Ledig torsdag

Igår cyklade vi premiärturen jag och Alfred, vi cyklade till Lajksjön där vi fick fika och sedan hem igen, härligt men de var kallt på hemvägen. Älskar våren med allt vad det innebär! Jag längtar tills sjöarna river så vi kan paddla alla våra turer med kajakerna.
Jag sprudlar av ideer om allt jag ska bygga, plantera och göra. Det största och tråkigaste projektet är målningen av huset, sedan är det mest att göra färdigt allt påbörjat.


  
Hopp om sommar

Idag är vi lediga från jobb och dagis, jag och Alfred. Den enda dagen denna vecka, sedan jobbar jag hela valborgs/1 maj helgen.
Vi jagar dammråttor för fullt, det finns massor... suck! Gillar inte att städa, ändå känns de som det är min största fritidssyssla. :(

Vi har i alla fall tänkt att belöna oss med utgrillad korv till lunch, i grillringen bakom huset. Det blir mysigt! Så det är väl bäst att vi fortsätter så vi hinner bli klara till lunch. 

Ha en fin dag mina vänner!

Toan uppe

När jag ändå är igång med husvisningen kan vi ta toan oxå, vår lilla uppe, vi (läs jag) fick ett infall i vintras att de måste göras om.

Före:

 

Efter:
Nytt och rent! Men jag har inte fått tag på någon inredning jag vill ha än, hyllor, skåp och krokar ska upp på väggarna.

Vårt nya kök

Före:Inga bra bilder, men de är inte så mycket att se heller, ljusa tråkiga tapeter men intetsägande små löv som mönster, syntes knappt.

Efter:

Vi är så nöjda :)

Detta är en tapet som legat i en låda i flera år, köpte den, den var tänkt som fondvägg i sovrummet, men den passade inte alls. I köket blev den perfekt tycker jag!

Fredagkväll

och hela helgen är kvar :)
Jag är ledig och vi har en jobbarhelg här hemma. Idag har vi fixat fram allt som behövs för vedkapning, vilket blir ett himla resande då sakerna är lite här och där. Imorgon börjar arbetet ;) 2½ lastbilstrave = 2års värme. Vilket betyder att nästa år blir vi vedlediga! 
Sedan satt vi igång med kökstapetseringen, min käre kusin, Alex var barnvakt, en klippa, hade aldrig klarat det utan dej! TUSEN TACK!! Nu är tapeten på plats, men inte listerna så det blir ingen bild ikväll. Men jag är nöjd och stolt över oss!

Nu väntar sängen!

Trevlig helg på er!

Sol och värme, sjukdag

Idag har jag varit hemma med min prins som helt klart är på bättringsvägen efter lite feber/hosta. INGET tvivel om det! Han har varit allt annat än snäll och mysig idag, tänk att en sån liten kan reta gallfeber på en så lätt. Men han är alldeles underbar ändå, ett litet leende och en byss (puss) så är allt förlåtet!
Imorgon är det dagis och jobb igen.

Vi har suttit inne och tittat på det vackra vädret, vilken vårdag det har varit, varmt och skönt! Sol hela långa dagen. Ikväll åkte vi till mamma som underhöll Alfred medan jag fick ut och springa lite, behöver verkligen komma ut, det blev 8km på 46 minuter. Målet är 10km på under 48 minuter hur nu det ska gå till...
Dorotea kommun har (med lite hjälp på traven) bjudit alla sina anställda på buss och anmälningsavgift till Blodomloppet i Umeå den 20 maj. Så det är ett delmål med min träning i vår, det är så bra att ha något att springa mot!

Ikväll tränar vi på att somna själv, jag har så gott som alltid sovit ner Alfred genom att ligga i sängen och läsa en bok, sedan ligger jag där tills han somnar. (Många gånger somnar jag före och då är den kvällen borta, vaknar runt 11-12...) Tycker att det är det mysigaste i världen och vill verkligen ge oss den tiden. Men ibland skulle de vara skönt att han kunde somna själv... så ikväll övar vi på det. Det har blivit några turer tillbaka till sängen, många godnattpussar men nu tror jag faktiskt att han har somnat :) Min stora duktiga kille!

Ha en god natt!

Påsken 2010

Tänkte visa er hur bra vi haft det i påsk. Vi åkte till Borgafjäll och husvagnen på långfredagen och stannade ända till söndagen efter. De var så skönt med semester, både jag och Andreas var ledig hela tiden.Massor med varma mackor och korv och hamburgare har vi tyckt i oss :) Varje middag har varit rena lyxmaten! Allt från lax till grillat! Så ätit gott och hela tiden har vi verkligen gjort.

Vi har målat, läst, myst och sett på Pippi (och ibland någon annan film) i husvagnen
Men allra mest har vi såklart varit ute och åkt skoter, skidor, slalom och bara suttit i snösoffor och njutit av livet!

Det var inte många dagar med sol men endast en med regn så vädret var helt okej, nu i helgen var det jättefint och varmt, jag kunde åka skidor i t-shirt. Underbart!
Längtar redan till nästa vårvinter! För nu börjar årets ge upp, förhoppningsvis håller nog föret några veckor till i fjällen men här hemma är det bara blött.

RSS 2.0