget, köpte vedlotter *HOPPAS HOPPAS* och värmde oss vi eldarna. Melvin klättrade på drickabackar, kom två och vann 100kr!! 10 stycken fick han till, jag är mycket imponerad, har testat förut och kom väl upp i 6 st eller nått sånt. Han körde även fyrhjuling. Synd att det var så kallt för det var inte många själar som var ute...

I väntan på bion som de stora barna skulle se på, LasseMajas dektektivbyrå, så hälsade vi på en massa folk (och massa bebisar).

Nu äntligen hemma så har vi ätit gomiddag och nu väntar vi på Melodifestivalens första deltävling! Som jag har längtat!! Hoppas att du har det bra ikväll Ida med din blivande, du får verkligen uppleva detta :) Glad för er skull!! Mys på och njut av allt och varandra!

Nej, nu har jag min käre bror på besök så jag ska ta och umgås!

Ha en toppenkväll!!

Tiden

har försvunnit, jag förstår inte hur det går till. Nu är vi två stycken hemma MEN jag hinner INGENTING! Alfred är vildare än någonsin plus att han har tre nya tänder på gång och därför är han ledsen oxå, har ont och det irriterar. HELT SLUT blir jag av detta!

Fast det är klart, nu har jag en lucka, hela familjen försvann och Alfred somnade, har hunnit röja bort det värsta (huset förvandlas till ett slagfält när alla är hemma och ingen är speciellt mycket för att plocka undan vilket är ett MÅSTE nu) och nu finns några minuter innan det är gympa :) 
Ska bara gå på halvfart ikväll, min axel gör ont, måste nog inse att jag tappat allt och blivit en klen stackare, gympan i söndags och allt bärande av Alfred skulle jag tro är orsaken, men ont gör det!

OJ vilket gnälligt inlägg detta blev, ber om ursäkt för det, men de är ju en del av livet det oxå, ingen dansar väl på rosor varje dag!?

Jag har det himla underbart bra, bäst i hela världen skulle jag tro! Som har en sån underbar familj (både mina nya och gamla) och fantastiska vänner både nära och långt borta! Uppskattar er alla SÅ mycket!



Ska visa skådespelet jag stod och såg på när jag gjorde semlor härom dagen:

 

Orrar fulla träden, precis utanför fönstret. Nu är de framme och retas bara för att jakttiden är förbi :P


Så var de lediga minuterna slut :)
Ha en toppenkväll!

Böcker

Utmanad av Jentan :)



1. Den värsta läsupplevelse du haft?
Sagan om ringen, blir väl antagligen dumförklarad, men det var inte böcker för mej, tog mej endast igenom 1½... Säkert finns de andra värre som jag försökt läsa, men de har jag nog inte genomfört utan lagt undan. Denna är ett måste som alla pratade om.


 2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills?
Den senaste jag läste, Sjöjungfrun av Camilla Läckberg, den var otäck på många vis, är nog i en personlig svacka, tål inget otäckt och speciellt inte när det drabbar barn! Förstörde mitt humör många gånger!

Alla böcker påverkar på olika sätt och vis!


3. Har du läst någon bok som du blivit riktigt skrämd av?
Jag är väldigt lättskrämd, så det har nog hänt massor av gånger!


4. Vad använder du som bokmärke?
Ett fint bokmärke med rosa hjärtan som jag fick för länge sedan, men det går även bra med en bit papper.


5. När brukar du läsa?
När jag har tid, när Alfred sover eller när Andreas passar honom. Det är den bästa avkopplingen nu för tiden!

6. Vad var den första bok du läste?
Oj, jag har ingen aning, skulle kunna ringa mamma, men ids inte... Läste mycket Kitty och Fem böcker i min ungdom!

7. Vad är bättre, pocket eller inbundet?
Pocket - den går ner i vilken väska som helst och är lätt att bära med sig.


8. Vilken bok läser du nu?
Har inte hittat vad jag vill läsa än, har precis avslutat den senaste och jag känner att jag måste ha en snäll bok nu med lyckliga människor och bara bra saker :)

Nått tips nån?


9. Och vilken sida är du på?


10. Brukar du lämna "kännetecken" i dina böcker? (klottrar i dom, spiller mat/dryck på dom & andra barbariska åtgärder?)
Nej inget

 11. Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?
Ja, om den ser bra ut och jag inte hittar något av mina favoriter så kan den få en chans!


13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet?
Nej, det har ALDRIG hänt.

14. Finns det någon bok du läst flera gånger?
Ja, när jag var liten eller ung kanske de heter läste jag Baby på vift minst 5 ggr. Har även läst några av Joy Fieldings flera gånger.

15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till?
Nej inte vad jag kan minnas. Eller ja, kokat torr eller bränt mat på spisen händer ju titt som tätt när jag sitter och läser under matlagning.

16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar?
Jag vill absolut inte spara dem så jag tänker att jag ska ge bort dem, men än har jag inte hitta nån som jag vill ge dem till... eller också är jag väl manisk kanske.


17. Tar du med dig boken du läser på toa?
Nej, när jag går på toa måste de gå undan, annars har min lilla prins rört till hela huset och säkert gjort sej illa på kuppen.


18. Just det, läser du i badrummet?
Nej, som sagt det ska gå undan där!


19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver du kanske till och med läsdagbok?
Ibland om jag hör om nån bra författare eller bok kan jag skriva upp den och lägga lappen i plånboken så att jag vet vad jag ska titta efter nästa gång jag går på biblioteket.



Jag utmanar Nina och Therese


Utmanad

Har fått en utmaning av två Therese :) Både Tess och Luran


Vilken mat äter du ofta?
Älgkött och tvyärr korv (min käre sambo ÄLSKAR korv mer än allt annat)


När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till och duka av?
Jag hjälper till på de flesta kalas, i alla fall om jag känner personerna som har kalaset väl.


Var sitter du helst när du bloggar?
Vi är gammeldags och har en fast dator vi ett databord, ingen bärbar med trådlöst här inte... Så alltså sitter jag aldrig någon annanstans.


Köper du ofta Triss?
Nej, sällan, men jag går ändå och är förtvivlad över att jag aldrig vinner något... Men om det är meningen att jag ska vinna så behöver jag ju bara köpa DEN lotten just DÅ!


Vilken stad eller land har varit din bästa semester?
Jag gillar alla möjliga ställen, Thailand var varmt och skönt, trevliga människor. Vår tågluff var väldigt intressant! Jag gillar Göteborg jättemycket! Skåne är fantastiskt fint och där finns underbara vänner. Men, Borgafjäll är de ställe jag helst åker till, där får själen ro.


 Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Tittar nästan aldrig, men om jag ska välja så blir det nog 4:an


Regler för utmaningen:
Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dom på deras bloggar. Be dom kolla in din och låt sedan personen som utmanade dig få veta när du svarat på frågorna/utmaningen!

Jag utmanar:


SUSANNE


IDA


SOFIE


IDA


Nu är det klippt :)

Idag är det Andreas första arbetslösa dag, å vilken underbar dag, 15 grader varmare och vi hade inte suttit här... -24 usch vad de retas med oss, det är sol och klarblå himmel, så himla fint!! Men men, för kallt till och med för mej. Vi ska ta en tur i bilen sedan, så vi kommer ut lite.

Idag kommer även Amanda och Melvin, det blir skoj med fullt hus igen! :) Som vi har längtat! Åh Melvin lär vara alldeles full av bebisprat eftersom han fick träffa sin lillebror igår! Roligt!

Vi började dagen med att klippa Andreas och sen när vi ändå hade trimmern framme :)





Undrar vad mormor säger nu!?

Annars så håller vi på att dikta ihop en skrivelse till kommunen, hoppas att vi får som vi vill! ;) Ni får höra i så fall.
Vi ska även dejta mormor och Wiks för veckohandling!

Ha en toppendag!

Kallt och vackert

Det är det ute idag, så vackert att jag blir alldeles salig. Helgen har varit lite tung, jag har inte vart på topp om man säger så, ganska långt ifrån oxå. Men efter en massa omtanke och kärlek från mina två närmaste älsklingar så har jag repat mej! :)

Lurade ut herrarna på en promenad idag, trots kylan, det var härligt! -20, tur det finns fårskinn! Ingen fara att drängen fryser inbäddad i det.

Igår åkte vi en sväng skidor, dåligt väder var det, men skönt att komma ut i alla fall!

Här kommer lite bilder:








Grattis världens stoltaste storebror Melvin och hans mamma Nina och Mikael och välkommen till världen Malte(?)

RSS 2.0