Magkatarr altangolv och målade dörrar

Regnet öser ner idag, tråkigt, speciellt för de som har sina sista semesterdagar nu innan det är dags att slita ett år igen. Här hemma har vi haft lite sjukdagar, Alfred är förkyld och har fått en ny tand så det har varit gråt och skrik ett tag, antagligen är det därför jag fått magkatarr (all gomat hjälper garanterat oxå till!) usch när magen gör ont funkar inte resten av kroppen heller. Men det är bara att lugna ner mej och äta bättre.
Min målare har målat dörrar, så de är så vita och fina, fort som tusan går det när det är proffs som gör det! Andreas och Jocke har slitit med altangolvet igår och idag, så nu ligger det där, blev så fint!



 
         Före                            Efter

Det är inte helt färdigt, jag ska plocka loss fodren och måla dem vita när jag känner för det. Det kommer att göra stor skillnad det oxå. Sedan måste jag hitta en 5 meter lång matta till golvet så kommer hallen vara okej! Antar att det blir till att köpa på metervara, verkar inte finnas så långa färdiga... Nån som har något tips?

 

Så fint!! De är så duktiga mina snickare, det enda jag behövde göra var att "måla" det och hålla dem med mat och fika förståss.

Snart helg och det blir jobb för min del, de andra packar bilen och åker till Bränna, usch va jag kommer sakna dom!! Men det går nog det oxå, hoppas på regn (förlåt) så jag kan sova gott på dagarna!

Grattis Helena!!

Idag är ingen vanlig dag heller, det är nämligen
Helenas födelsedag!!! Grattis på 26årsdagen vännen!!!


(Hade inget annat kort än detta på bara dej, så de får bli ett blundkort, men lika vacker är du för det!!)

Björnmöte

Igår när vi cyklade hem från Tjusjön där vi hälsat på M och hans vänner så sprang en björn över vägen, nästan inne i Lavsjön, det gick så fort att vi knappt hann fatta... Rätt över vägen ca 50 m framför oss, häftigt!! Jag blev inte ens skraj, men jag inser hur nära de eg. är nu. Vi har säkert haft dem runt oss massor av gånger utan att de märks! Och farliga... det känns inte som de är de, vi borde vara mer rädda för älgen t.ex. för dom är STORA!!

                                                

Grattis Maria!!!

                              
Idag fyller vår granne och kära vän Maria år!! Hoppas du får en trevlig födelsedag (och att du blivit lite piggare) vi tittar kanske förbi ikväll om Jens har bakat tårta så det räcker :)
                                                                        
Idag åker vi nog till Åsele och spanar på marknaden en sväng. Bra väder, inte för hett och ändå fint. Sen måste vi hinna med en titt hos mormor och morfar, det var sååå länge sedan Alfred hälsade på så de har nog väldigt mycke abstinens :)

Så det blir våran dag, hoppas Ni får en en bra dag oxå!


Mitt i semestern

Det är verkligen fullt upp att ha semester, eller rättare sagt när min käre karl är mellan två jobb. Vi har knappt tid att sova. Efter Lavsjödagen så hjälpte jag lajksjön (min gamla hemby) att göra kamser, halva tisdagen stod jag och rullade, det görs ca 800st, till Lajksjödagen som var i onsdags. Populärare matställe får man leta efter denna dag! Det är massor mer folk som kommer och äter eller köper hem, jätteroligt. Jag hjälpte till även då, tog hand om fördiskningen och såg till att det fanns alla tillbehör, kunde aldrig tro att det skulle vara så stressigt :) Men roligt var det!




På onsdagkväll cyklade jag till Bränna, A och Affe åkte bil, jättefin kväll, det var lätt medvind och solen värmde. I torsdags hade vi kalas för alla syskonen Sonne, åh massor med godsaker!! Kladdkakemuffins med grädde och jordgubbar (min absoluta favorit!) Bil och husvagnstårta och en marängtårta, jag älskar sånt slisk!! Vi spelade kubb innan maten och givetvis vann vi :) Grillat med många goda tillbehör, och vi kunde sitta utomhus. Så roligt att alla kunde samlas (eller ja, vi saknade Melvin och Amanda) det är inte allt för ofta.




Igår var vi och spanade in Affes tremening, en underbart söt liten Oskar, jätteskoj att även träffa hans mor och far och storebror!! Sedan hade vi middag med vänner och för vissa slutade inte kalaset förrän i morse :P 

Nu får det vara nog med uppdatering, hoppas ni har en härlig sommar!!

Lavsjödagen (Så blev det)

Det sprack upp och blev riktigt fint väder när löpartävlingen drog igång, ca 20 löpare var på plats vi plaskade runt spåret och runt kom alla :) Var lite pirrig innan, och även under loppet, det var flåsigt men så gjorde jag ett nytt personbästa 22:37! Jag fick ett fint pris, ett fotsprickekit, jag har inga sprickor med det kanske blir nån gång!! Massa gott fika fikade vi efteråt, sedan hade vi besök hela eftermiddagen, J och J var här och röjde lite med Affe, skoj!! Sedan var de fullsatt på altanen oxå.
Middagen var utsökt, Chili con Carne och sedan Philadelphiatårta. En trio väldigt duktiga musikanter underhöll, jag sprang dock iväg för att hämta en trött Affe som var hos farmor så jag hann inte höra så mycket men hoppas de kommer igen!
Festen här i huset höll ut fram emot småtimmarna, jag orkade tyvärr inte delta utan låg och snusade på Alfred istället.

Idag har jag rullat palt inför Lajksjödagen imorgon, ett roligt gäng, massa paltar blir det säkert 800st. Sedan har jag och mina karlar spanat in marknan i Dorotea vilket gick rätt fort, fick äntligen tag på min rostfria STORA bunke som jag letat efter länge, så nu kan jag göra palt hemma med :) eller ja det finns något att ha smeten i alla fall, dethär med kamser är en konst!

Ikväll hade jag tänkt ha en lugn och skön hemmakväll med mina nära, hoppas att det blir så!


Lavsjödagen

Nu har äntligen regnet slutat ösa ner och solen verkar vara på väg fram. Jag har nyss anmält oss till Lavsjöterränglopp, det var ingen kö till anmälningen, men det ordnar nog till sej nu när det slutat regna!
Sedan är det MINImarknad och fika, var in och kikade och massor med gofika finns det, lovar!!!
Nej nu ska jag ladda inför 5 leriga km. Ikväll blir det middag och fest.

Återkommer med resultat senare ;)

Klassfesten

Åh vad skoj vi hade! Vädret var inte alls det bästa men humöret på topp, jätteskojiga lekar och tipsrunda, supergod mat och massa trevliga klasskamrater! Surrade skålade och kramades hela kvällen! :)
Hoppas alla hade lika skoj som jag!







Hoppas ni tycker att det är okej med bilderna annars tar jag givetvis bort dem.
Tack för en toppenkväll!

Idag=återseende

Eller det började faktiskt redan igår, jag träffade en gammal klasskamrat som jag inte sett sedan vi slutade gymnasiet. Roligt! 
Kl 12 idag drar den stora klassfesten igång, vi ska åka upp på Hökberget och minnas våra första stapplande steg ut i partylivet, det var nämligen där allt började... Givetvis var det 9B som höll i och drog igång allt, (alltid lite före, eller!?) :)
Efter en himla massa trevliga frågor och en liten överraskning så ska vi ha picknick i det vackra vädret (jodå kl 12 spricker det upp) och sedan skulle jag kunna tänka mej att resten av dagen går rätt fort!
Middag på Kullerbacken blir det, sedan innan aftonen är över kanske vi alla hamnar på Hotel Nordica, visst brukar det bli så...
En trevlig start på årets Doroteadagar med andra ord! 

Jag har en massa saker att ordna och kan därför inte koppla av och sova som min lilla Alfred gör... Tror jag måste skaffa mej en spikmatta, funkar det för sömnen??
Jag kommer garanterat vara supertrött redan kl 21 (dvs vanlig tid för sängen)... Hoppas jag har fel!

Det värker i kroppen oxå, sprang härifrån hem till mamma och pappa igår, och jag har aldrig varit med om tyngre, usch!! det var vidrigt, under hela säsongen har jag aldrig behövt stanna och gå, men igår kändes det som om jag skulle behöva lägga mej i diket och ... Tjurskallig som jag ändå är så tog jag mej de 8km (hade tänkt att det skulle bli 10..) så detta var uppladdningen inför Lavsjöloppet. Känns inte som nån toppenupplevelse att tänka tillbaka på när det blir jobbigt på måndag...

Min bror och hans lag på St Olofsloppet går det däremot toppen för!! Jag är så stolt över dem! Dorotea IF. Grannen och fd klasskompisen JJ springer för Mälers Engcon och de går de riktigt bra för!! Spana in allt på St Olofsloppet

Nej nu har jag fått sällskap, dags för kläder och sedan grötfrulle!!
Ha en fin dag i regnet!

God morgon onsdag!

Samma gråväder idag, men det känns ganska behagligt. Jag är superslö, vi gör knappt nån nytta alls, bara låter dagarna gå. :)

Andreas däremot har fått upp räcket på altanen och ikväll ska han förhoppningsvis få grinden klar oxå så då kan vi börja vara ute på altanen, om det tänker bli lite varmare förståss. Jag tänkte försöka mej på att sätta upp ljuskronan, men de är nog dagens planer.

Ikväll ska vi gå bort i byn och fika, pappa J fyller nämligen väldigt nära 30, det ser jag fram emot. Igårkväll var vi åt andra hållet i byn och fick jordgubbar med grädde, smarrigt!!
Idag börjar St Olovsloppet, ett lopp mellan Östersund och Trondheim, min bror springer i Dorotealaget, så vi håller tummarna!!

Nej nu ska jag ta och ringa polisen... :)
Ha en toppendag!

Löpning i regn

Jättehärligt att springa i regn, det var inte så kallt heller. 6 härliga blöta km blev det på 30min... inte det bästa jag gjort men det känns bra!
Ikväll har jag kört in ved, kan ni fatta, mitt i sommaren och vi eldar för fullt.... suck! Jaja, det är kanske så de brukar va, bara att jag lever i någon sorts tro om att sommar betyder över 10 plusgrader.

Vi har oxå fått besök ikväll, först kära svärmor och sedan hela familjen Wikström, så en massa fika har vi oxå tryckt i oss. Andreas har börjat med räcket till altanen, så snart kan vi njuta av middagar där utan att vara livrädd att Alfred ska dyka på huvudet i stenplattorna 1,5m nedanför!!

Klassfesten närmar sej, tänk att det är 10 år sedan nu... och inte en dag äldre är jag, märkligt! Hoppas och håller alla tummar för att yr och väderkanalen har FEL angående prognosen för fredagen!! Vi vill ha uppehåll!

Nej nu ska jag kvälla!

Semestern

Nu har vi kommit hem från våran långhelg i Östersund. Det har varit fantastiskt!! :) Hela båda mina familjer var med. Vi bodde på Frösö Camping, vilken var lutande, dyr men helt okej...
Vi har verkligen tillbringat kvalitetstid tillsammans. Besök på BodaBorg, det var väldigt roligt, mitt lag klarade 6 banor (förra gången i Torpshammar fixade vi bara en enda), lite shopping eller ska jag säga panik för hönsmamman som skulle försöka hålla koll på alla barn och hundar som sprang åt alla håll...
Vi gick på Frösö Zoo, väldigt varm dag men lite djur såg vi! Melvin åkte karusell och vi åt glass. Alfred gillade aporna!!
Sedan gick vi på Garvsyra på Jamtli som spelade "Tack Hagström"

Lika bra som alltid!!!
Tack mamma och pappa som lekte med Affe så vi andra fick njuta helt och fullt av teatern!! :)
Vi besökte även Jamtli, där fanns verkligen massor att se!! Måste dit en gång till!


Borta väldigt bra, men hemma är bäst!!


Regn

skönt med regn idag!! Det behövs verkligen MEN, jag var inte och kikade på yr.no och då visade det sig att det inte är bara idag utan minst en vecka framåt... Det får ju inte regna på fredag....

Det blir inte alltid som man tänkt

Nån löpning idag hann jag inte med... men jag får ta igen det i Östersund, alltid skoj att springa på nya ställen! Den långa turen blev framskjuten då min bror skulle ta sista löpningen innan Sankt Olovsloppet och jag ville inte sinka honom, tänkte hänga på brudarna i byn men så fick jag besked från målarn att han kommer imorrn och fixar mina dörrar, så jag var tvungen att slipa och spackla dem. Såg er båda två... NI är SÅ duktiga!! Nästa vecka får det lov att bli ändring på mej, då ska jag ut med er!!
Sen har vi även fixat det mesta av kabeldragning här i tvrummet/kontoret och haft en massa främmande :) Hyllan står inte längre mitt på golvet utan i hörnet, blir rätt okej ändå tror jag. Det är bara en massa städning och rensning kvar.
Jag och Melvin har rensat kläder idag, ojojoj vad han växer, halva garderoben rök... Så jag hoppas Rasmus blir glad nu :)

På förmiddagen cyklade jag och killarna till Lajksjön och fick lunch, Melvin har verkligen utvecklats, han orkar massor nu, inga problem alls att cykla de 15km. Det är så roligt att få sällskap! Alfred älskar att åka cykel, somnar nästan alltid.

Tänkte tacka mina vänner för igårkväll oxå, det var jättemysigt!!

Nu har jag googlat om aktiviteter i Östersund och insett att våra tre dar inte alls kommer räcka till... Finns så mycket så nära! Längtar massor!!
Hoppas Ni alla får en härlig helg, det kommer vi garanterat att få!!

RSS 2.0