Go middag

Menyn för kvällen är fastställd, jag ska bjuda min älskade underbara karl (detta visar jag alltför sällan nu för tiden att han är och jag verkligen tycker) på:

Meny

Tunnbrödkorgar med sillröra

Helstekt kantarellsprängd fläskfile med potatiskroketter och kantarellsås

Frasig kaneldoftande äppelpaj med vaniljsås

Dryck

För honom: Monterosso eller San Miguel
För mej: Peach Pearl


Tror Ni det går hem!? :)

Nu ska vi ta en promenad till affären!

Goood morning sunshine!!!

Min lilla solstråle har sovit inatt, jag är så lycklig och PIGG! Nu ligger han i spjälsängen och jollrar, ville inte kliva upp än... Idag hade vi bestämt att vi skulle ta en mysdag, eftersom jag både städade och fixade in ved igår så har vi gjort bort veckans måsten! Tror nog det blir en promenad till Wiks och så liftar vi hem med Andreas när han slutar, men annars ska vi leka lite med Baloo och kanske kanske baka något gott...

Det blev som man kunnat ana, middagsgästerna från Lajksjön fick förhinder, de har så fullt upp hela tiden, men som tur var bjö vi in en av våra grannar, så A fick endast två matlådor :)
Ikväll hade jag tänkt att vi skulle äta en romatisk mysmiddag för tre, är så sugen på tunnbrökorgar med nån smarrig fyllning, eg ska de va rökt lax, men eftersom ammande inte ska äta det har jag läst nånstans, så kanske jag fyller med nån skink- eller sillröra. Sedan nått gott kött och potatiskroketter blev jag hemskt sugen på :) Få surfa runt lite och så blir det säkert gott och mysigt!

Ikväll ska vi ner på graven och tända ljus för våra kära som inte bor på jorden längre... Det är såå vackert med alla ljus i mörkret, tur vi har lite snö oxå det gör de ännu finare!

Så hur skojigt det än är med Halloween (jag gillar allt fint man kan göra kring detta tema) så glöm inte bort Alla själars dag

Ljus på gravar
Allhelgona eller Halloween??
Tycker absolut man kan fira båda,(helst olika dagar/helger) men den viktigaste är den första!!

Nu är det dags för frukost!


Energi från solen

trots att jag är hur trött som helst så blir det inte bättre av att bara sitta och va de, lika bra att aktivera sig! Så jag har börjat med veckostädningen, två rum klara, tog även en rejäl dust med vitrinskåpet, de är inte städat på tre år, så det behövdes verkligen, tur att jag inte använt de glasen på senaste året i alla fall!! Usch så mycket damm! Men nu glänser det :) Alla glas är diskade och flarror torkade!

Var ut på en liten promenad idag, hittade M på halva vägen, så lite sällskap fick vi i alla fall.. Efter de så var de så fint väder och Alfred sov så gott så jag körde in ett lass ved, älskar att hålla på med ved, vet inte vad de är, men de ger sån ro för kropp och själ!


Vårat guld :)

Trots den vackra dagen och Alfreds strålande humör (det var nog bra med sovmorgon för hans del :) ) blir jag lite deppad när jag läser om alla varsel, usch lider med de som tappar jobben, inte är det lätt att få något nytt nu heller när det är sådana massor som letar... Hoppas det vänder snart och blir ljusare tider!

Nej nu ska jag fortsätta med städningen, har nämligen bjudit på middag, men om de kommer några gäster det återstår ju att se, man vet aldrig med min kära familj, de har så många järn i elden, kommer de inte får älskligen äta köttgryta i många dar framöver :P


Sovmorgon

tar lilleman idag, förstår inte vad det är... Han brukar vara pigg och klar för uppstigning kl 6 annars, han vaknade iof då och gjorde mamma pigg, så jag klev upp och eldade, tänkte att drängen får ligga tills ja kommer upp igen, å då sov han, och sover fortfarande...
Lite obegripligt dehär med deras rutiner, känns inte som att Alfred har några alls, han gör precis som han känner (så ska de väl va???) Men på BVC så frågade de om hur hans rutiner var, när han åt och sov å sånt, och de är ju när han vill, jag lyckas i alla fall inte styra dem...
Just för tillfället så somnar han ordentligt kl 3 och vaknar igen kl 6, lovely! Han sover bra på förmiddan och ibland en liten stund på eftermiddan. Hela kvällarna aktiveras han, från middan och tills vi lägger oss kl 22. Fattar inte att han inte behöver sova mer...

Jag är för tillfället ett vrak, orkar inget och är irriterad och tål inget från nån annan än Alfred, energin räcker precis till han. Stackars älsklingen, tur han får ut och träffa nå trevligt folk på lördag!! Jag har bokat filmtittning med brorsan, hoppas vi hittar nån skojig, nån som har något förslag? Ingen skräck, de funkar inte för mej.

Nej nu ska ja ta och fixa mej lite frulle.

Go kväll!


Idag var vi på bvc för mätning och vägning, 9310g och 67cm. Min stora fin dräng växer så det knakar :) Inatt sov han även lite bättre, eller jag gjorde det i alla fall och pappa han sov nog bäst av oss alla! Sedan tillbringade vi resten av dagen i Lajksjön, först tittade vi in hos gammelmormor, vi tog en promenad genom halva byn, tänk de är konstigt vad fort man flyttar, känns mer som Lavsjö är mitt hemma nu än Lajksjö och ändå har jag bara bott här i tre år... Men Lajksjö är ändå den finaste by jag vet och den absolut bästa plats att växa upp på!


Mamma bjö på lunch, kroppkakor, jättegott! Sedan sydde jag lite på gardiner som vi ska ha i husvagnen, vi har nämligen kommit på att de kanske skulle va bra att köra upp den till Borga innan de blir allt för mycket vinter! Så ikväll är Andreas ute och fixar värmen.
Jag har försökt scrapa lite, har så länge tänkt börja, inser att jag har mycket att lära, men alla är vi barn i början.

Ni kanske får se lite resultat sedan nån gång... Roligt är det att titta igenom alla kort, går så rysligt fort fast ändå känns det som en evighet sedan Alfred kom till oss! Mystiskt dehär med tid!
Drängen tyckte däremot inte att det var nå roligt att mamma var upptagen med annat än just han, så vi tog en paus, ska bada lite hade vi tänkt.  


Gympa

Det är alltid lika roligt, innan känns det helt övermäktigt med detta hoppande och flåsande, men när jag väl är där så flödar endorfinerna och alla andra peppar en. Känns så bra i kroppen nu efteråt! :) Fast jag är rädd att imorrn och i övermorrn känns de ännu mer!

Annars idag har det inte blivit mycket gjort, vilade med drängen hela eftermiddagen, så skönt! Vi har nyss fikat te och mackor hos svärisarna, ska hoppa i säng igen, gubben har fått sängförbud och ska sova uppe i Melvins säng så han får lite sömn, nån av oss måste va pigg. Det ingår även i planen att jag ska få en natt med lite mer sömn i helgen :)

Nej nått annat hade jag nog inte att förtälja, imorgon blir det vägning, 5 månaders :) Hade tänkt vänta en vecka till, men kan inte hålla mej... Sedan ska vi hälsa på mor och mormor, givetvis blir det en sväng på Wiks oxå!

Men nu får Ni sova så gott!!

Kram kram 

En härlig vinterpromenad

Har jag precis kommit hem ifrån, det var verkligen vackert och väldigt skönt ute idag, men nu börjar det bli blött och slaskigt istället... Solen skiner och värmer faktiskt lite, skulle vilja gå ut i skogen med varm choklad och ostsmörgåsar, sitta och titta ut över en tjärn eller en älv, bara drömma mej bort... Men jag orkar nog inte ta mej ut idag, får se, Alfred sover så fruktansvärt dåligt på nätterna, känns som att vi är vakna hela natten! Pratar och är lite missnöjd, det blir inte bättre av att ligga hos oss i sängen heller, han är inte speciellt hungrig heller... Önskar mej en enda natt med bara en matning, skulle va underbart! Får ta å se om min kära sambo kanske kan ge mej en sådan, snart!?

Jag har hunnit slipa och måla de sista bräderna till Melvins fönster, sen är det bara foder eller som vi vanliga kallar de, lister, så det finns hopp om vackra fönster till jul! :)

Nu ska jag lägga mej och sova lunch medan drängen fortfarande sussar... fast de låter som han redan vaknat.

  

Den första snön!!

Väldigt vackert är det ute!



Längtar tills det kommit så pass mycket att jag kan spänna på mej skidorna och åka ut i skogen :) Men de dröjer väl antagligen, fast förra året så åkte vi en hel del i november!

Tack Jenny för tipset de fanns ju massor av roligt i Clas Ohlson! Måste beställas!

Nu ligger älsklingen och vrålar på mej, dags att se Fråga Louise

Tycker om det! :)

Ha en fin dag!!

Tyst

är det i huset nu, både Amanda och Melvin är hos sina mammor, Alfred ligger ute och sover, Baloo har oxå lagt sig i sin korg... Men jag fick en massa roligt med posten att roa mej med, två filmer från Lovefilm (har testat en gratismånad) och mitt scrapbookingpaket från Creative Club, det ser ut att vara fina saker!!



Får hoppas jag kan göra något fint av det! :)

ÅH kanske orkar vi mysa till en film ikväll jag och gubben!?
 eller

Först ska vi få soffan rengjord i alla fall!

Panduro

är ungefär för mej som Clas Ohlsson och Jula för Andreas, älskar att sitta och drömma om allt pyssligt och fint, fick hem min senaste beställning i fredags, massa roligt, synd det är ganska bra priser.. Nån som vet var man kan köpa t.ex. stämpeldynor lite billigare??
 Har en passion för plåtburkar av alla möjliga slag, köpte dessa:


De tyckte jag var fina!! Ska ha kakor i dem har jag tänkt, men oftast kommer de nog stå och pryda mina gardinhyllor!



Så nu har jag i alla fall en massa pyssel att roa mej med dessa veckor, snart dags att börja med kalendern till barnen oxå, de är nästan de bästa klapparna jag fixar, tror ja fick paketkalender av mamma till jag var 20 nästan, å jag skulle gärna ha en nu oxå :) Men de har inte riktigt gått fram hos min käre sambo än...

Gillar oftast att se kalendern på tvn oxå, än om de aldrig blir som förr när jag var liten... årets återstår att se vad den går för. Det är alltid mysigt att sitta med barnen och kolla!!


Den sista måndagen denna månad

OJ va det går fort, är rädd att de har rätt de som säger att det går fortare på slutet av mammaledigheten, var lite rädd att jag skulle bli less att gå hemma när de är gråhöst ute, men har knappt hunnit med att märka att sommaren är slut... Var ska detta sluta!? *Poff* och så blev det september 2009...

Lite om utvecklingen:

Alfred utvecklas hela tiden, men de är inte sånna stora saker som att t.ex. krypa eller sitta själv än, han håller på med händerna hela tiden, tar saker, t.ex. nappen stoppar han in och tar ur munnen hela tiden, vrider och vänder på den, han studerar fötter också. Smakar på allt, så nu gäller det att ha välstädat. Tar sig fram över golven gör han fort, han rullar fram. Han har börjat smaka mat, potatis som inte alls är nån höjdare, men däremot morötter gillar han bättre!
Det är nog inte långt kvar innan han sitter skulle jag tro (jag som inte har den minsta koll på hur de utvecklas) för han är väldigt stadig när han sitter med stöd! Trycker upp rumpan gör han också så han nästan står på knäna.



Idag har jag lyckats få oss att somna om och sova ända till kl 7, jag känner mej verkligen utvilad. Har inga direkta planer för dagen, ev blir det lite målning om drängen tänker vila nått, N kommer och hämtar Melvin, så då blir det tomt!
Vår soffstädare kom inte igår han hann inte, så det blir i eftermiddag istället.


Förlåt för huvudet

Jag är så rädd att folk inte ska vilja vara med, men de såg inte så bra ut utan huvud, så här Jenny, bara för dej :)



Här är Alfred och en av hans favorit tanter :)

Åh recepten får du när du kommer och hälsar på mej nästa gång!!

Dopet

Jag har lovat en vän att blogga lite om Klas Alfreds dop. Så nu gör jag det :)


Det var den sista augusti 2008 och solen sken, jag var trött som attan, efter en vecka av bakande, men framför allt en tidig morgon med dekorerande av smörgåstårtor och förberedelser. Vi klädde oss fina och åkte till Dorotea kyrka, lite före alla gäster kom vi, så de stora barnen fick träna på sina uppgifter vid dopet, Amanda tände dopljuset och läste Evangeliet om Jesus och barnen Melvin fyllde vatten i dopfunten och Andreas läste en tackbön.

Jag hade valt två psalmer;

Dansa med änglarna

I en värld full av kosmiska under
ser barnet det vi inte ser.
Ett löv som en vindpust gjort sönder
blir en ängel som dansar och ler.

"Ser du änglarna, pappa, som dansar?
Hör vilken vacker musik!"
ropar barnet och spelar på harpan
med strängar av garn på en spik.

Men vi ser inte lekarnas mönster,
vi hör inte låtsasmusik.
Vi har bommat till våra fönster
mot glädjen som var så unik.

Så dansa med änglarna, dansa mitt barn.
Lek medan lekarna finns.
Sjung till din harpa med strängar av garn,
så länge du sångerna minns.

En dag skall du finna att alla är barn
i en större men klarare lek,
där alla får dansa bland änglar och garn,
där ingen har tid med nåt svek.


och

Du vet väl om att du är värdefull


Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Det finns alltför många som vill tala om
Att du bör vara si och så
Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
Och det kan du lita på

Du vet väl om ...

Du passar in i själva skapelsen
Det finns en uppgift just för dej
Men du är fri att göra vad du vill med den
Säga ja eller nej

Du vet väl om ...


Sedan sjöng Rose Marie även Lotta Ahlins

Välkommen till jorden


Det var den vackraste dagen i mitt liv
Den morgonen du såg på mig
Och jag kände mig
så stolt som en människa kan bli
Den morgonen du såg på mig... och jag på dig

Jag lyssna´ efter dina andetag
Så lätta som en fjärils vingeslag,
jag ska alltid minnas den dag, jag ska alltid finnas här för dig

Du é välkommen till jorden, välkommen min vän
Må lyckan följa med dig på din väg från himmelen, för som en ängel har du landat här i vårat hem
Välkommen till jorden min vän
Välkommen hem

Allt känns så skört, som trädens första blad
när våren ännu tvekar, och står tillbaks
du stannar väl, du lovar att va kvar
som en del utav min morgondag, vår morgondag

Jag lyssna´ efter dina andetag
Så lätta som en fjärils vingeslag,
jag ska alltid minnas den dag, jag ska alltid finnas här för dig

Du é välkommen till jorden, välkommen min vän
Må lyckan följa med dig på din väg från himmelen, för som en ängel har du landat här i vårat hem
Välkommen till jorden min vän
Välkommen hem

Välkommen hem, välkommen hem

Vi hade bjudit ca 40 vänner och de allra flesta kom, det var så fint att stå där fram och se alla som kommit för vår skull, klätt sig fina och var där och delade det med oss, det värmer i hjärtat!!
T¨årarna rann på både jag och Andreas, vi är inte speciellt religösa någon av oss med det var ett väldigt fin stund, jag var (och är såklart alla dar) så stolt och tacksam över min lilla skatt!




Vi fikade tillsammans i skolan i Lajksjö, smörgåstårta och sedan kaffe och kakor.
Tack alla som var med och för alla fina gåvor som Alfred fick!


Lördagen

Promenaden till Lajksjön var smärtsam, benhinneinflamation, tålde inte löpningen ändå... Det är värst nerför och det är ju mest rakt så jag uthärdade de 8km. Det känns inte värre idag heller så det gick nog bra! Fick fika och surrade bort nån timme. 

Åkte hem och beslutade oss för utemat på Lillsjön, Alfreds första tur dit. Det var lite trixigt att köra ner vagnen, speciellt på spängerna som var alldeles för smala, men det gick! En jättefin eftermiddag hade vi!


Baloo älskar utliv precis lika mycket som vi andra, så skönt att kunna ha han lös utan att va rädd!
  
Melvin gjorde en egen eld, pappa grillade  supergoda varma mackor, jag och Alfred bara njöt!!





Underbart!


Sovmorgon??

Hoppas Ni har det! Vi vaknade kl 5 såklart... hmm.. tur jag är morgon människa men det var i tidigaste laget! Undrar hur många dar det tar innan han vant sig vid den nya tiden.

Idag har vi mycket att göra men det beror på om vi orkar något efter denna morgon. Sista dagen med storebror på två veckor, så vi får passa på att riktigt rå om han idag!!
Vi ska även få soffan rengjord, tror jag, tack vare storebrors mamma, känns lite mystiskt, men vi får väl se vad som händer kl 10 var det visst :) Ska även göra äppelpaj och kanske det blir muffins oxå eftersom de inte blev några igår... Vädret verkar inte så utbjudande alls... men en promenad ska vi väl våga oss ut på ändå

Hoppas Ni får en bra dag kära läsare!

Måste bara få..

lägga in en bild på min (vår såklart) skatt oxå!!


Lördagmorgon

Vi hade en mysig morgon i morse, först så gick larmet kl 6 och han var klarvaken, hur jag än försökte så skulle vi inte sova mer... Så det var bara att ge upp och vakna, men då slocknade drängen igen :) Det var dock omöjligt att somna om. Så jag gick ut med Baloo, när jag kom in hade storebror krypit ner i sängen oxå så vi la oss igen och läste om Jula, ända till kl 9!!
Har nog inte legat kvar så länge på månader...
Fick ännu mer julkänslor av tomteboken :)


Igår var jag drängen och mamsen i Villis, besiktade bilen och släpvagnen utan anmärkning, A charmade alla karlarna där så de glömde nog hälften av kollerna hehe.. Sedan blev det lite handling, köpte nya vantar till storebror, blöjor och bebisgrejer till A och så blev det ett långt skohorn till pappa. Vissa dagar är såna fynddagar, då man hittar allt man behöver och är nöjd med det!
Hem och shoppade garn till drängens kläder som jag håller på att sticka, 20% på Wiks!! Köpte även garn till framtida benvärmare åt mej, på hösten blir jag alltid sticksugen, de är så mysigt att krypa ner i soffan framför tv och sticka, det är bra med en sådan hobby när man har bebis, för det är bara att kasta ifrån sig när plikten kallar :)
Gjorde pizza, älskar dessa färdiga degar, de är säkert massa otäckt i dem men de är sååå goda, å enkelt, färdig tomatsås och allt! Bara att slänga på allt man vill ha och skjuss in i ugn!!

(Piga har åkt för att gratta mormor som fyller 50, så vi saknar henne i helgen!!)

Badhuset nästa, båda våra drängar älskar att bada, det var dock jättekallt för att vara varmbad! Men det bekom inte småkillarna, men jag frös! Efter badet var A jättetrött och jättehungrig! Så då klagades högljutt innan jag fick han att äta och sedan slocknade han en stund.
Storbror gick på maskerad disco, jättesnygg:

Han hade dansat hela kvällen och varit omsvärmad av flickor :) Helnöjd var han, det är sååå roligt när barna är nöjda och glada!!
Vi var på jobbet en sväng och hälsade på, hur mycket jag än avskyr allt tjorv med de över oss så saknar jag verkligen den allra största delen av personalen och de boende, de är såå underbara människor!! Önskar vi kunde förändra det som är fel, men de är nog en omöjlighet tyvärr...
Vi var även en sväng förbi våra nyblivna husägande vänner, efter en låst dörr hittade vi en öppen, fick glass och te och surrade fort bort resten av tiden tills discot var slut.

Idag hade jag tänkt baka muffins, men jag tror jag tar en prommis till Lajksjön istället. Andreas håller på med den näst sista påsadlingen av fönstren, så snart är det dags för lister, hoppas innan advent!!!

Hoppas Ni får en fin (skoterns)dag!!
Denna skulle jag vilja äga, men drömma går ju oxå:



Tjingeling


En trevlig dag!!

Jag var väldigt seg i morse, och hade inte tänkt kliva upp ur tvsoffan på hela dagen, men som tur var så ringde telefonen:
-Ska du ut å röra på fläsket nått idag? Ja det är klart jag måste, himla tur jag har sådana vänner som vet vad jag behöver! Efter en promenad var jag mycket piggare, fick besök och vi tog en sväng runt elljusspåret för att plocka lite mer enris. Jag har så fina vänner, blir så glad av er!!

Det blev fiskgratäng till middag, sedan har resten av kvällen snabbt dargit förbi, vi har bakat muffins, eller det var ju piga som gjorde allt, läst om Tomten som föll ner från himmelen, bara den spännande upplösningen kvar nu :) Jag har varit ute och sprungit, för första gången sedan jag blev gravid tror jag och det gick jättebra, sprang bara en liten bit, Rom byggdes ju inte på en dag, inte min kondis heller, men en bit på väg är jag i alla fall!

Imorgon ska jag följa med lilla mamma på besiktning, så det är upp tidigare än vanligt, alltså dags för sängen nu!

Natti natt!!

Morgonstund har guld...

mornarna är verkligen härliga ibland, inget tjat och stress, glada barn och en glad jag :) Avskyr att stressa och speciellt på morgonen! Men idag har vi haft en toppenmorgon :)

Idag har jag inte något speciellt på tapeten, det blir en promenad hoppas jag, igår var jag för lat och det var så otäckt blåsigt väder oxå. Så nya tag idag! Mamma skulle komma förbi och hämta hem den försvunna hunden. Tänkte börja fundera på julklappar oxå, vi har reducerat antalet iår bara till väldigt få, vi vuxna har dragit lott så vi ger bara en och får bara en, jag ska hitta på något åt min största lillebror...


Sedan är det barnen, men eftersom vi inte har de stora så blir de mest till Alfred och han är ju inte speciellt medveten så de är inte så viktigt där heller. Känns bra att de inte blir någon hysteri som de blivit alla andra år, det förstör så mycket av julstämningen! Måste nog köpa ett extra paket till gubben, för han blir nog lessen om han får för lite paket! Det är så mysigt att få ett på morgonen
.
Vi ska tillbringa julafton hos mamma och pappa, för första gången på säkert 4 år, så det är på tiden! Längtar till advent så jag får börja pynta!!


Oj vad mycket julsnack det blev... Men det är ganska vanliga att min julkänsla infinner sig långt före och sedan är den borta lagom till december. Hoppas det blir annat iår!

Nu ska jag mysa ner mej med drängen!!

Den vackraste

jag vet är min prins, det finns ingen dålig morgon när man vaknar till detta:




Jag är lyckligast på jorden!!

Hello!!

Ännu en dag i mitt liv har börjat :) Som vanligt är jag trött, drängen är mycket aktiv nattetid nu för tiden, så då tänker man att man ska sova på dagen samtidigt som han, men det är inte så grant när han aldrig sover, utom när han åker vagn förståss... Jaja, det går över...

Igår hade V gympa med oss, och den är så rolig, och jobbig :) Får mindre träningsvärk för varje gång men det bästa är att jag inte har en massa låsningar i alla leder längre, det tackar jag för! Tur att det är en av mina närmaste vänner oxå som har den, för då hjälps det inte hur lat man än är så kan jag inte svika :)

Idag har vi inte så mycke planer, har lovat ett arbetsbyte som känns lite nja... men lovat är lovat. Sedan ska vi mysa resten av dagen, försöka trötta ut drängen så han somnar på eftermiddan kanske!

Baloo har haft övernattningskompis inatt och när det blir vinter och kallt ska han bo här mera:

Min gamhund Kero som bor hos mor och far, han är 12½ och rätt så skruttig, så när kylan kommer ska han få bo på ålderdomshem här!!

Måste även förtydliga att jag inte blivit av med jobbet än, men jag vill INTE tillbaka, måste göra något som jag inte blir deppad av! Men planerna smids här i gårn, får se var det slutar...

Lurad

usch, hur ska jag ordna mej ett nytt jobb i dessa dåliga tider?? Är det någon som har ett så finns jag tillgänglig om ca ett år!! Vad som helst som inte är inom vården i Dorotea!
Har nyss kommit hem från mötet, som tur var så var lilleman väldigt pratglad vilket ledde till att jag missade minst halva mötet, för det var precis som man kunnat vänta sig, inget nytt utan bara "Vi kommer lägga ner Kvarnbäcken" NÄHÄ!? De menar ni inte, vi har ju bara vetat det sedan flera år tillbaka. Blir så arg på mej själv som ödslar tid till detta, en halv dag å på grund av detta var ja tvungen att köra ut mitt besök oxå. USCH va dumt!!
Nej, nytt jobb står högst på önskelistan just nu! Eller föresten så har ja säkert inte ens kvar det, blir förmodligen varsel än fast de inte vågar säga sånt än.. å det vore kanske det bästa, så att jag tar mej i kragen och verkligen gör något som jag vill!!!

Nog med gnäll, mamma sa igår att jag hade blivit så positiv på sistone, och det vill jag ju fortsätta att vara... en liten svacka just nu.

Nu kallar min skatt!
Trevlig kväll, de ska jag ha med V's gympa!

Tjingeling

God morgon!

Igår var en dag fullspäckad med aktiviteter :) Först tog jag och V en tidig morgonpromenad med alla hundar och bebis, jätteskönt att va ute så tidigt, och ha hela dagen kvar när man kommer hem!
Åkte till min kära mor som passade lilleman medan jag hade annat för mej en liten stund. Sedan blev det lunch (som jag sagt att jag skulle bju på men minnet är inte det bästa så det blev mamsen som fick bju..). Vi tog en promenad efter maten, länge sedan jag gick efter Lajksjös vackra raka landsväg, det var trevligt!

Handlade för hela veckan på Wiks, de hade även fått in prydnadspumpor, så jag hoppas att jag gör något fint av den nu innan All helgona!

Sedan var det hem och fixa maten eftersom storebror har innebandyträning på måndagkvällar, alldeles för tidigt för bybor, men de är ju så... Det är trots allt vi som valt att bo här, många gånger har jag tänkt att de vore såå mycket enklare att bo i Dorotea, tror dock inte att jag skulle trivas alls... Tycker vi har alldeles för nära grannar som det är nu. I alla fall så gäller det att laga favoritmat åt innebandyspelaren för annars hinner han inte äta :) Så pannkaka blev det och det går alltid i!
Gubben testa Crosstrainern och jag tror han tyckte om den han oxå, jag var helslut så jag satt å kikade på bandyn, surrade och lekte med drängen.

Slocknade innan huvudet landade på kudden igår...

Nu har nyss barnen åkt och jag tänkte lägga mej brevis min sovande bebis och försöka få en halvtimmes sömn till. Idag ska jag på (kris)möte, eller vad det nu blir om min framtid, har jag jobbet kvar eller ej?? Dorotea kommun måste spara MASSOR med slantar och som vi alla vet så är utgifterna inom vården 95% löner, så vad tjänar det då till att dar in på plasthandskar!? Hoppas drängen är nöjd med att lyssna så jag får höra allt!

Ni får ha en trevlig dag! 

Slut på helgen

den har varit ganska intensiv, förutom hundproblemen som jag har skrivit färdigt om nu, så har vi haft det bra, började med bad i fredags som jag och lilleman bara tittade på, sedan fick vi åka hem själva för båda syskonen och pappa skulle träffa kompisar...
Satt oss i soffan och myste i lugn och ro :) Har insett hur beroende jag är av just tystnad nu när jag är sååå trött hela tiden (fast jag sällan märker att jag är det) det är så skönt när det är alldeles tyst runt mej! Satt där i soffan och eldade ljus, drängen sov i knäet, ingen tv eller musik på.

Lördagen var jag barnledig nåra timmar och dem tillbringade jag på Wiks, det var hur roligt som helst, kände mej som en Marianne och inte bara en mamma, folk pratade med mej om annat än bebis :) hehe... kul! Men bara för nåra timmar, hade jordens abstinens efter min prins när jag slutat!! Å så hade han en sovdag, så han sov ända till kl 16 hur jag än petade och försökte få honom att vakna, kan lova att jag inte släppte han på resten av kvällen :)
Vi fick gomiddag av kära svärmor sedan på kvällen kom mina bröder å surra och drack kaffe. Kvällen avslutades med en omgång Alfapet, klockan blev på tok för mycket, dvs 23.00.

I morse var jag vråltrött och på världens sämsta humör blev jag av hundmötet och sömnbrist! Så jag tog drängen och rymde hemifrån, till mamma såklart :) som fick mej på bättre humör på en gång, det är så himla skönt att ha en egen terapeut som lyssnar jämt och gratis är hon oxå :) Världens bästa mamma!
Vi var på surströmmingsfest i Lajksjön och åt köttbullar till Ran Svanlunds ljuva stämma. Kom först bakifrån på musiktävlingen, hehe..
NU: Försöker få kidsen i säng, sedan kanske en tekopp med min älskade fästman!?

*Hoppas ni haft en trevlig helg! Sov så gott!

Åh tack Therese, för att det finns nåra kloka hundägare!

Kramkram


Våra underbara!

RSS 2.0