Trött

Jag blir så trött på allt passande och springande efter HELA tiden! Javisst, så är det med små barn, men jag kan underlätta, så de är det jag sysslar med idag. Städar bort ALLT jag kan! Så snart kan drängen röra sig fritt och utforska världen (huset) lite mindre ostört. Sen kommer även vår nya trappgrind hem idag oxå, så jag hoppas vi får upp den innan Alfred upptäcker trappen!

Fick inget promenadsällskap idag, åh därför tog jag mej inte ut heller... Lite kallt skyllde jag på. Men det känns inte bra, får se om jag får med mej Andreas när han kommer hem, hoppas på det!

Sedan ska vi ha gomiddag för tre, älgskav med rotfruktsgratäng, det är så ljuvligt gott!!

Nej, åter till röjandet!
Ha en trevligt fredag!

Dejt med Dietist och Chef

Igår var det föräldragrupp igen, trevligt trevligt! Dietisten informerad om allt man INTE får ge dessa små liv. Jag tycker det blev lite väl mycket av förbud, men överlag så var det vettigt! Vi fick gofika oxå i vanlig ordning :)
Det märks att barnen växer en massa och jag förstår inte hur vi ska kunna ha nån kontroll alls inom en snar framtid, Alfred är då vild som en.... ja jag vet inte, men vild är han, det rörs HELA tiden! Klättrar och river i allt! Precis som det ska vara antar jag :) 

Kamerabatteriet tog slut precis när jag startade kameran tyvärr, hoppas M kan skicka några bilder!

Fick träffa storebror och hans tjocka mamma oxå! Lider med dej, vet ju hur lång den sista tiden är och jag hade inte ett enda bekymmer, men snart snart är bebisen ute och nya bekymmer OCH GLÄDJE tar vid! Saknar Melvin (och Amanda)gör vi allihopa!

Sedan åkte jag en snabbis på jobbet för lite prat med chefen, det gick bra tror jag, hoppas hoppas att jag kommer tillbaka dit jag vill vara! Sedan dyker jag nog upp förr än jag anat där igen... om jag får.
Roligt att heja på alla goa jobbarkompisar och söta boende oxå! 

Det var dagen igår det, idag blir det andra äventyr om vi orkar så tar vi nog sparken till Lajksjön och våldgästar, men det är ett stort OM! :)

Ha en fin dag! 

Skid-/pulktur

Idag har jag och Alfred åkt skidor/pulka för första gången på egen hand, och det gick mycket bättre än förväntat! Välte han inte en enda gång!! Det går mycket lättare än jag hade trott, lite hjälp hade jag av Baloo också, det finns fördelar med att han drar i kopplet.


 

Vi åkte inte så långt men huvudsaken att vi kom oss ut i skogen, på vägen hem tog vi en avstickare och blev bjudna på te och kakor och lite trevligt surr!


Vad gäller pulkdragningen så är det lättast att åka i ett skoterspår, inte allt för mycket utför eller uppför, på plan mark går det bra att åka i snön också, bara de inte sjunker för djupt. Sedan rekommenderar jag även valla, var lat idag oxå och struntade i att valla, men de blir säkert ännu roligare om jag inte har så himla bakhalt!
Alfred har inte speciellt stora krav utan somnar efter en liten stund och märker inte alls av att han emellanåt åker på snedden :)

Jag är helnöjd med våran pulka! Hoppas att de blir väder för en massa turer!



Min favorit skidor!

   


Draghjälp, som faktiskt inte strulade så väldigt mycket idag (brukar vara ett farligt trasslande med kopplen).

Det är så grått, längtar verkligen efter solen nu, jag blir så himla trött av detta mörka hela tiden och idag missade jag min tupplur också, hur ska det gå. Tur det är gympa ikväll, det blir jag alltid så glad och pigg av, ända tills jag nyduschade sätter mej i soffan efteråt. Men de är en skön trötthet!


Nej, nu kommer snart min käre karl hem och förgyller vår tillvaro!

Ha en toppenkväll!


Alfredfix

Igårkväll ordnade vi lite Alfredsaker, vi gjorde en skiva för källartrappen så att han inte ska rasa utför den, så mycket farligt med barn!! Vi satt spärrar på de farligaste skåpen (men jag har redan haft sönder en så jag hoppas att det var produktionsfel annars funkar de inte särskilt bra.) Vi lagade även tripp trapp stolen.



Drängen ville vara med, speciellt spännande var det med skruvdragaren :) Pappas pojke!

Måndagsstädning

Ja, så trevligt har vi det idag, röjer undan många Alfred ovänliga växter och prylar samtidigt som jag jagar alla dessa dammråttor. Annars händer det inte mycket i Lavsjön idag...


Alfred och jag testade pulkan igår, den var kanon! Längtar upp till fjället nu så vi kan ta oss ut på fina turer. Vill ha vårvinter NU!

Andreas började sin sista vecka idag... tråkigt och inte finns det något annat jobb heller. Men jag ska inte sticka under stolen med att det kommer bli mysigt att ha lite sällskap och få en massa gjort här hemma!

Idag

har jag varit ute på egentid, pappa har varit hemma med drängen. Det kan vara så skönt ibland att få lite tid för något annat än lek och passning!
Igårkväll hade både jag och Andreas två ensamma timmar, mamma pappa och brorsan passade Alfred, så då passade vi på att träna, tog ett pass på Crosstrainern och sedan simmade vi. Lugnt och skönt!
Men det behöv inte lång tid för att jag ska tråna efter min lilla guldklimp igen :) Vi har nyss tagit en tupplur tillsammans, finns inget mysigare än att vila brevid Alfred, njuter!!

Sitter och väntar på middagssällskap, det blir något så gott som rester från igår :)
Har även gjort efterrätt som vi ska smarra på sedan, tillsammans med vaniljvisp!


Måste även visa dagens fynd, såklart från Wiks! Jättebra korgar, där kan man stoppa allt rat, så att det inte syns. Fick ett tips tidigare i veckan om att göra så. För det blir alltid en massa saker som man inte vet var man ska stoppa och så läggs de på bänken eller i hyllan och de ser jättestökigt ut, men nu ser det städat och bra ut!
Köpte även en med lock.


Ikväll är planen att köra in ved, så vi får hoppas nån vill låna lilleman medans. Måste även se klart Hemsöborna, började igårkväll, den nya tappningen:


Riktigt roligt var det vi såg igår. Sedan är det nog bara att gå och lägga sig.

Hoppas att Ni får en lika bra kväll som vi kommer få!

STORT TACK! Till M och P som är och hämtar vår pulka, sparade oss en massa mil och tid!!

Tröttdag

Känner mej inte alls pigg, men har ingen ro att sova heller... får hoppas min käre sambo har lust att ta en natt med drängen inatt!

Min lilla prins tänker nog sova hela dagen... Kanske förklaringen till att jag är så slut, vi var nog uppe mycket inatt igen..
Vi tog en liten minipromnad på förmiddagen, för att hundarna skulle få kissa, sedan parkerade jag vagnen med en sovande Alfred på altanen och smög in för lite egentid med en god bok! Sedan åt jag lunch, drack te och kröp ner igen med boken... satt mej här, planerar vad jag skulle vilja göra av kvällen, väntar och väntar...

Drog in vagnen i huset igen, fortsatt väntan...

Är hemskt less på egentid nu, vill ha sällskap och så är jag lite rädd att detta förstör den kommande natten också. Han brukar alltid vakna av bloggande och av tedrickning, men inte idag...
Blir nog till att pilla lite :)



En bild från igårkväll, nybadad, trött och hungrig!


Promenad

Gårdagens promenad, såhär ser det ut nästan varje dag då vi tar turen till tallen eller Lillsjöparkeringen:


  


  



Åh nej, jag blir inte less, trots att jag vandrat i drygt 3 år, fram och tillbaka. Det är helt perfekt att bo i skogen!

Ja, vad gjorde man utan

"Admin", eller vänner överhuvudtaget. :) (Tror att hon är rätt så dyr ;) )
Personligt och unikt, hoppas de går att fixa med fjäll bakom, men annars är det ju natur i alla fall, så de är inte fy skam. Roligt med alla som tycker om det!

Idag är det fredag, och jag har inte sovit tillräckligt, är det inte Alfred så är de Baloo som väcker mej... så idag tror jag nästan jag hoppar över min promenad, funderar på att åka skidor istället när Andreas kommer hem. Längtar efter pulkan, kanske slipper vi åka och hämta den, ska kolla upp lite längder och sånt, rätt som de är får vi den hemfraktad! Hoppas det går!

I helgen ska jag försöka få lite tid med min käre sambo, känns som vi springer om varann, eller rättare sagt han har så fullt upp hela tiden så han hinner aldrig med oss... Så jag får klura ut nått så han MÅSTE umgås lite. Känns lite ensamt ibland att vara mammaledig, man är lite som luft, bara finns. Tur jag har mamma och min promenadkompis ibland!

Nej nu ska jag lägga mej på golvet och leka lite med min underbara bebis!

Ha en fin dag! 

Rumsterar om...

Det kan se lite tokigt ut här ...
Det är inte Majsans fel - det är hennes Admins fel.

Nu vet ni.

Med vänliga hälsningar
Admin

Vilken träningvärk

Först måste jag bara skriva att det var ett toppenprogram (som alltid) skitjobbigt och roligt! Det bästa av det bästa lixom :) Men jisses vilken träningsvärk jag har i axlar och armar... Så skönt eller!? ;)
Idag ska vi först till Lajksjön, för att handla och hämta Kero som ska sova över på ålderdomshemmet, korttidsboende är de han är inskriven på ;) Min gamla döva och trötta älskade hund! Tur jag inte kommer ifrån jobbet helt.

Men nu klagar drängen...
 
Fin tröja va!? Gissa vem som stickat den :)

Om bara

några minuter är det gympa men Världens hurtigaste V igen, härligt att det är så nära, MEN jag hoppas drängens pappa behagar komma in NU så jag kommer iväg!

Jaja..

Det får vara såhär ett tag, får inte bort den vira rutan och det är massa annat smått oxå som inte är som jag vill, trots detta är jag imponerad av mej själv. En alldeles unik blogg, som är lite mer som jag :)

Idag är jag för övrigt inne på min 3:e dag i lugn och ro, å jag är hur uttråkad som helst! Usch, jag måste ta mej för något ikväll, detta går inte. Tänk att det inte finns något mellanläge (utom när jag är ute i naturen) antingen stressade eller uttråkad/understimulerad... Hoppas att pulkan löser mina små lyxbekymmer, längtar tills vi kan åka ut och njuta i skogen!



Trix och fix

Jag är fullständigt värdelös på datorer och sånt som hör till detta, men sakta sakta kanske jag får till något, har dock inte tid mera för drängen är såååå ledsen!
Får ta det pö om pö!

Därför denna konstiga design :)


Barnmat och 7-dagars sallad

Idag har jag varit riktigt huslig :)
Började med att göra en 7 dagars vitkål och morotssallad, så skönt att slippa ställa iordning grönsaker varje dag! Sedan tog vi en tung promenad med M och killarna, det finns fördelar för hälsan att det aldrig plogas här ute i skogen, det krävs inte många cm innan man flåsar och pustar. Skönt att kunna vara ute är det, så jag föredrar ändå "snöstorm" framför -30!

En lugn eftermiddag, fick besök av svärfar och efter de vilade vi en timme innan Andreas kom hem. Men ikväll har jag äntligen tagit mej i kragen och gjort egen barnmat, hur lätt som helst och billigt. Jättegott blev det oxå, tycker burkmaten smakar otäckt, så jag hoppas Alfred har samma smak och äter detta med god aptit. 
Älgkött
Morötter 
Potatis
Enkelt och bra! Slängde i en liten bit buljong oxå, för att få lite mer smak, det blir väl inte för mycket salt???
Har delat upp det i iskubs formar, perfekta smakisar!

Fick även morgondagens middag gjord på en gång! 

Nu sover lilleman gott i sin säng i sitt eget rum, så det är väl bara för mej att kvälla.

Sov så gott!! 

Nu är det Louise!!

Min idol, det får vi INTE missa!

Lugn och skön dag

Idag har vi verkligen bara myst! Legat i soffan och läst, legat på golvet och läst (lekt oxå förståss). På förmiddagen gick vi en promenad med vårat trevliga sällskap :) Det går 3 ggr så fort att gå när man har nån att surra med!

Ikväll har jag förverkligat en av mina drömmar, snart är vi pulkägare, känns så roligt och bra att kunna dra ut på skidturer när jag vill!! Längtar till helgen :)


Ikväll fortsätter vi att dega, inga planer alls, känns så bra att stressa av och bara vara, synd att det bara är skräp på tvn hela tiden! Men men, får lite kvalitetstid med min karl och son istället!

Ha en trevlig kväll!

Kalaset

    
Massor med vackra blommor, tänk om de kunde leva lite längre bara...

Så var mamma firad! Det blev en lyckad helg, mitt mål var att hon inte skulle behöva göra något, och det gick rätt så bra. Lite var hon ju tvungen att lägga sig i, t.ex. när jag fixade så såserna skar och brände kakor... :) Men annars så kunde hon sitta och vara social med sina gäster!

Hon fick en himla massa roliga och bra presenter. Maten var jättegod och jag har hittat en ny favorittårta, Jamaica himmelsk god! Har redan önskat mej den till min födelsedag!

Det känns dock skönt att det är över, jag blev så himla trött på lördagkväll att vi var tvungna att åka hem, kastade mej i sängen och somnade innan huvudet landade på kudden, sov i 12 timmar, tack min älskade bebis som sov i 10 timmar och sedan tog Andreas hand om honom de två sista. Så igår var jag människa igen!



Nu är det två veckor kvar tills Andreas blir arbetslös, de stora barnen åkte till sina mammor idag, så de är lugn och ro på schemat för mej och Alfred! Promenader och lek är det enda som står på programmet. Ska läsa ut Sjöjungfrun och bara ha det bra.

MEN först måste jag nog renbädda sängen och städa sovrummet :)


Underbar!

Finns det något som gör en mer lycklig!?

Mamma



Jag har fått en Award av Kia, TUSEN TACK!! Det är väldigt roligt att få positiv kritik om det man gör :)

Jag älskar att läsa om mammor, barnen och deras tillvaro. Jag är grymt imponerad av många mammor, det är inte enkelt, den absolut viktigaste uppgift man får i livet är att ta hand om och uppfostra och leva med barnen!
Allra mest imponerad är jag såklart av min MAMMA! Hon ger och offrar verkligen ALLT för oss, egentligen alldeles för snäll för sitt eget bästa.
Sedan finns även mina grannar Vera som jag inte förstår hur hon orkar heltid på ett ställe där halvtid är mer än nog, två underbara döttrar, två fina hundar plus att hemmet är rent och fint jämt. Visst det låter som vardag, men det är INTE bara. Även en god lyssnare som än om hon tröttnar inte visar det iaf. Är väldigt imponerad!
M min andra granne som tar hand om två små söta killar som om hon aldrig gjort annat, jag har fullt tillräckligt med min lilla älskling. Samtidigt har hon ett fläckfritt hem och en vilja av stål när det gäller att stå emot allt som är gott ;)
Det finns massor med mammor som jag skulel kunna nämna men jag nöjer mej här eftersom det blir bara en massa glömda.
Dock älskar jag att läsa dessa mammors bloggar:
Ida, min underbara vän långt borta med världens sötaste Wilmer.
Kia en väldigt stark människa med ett varmt hjärta
Therese, med sötaste Luran och ändå energi till tusen
Nina Melvins mamma och snart även mamma till Dynamit Harry :)

Åh det finns fler, men nu får jag inte till fler bra formuleringar... så Ta åt Er alla mammor!! Ni gör det viktigaste jobbet i världen!

Tävling

Tävling hos Peppar och vanilj


Kalas!

Nu blir det kalas både ikväll och imorgon! Det ser jag fram emot! Men det blir en massa att ordna idag, hoppas kunna ligga steget före mamma så hon känner att det blir kalas!!
En kaka i ugnen och tårtan fixad igår så det känns som vi har det under kontroll!

Frågan är hur jag ska lyckas duscha, får nog ta med drängen in i duschen, hn kryper ändå dit hur jag än gör och lämna han någonstans det går inte längre :) Min snabba lilla klätterapa, en farlig tid framöver.

Åh kylan håller i sej, fortfarande -30 usch!!! Gillar inte att fara ut med bilen när det är så kallt, å lägre lär de väl krypa när det börjar ljusna.. Visst är det en tjusning med riktigt vinter, men lite för kallt för mej det är det!

Ikväll ska de stora barnen på julgransplundringen, jag och Alfred får spara till nästa år då vi ska vara festfixare :)

Ha en fin helg!

Hinner inte imorrn så:


Till min älskade helt fantastiska mamma på 50årsdagen!!
Det finns ingen som Du!!

Nya skidor

Tradera är både roligt och ekonomiskt emellanåt. Har inte fått något vinnarmejl än men auktionen om Melles nya skidor vann vi så jag hoppas det kommer ett mejl snart!! Nya går på 1000, men dessa kostar 150 ;) Älskar att göra bra affärer!


En tand till

Nu är 4:e tanden på väg upp, det bara ploppar upp i munnen :) Vi har dock fått sova hela natten, och det känns underbart!
Idag ska vi bara vara inne, det är -24 så det blir inte ens en promenad, fast jag var sugen... Ev. blir det kalas i efterskott ikväll och sedan blir det kalas både imorrn och på lördag för min lilla mamma! Ska bli skojigt!!
Men allt detta med kalas fixande och jobbrist tär på en, jag kan inte sova nå bra alls. Somnar inte fast jag är tröttare än nånsin... Hoppas det går över snart! Jag är bortskämd med att somna innan huvudet landar på kudden annars!

Men nu är det dags för frukost!

Ha en fin dag i kallvädret!



Mot nya höjder 



När man fått tänder måste man borsta dem, Alfred älskar tandborsten, iaf om han får sköta det själv!

Vad ska det bli av Dorotea??

Usch, nu är det verkligen bistra tider, 40 till uppsagda på Dorotea kommuns hjärta... Det företag som styr hela kommunen...
Ur VK:
"På mindre än ett år är nu 125 personer varslade i de olika koncernbolagen i Dorotea, och nu återstår bara hälften av de anställda i företagen."
"- Jag vet inte hur vi ska klara av det här. Varslen motsvarar 5 300 permitteringar i Umeå och 35 000 i Stockholm. Risken är att det följs av varsel inom kommunen, säger kommunalråd Mats-Erik Westerlund, dkl."


Andreas har två veckor kvar att jobba och sedan är det slut, jag fick ett positivt besked igår, jobb väntar på demensen, precis där jag vill vara, MEN, kommunen ska tydligen spara 3 miljoner till och då är det inte säkert att jag får behålla mitt jobb... Nej detta är inte några roliga tider, när vänder det tro, som de siar och spår så kommer inte 2010 bli något ljust år heller. Överlever det gör vi ju, en himla tur att vi bor där vi bor, utan en massa skyhöga lån och sådant. Kan elda ved och jaga mat i skogen, odla pären på gårn, så inte är det något akut fara, men det blir nog till att ända sin livsstil en hel del!  

Jaja, mycket kommer att förändras, är lite orolig att de skickar iväg min karl långt bort, men samtidigt så är det lika bistert överallt så kanske inte...

God morgon

Idag är det verkligen en god morgon, vi har fått sova största delen av natten, vilket inte var fallet igårnatt, då jag somnade först kl 4 på morgonen. Det ledde till att jag var ett vrak hela dagen igår, fruktansvärt jobbigt, om det vore en natt nån gång ibland, men så har inte varit fallet, utan det känns som jag aldrig sovit bra sedan i höstas... Åh inte fattar jag vad det är som är fel heller, fast jag varit med om det två gånger förut så blir jag inte klokare för det. Det var den tredje tanden, som jag har pratat om i flera dar, men ändå inte förstod när han låg där och skrek en hel natt. Demens måste vara smittsamt... 
Blev väldigt glad igår när jag tittade i munnen på min lille man och hittade en liten liten ny tand påväg upp :) 

Inatt har han sovit hela natten förutom mellan 4 och 5 men de gör ju ingenting alls.

Vi har lyckats med att avvänja nattmaten oxå han är inte längre sugen på mej på nätterna, så nu måste det väl gå mot piggare tider tycker jag!

Idag ska Alfred sköta om mormor :) medan jag åker och klipper mej, ska bli underbart!! Verkligen välbehövligt och en timme för mej själv är inte heller fel.

Ha en trevlig dag! 

Söndag - bak och blåst

Jag kunde nästan inte slita mej inatt, längtade så himla mycket efter mina älsklingar, men till halv 6 låg jag på soffan ändå. Hoppas innerligt att det räcker med träning nu! Förstår inte hur jag nånsin ska kunna slita mej ifrån drängen...t.ex. lämna han på dagis, usch vilken hemsk tanke! (det har INGET att göra med personal) men men alla andra lyckas ju...

Pappa och Alfred hade haft en bra natt, så de är positivt!

Har precis bakat färdigt Nötgifflarna till mamma, sitter och surfar efter något nytt och roligt och framförallt gott kakrecept, Leila har ju en hel del, funderar på lite muffins eller cupcakes kanske de heter nu för tiden.. Med Dumle i låter gott! Nån som har något roligt recept att dela med sig av? Jag lessnar lite på de gamla vanliga som jag alltid gör.

Melvin fick åka ner till kalaset med farfar, innan han for så kunde han inte förstå att jag stressar så mycket... suck! Om nån kan reta gallfeber på en är de barna med sina underbara helt oskyldiga men träffande kommentarer vid precis fel tillfälle... :) Jaja, de är väl bara så det ska vara. Men snabb de är inte Melvin i alla fall, det blir lätt stressig jämt då vi har en tid att passa, Amanda är tvärt emot, jättestressad, det ska hända 100 saker på samma gång... Åh Alfred känner såklart på sig när jag är stressad å så blir han bråkig eller hungrig eller nått liknande, just då. Kärt med barn! Älskar dom allihopa!!

Nu ska jag passa på att krypa ner i soffan med Läckbergs senaste!
  

Badhus och utemat

Idag har jag (förhoppningsvis) lärt mej att en sak om dagen räcker. Men för att lära sig måste misstagen begås...
Först gick jag, Andreas och de minsta grabbarna (Baloo och Alfred) på promenad, jätteskönt väder! Helt perfekt! :) Sedan blev det badhus, eftersom vi inte hann igår. Och stress hem för att hinna ut på Lillsjön och grilla middag innan det blev svart. Det brukar ju gå lätt, men jag har inga rutiner för uteliv med bebis, så de var ett himla projekt, slutade med att jag drog vagnen ner dit.
Men mat blev det, jättegoda mackor á la Andreas och varm choklad, det blev dock mörkt innan vi var färdiga men månen lyste så fint upp vår väg så de gick bra ändå. Alfred fick sin glömda lunchgröt oxå. Så allt går ju om än de är lite mer komplicerat! :)
Ska i framtiden satsa på en sak om dagen!

I valet och kvalet var jag om denna skidpulka som jag så gärna vill ha:
 
Drömmer om den dag och natt. Så jag ringde Rossön och han lovade ett pris som jag inte kunde tro mina öron åt, men han hade inte tid att räkna på det just då, så han skulle ringa upp. Så jag förväntade mej att min dröm skulle kunna gå i uppfyllelse.

Den gjorde inte det, jag har hittat dem för 8000kr, och han tyckte de var ett toppenpris när han kunde sälja den för 7500kr... det tyckte inte jag. Så jag får nog fortsätta drömma.
Om det är nån som vet om en pulka som är till salu eller för uthyrning så snälla hör av er, det är omöjligt att få tag på!


Nu ska jag baka lite till min lilla mammas kalas.

Ha en toppenkväll.

Imorgon ska Melvin på Tonys kalas, alla i 1A är bjudna, de ska vara på sporthallen. Så då får det vara dagens projekt, hinner nog klämma in en massa annat oxå innan det är imorgon, lyckas nästan stressa till varje dag nu för tiden...

Idag

har det varit en helt underbar dag! Igår var jag rosenrasande efter promenaden, gillar inte snö om den inte ligger ner på backen skottad och klar, inte Vägverket heller som aldrig masar sig ut till oss i skogen och plogar bort den nån gång...

Men idag, inte en flinga i luften och solen sken! Sällskap fick vi idag oxå :) Det var som en dans på rosor idag!

 
I väntan på utgång...   Längtar lite efter sommar, så vi slipper alla kläder!

Annars så har vi tagit det ganska lugnt, varit till mamma en sväng och kollat i skidförråden om det fanns något gammalt skidpar som passar Melvin, men såklart inte... Men en tur till Rossön löser det problemet. Hoppas att han inte skjuter i växten lika mycket som han gjort detta år, galet vad han växer!! På ingen mat?? Mycket märkligt!

Helgshandlat och köpt present, Melvin ska på kalas på söndag. Tur allt man behöver finns på Wiks!

Nu sitter jag och laddar för ett varv på skidspåret, känns inte alls lika lockande som jag skulle vilja, men bara jag är där så går det nog.

Dagens stora händelse:
Alfred kröp på riktigt för första gången!! Annars har han bara intagit krypställning men bara skjutit sig bakåt och sedan daskat ner på magen, men idag bara gjorde han det :) Min lilla underbara bebis, han är så söt när han kryper!! Baloos vattenskål är numera en stor favorit, allt blir blött om man inte hinner med...
 

Fortsättningen denna fredagkväll:
En glad billig överraskning hoppas jag, skidor och sedan mys med familjen och Let's dance

Ha de fint!

I valet och kvalet...

hoppas jag blir väldigt positivt överraskad snart! Jag vill såå gärna!!

Snart ska jag berätta! :) 

Snö i massor

Det är alldeles vitt i luften av all snö som yr runt idag! Men jag och mina killar MÅSTE ut och röra på oss i alla fall! Tur jag har sparken eftersom det inte lär plogas förrän det slutat snöa... Kändes inte så lockande bara, hoppas jag får sällskap!

Vi har äntligen hittat gröten som Alfred gillar, Havregröt med päron och banan, den funkar hur bra som helst! :) peppar peppar...
Så nu kanske det börjar fungera lite bättre med nätterna, har varit så jäkla trött så jag orkar inte tjorva och vara hård. En gång per natt får han mat men inte mer... När jag blir pigg igen eller piggare så måste jag ta tag i detta! Han har även blivit väldigt medveten om var jag befinner mej, om jag går ur synhåll så vrålar han... Ganska smickrande ;)



Är det någon av mina klasskompisar som läser så måste jag tipsa om: tioarsjubileum.blogg.se Redan dags!! :) Det är som att det var igår vi satt med våra dasströjor och snyftade, haha..

Nej nu är det väl till att klä sig och pallra sig ut antar jag...
Ha en fin dag!


Så var det skola och jobb igen

det är blandade känslor, mest skönt tror jag att det blir vardag igen, men samtidigt har jag precis vant mej vid att ha hjälp här hemma :) 
En annan sak som är bra med vardag är att det blir bättre mat, detta fikande dagarna i ända sätter sina spår, jag blir så himla slö. Nej, nu blir det pölsa morötter och en massa promenader och skidturer! haha
Bättre tider blir det oxå, läggdags kl 22! Hoppas Alfred förstår det oxå...

Måste passa på att Gratta min goa granne oxå!! Får ta det live på fredag!

Nej nu är det sängen som gäller.
Ha en god natt!

Trettondagsafton

och vi hade jättetrevligt middagsbesök, tack vare en för stor köttbit :)



 

Tack för det!

Det lyser!!

Igår fixade min favvoelektriker fönsterlampsuttag, så nu lyser det i ett av fönstren i alla fall! Perfekt med en egen elektriker!!

12år!!

Idag fyller piga 12 år, helt otroligt, nyss var hon 8, den första av hennes födelsedagar som jag fick vara med på :) Vi har pyntat med ballonger, gjort smörgåstårta och pollykaka. Grattat henne med fika på säng, vacker sång, lite paket och allt som hör till! Nu väntar vi bara på gästerna så vi får fika lite tårta :)

  



Idag slog äntligen min amaryllis ut, som jag väntat på hela julen, men det är inte förgäves i alla fall, de är så vackra!!


Alfred

Idag har Alfred sin första namnsdag! Stort grattis till min lilla prins!

Kallt som attan är det, bara till att hålla sig inomhus. Alfred ska hälsa på mormor en sväng medan jag har lite annat att syssla med. Sedan ska vi dejtas med mina bästisar sedan mellan- och högstadietiden! Ska blir jätteroligt att uppdatera lite.

Jag håller på att städa bort julen, lite hemskt känns det, så fort tiden går, men så skönt att få bort allt rassel, tomtar och rött... Gardinerna och stjärnorna sitter fortfarande uppe, men de åker säkert ner snart de oxå. Jag brukar och vill ha allt borta till den 6:e, då piga fyller år.

Igår var jag och drängen till Vilhelmina en sväng och gjorde ärenden, vi köpte bl.a. nya inomhus telefoner. Hittade ett täcke till Alfred och en "rånarhuva" som jag letat länge. Andreas och min bror är och kör ved i Bränna, både igår och idag. Åh jag skulle kunna tänka mej att de fryser rätt bra, -22 här och i Bränna är det säkert 10 grader kallare...

Nej, åter till städningen, ha en fin dag!!

God fortsättning

på det nya året! Hoppas 2009 blir ett ännu bättre år, kanske lite lugnare, med mera tid till nära och kära även tid till eftertanke!

Jag hade en fin nyårsafton, i trevligt sällskap! Tack för det!

Nu beger vi oss till Bränna för en natt och så ska grabbarna köra ved imorgon om det inte blir tokkallt.

RSS 2.0