Alla helgons helg

Nu är det helg för alla i huset. Andreas ligger dock och sover, har lovat honom en lååång sovmorgon idag då han inte fått många timmars sömn de senaste dagarna då Alfred varit förkyld och hemma från dagis.
Idag är han lite bättre, rosslig och snuvig, men de får vi nog dras med hela vintern skulle jag tro. Jag har mindre ont i halsen idag än igår, hoppas det inte tänker bli något av det.

Vi ska ha en lugn och skön helg, till ikväll har jag köpt rostbiff och ska göra en rotfruktsgratäng till tror jag. Och imorgon ska jag och pappsen laga trerätters :) En riktig mathelg! Tittade in på MyWay igår oxå, HELA butiken var full av godis!!! Och jag som sa så sent som förra helgen att nu får de vara slut på godisätande ända fram till jul! Tror ni jag gick ut ur butiken utan en kilospåse godis!? NEJ! Ingen karaktär alls... hörde även på tvn att svenskarna är de som äter MEST godis. Hoppas snön lägger sig fort så jag kan valla skidorna och ta några turer på spåret här ovanför!
Ett tips till såg jag i doroteaaktuellt, Rossöns sport och färg hade bra erbjudanden på skidpaket. blev väldigt sjuk på skateskidor, så jag skriver ner det på önskelistan ;)

Annars funderar vi på att gå ut och svira på lördagkväll, så kanske blir det så..? Eller så tar jag fram min kilosgodispåse och en härlig film, helgens filmtema Halloween tilltalar mej inte alls, AVSKYR skräckisar, jag blir bara arg på mej själv när jag sitter och skakar av skräck (livrädd). Livet är alldeles tillräckligt skrämmande ändå! 
Vad ska ni göra i helgen??

Nu ska jag och Affe ta en promenad med våra vänner!

Trevlig dag!    

Tävling hos MaNi

Ta chansen att vinna ett fint väggord!!!



Tävla hos MaNi!!


VAB dag

Skulle egentligen ha arbetat ikväll men lilleman är febrig och snorig/hostig så vi är hemma och kryar på honom. Rätt mysigt har vi! Jag har slagit in de första julklapparna medan han sov, tänk att de är mindre än 2 månader kvar och om en månad ska alla gardiner och pynt upp, bakas och stökas ska de, tändas ljus och framförallt NJUTA ska vi göra av juletiden!
Jag har beställt lite mer julklappar nu när jag lix är igång, hoppas vara klart med allt innan december, det är mitt mål!

Ett bokpaket, mest till mej dök ner i brevlådan igår:

 

Två helt vanliga romaner, men även dessa:

  

Tänkte att jag skulle förstå min tillvaro lite bättre! :)

Nu ska jag och Alfred laga kycklingwok en av våra favvisar!

Vilken härlig helg!

Vi har haft en toppenhelg i Övik, hela familjen. Det är sååå ljuvligt med barn i alla åldrar, de gör att man får fullt upp precis varje sekund, är det inte skrik och gråt över allt man inte får riva ner så är de till att försöka få ner antalet plagg på HM till en realistisk nivå eller så får man be om ursäkt till folk som får en jojo i huvudet rätt vad det är :)
Jag är helnöjd över vår helg:
Vi bodde på First Hotell Statt, innan vi checkade in så gjorde vi stan, eller det var nog mest jag och Amanda som shoppade loss lite. Andreas kom ut från Clas Ohlson med endast en liten present till Alfred, gissa om jag blir förvånad!? Dock letade han åt en korvgubbe där vi intog lunchen :) Min karl ÄLSKAR dessa korvgubbar :P
Väl incheckade på hotellet tog vi en liten siesta, åt lite godis och spanade på tvn. Spelade lite kort, tills älsklingen förlorade (det är verkligen inte bra när han förlorar).
Vi traskade ut på stan för att hitta ett bra middagsställe, hittade ett som hade varit ännu mysigare om inte halva restaurangen inte varit fullt av ett stort antal firande överförfriskade människor. Men GO mat var det!
Frukosten, den absoluta höjdpunkten på hotell, är inte lika avslappnande med barn, men ljuvligt god i alla fall, riktig lyx! Dock blev det lite kaosartat ett tag, jag satt och matade Alfred när jag ser att folk börjar gå kroken runt något, tänker "NÅN HAR KRÄKTS" så kommer Melvin, en Melvin med fil över hela sej och det var även han som hällt fil över heltäckningsmattan hela vägen han gått, det roliga är att han inte ens upptäckt det själv. Fick verkligen hålla mej för att inte börja garva. Vi meddelade personalen att vi måste ha hjälp med att städa upp lite fil... de fick ta fram STORA dammsugaren för att sanera :) Detta kommer jag aldrig glömma så himla charmigt!!
Sedan var de för hela slanten, de stora barnen och Andreas startade lite i förväg, Alfred fick sova lunch innan vi hoppade i. Hade så himla roligt!! Älskar att se barnen glada och alla andra människor var oxå glada. Sedan är det himla skoj med vattenruschbanor. Gillar även småbarnspoolen som är varm och skön och väldigt vacker!

Alfred testade ALLA banor till min stora förskräckelse ibland, favoriten var dock den som gick mest långsamt :)
Middag på MAX och sedan somnade alla tre barn innan vi lämnat stan.

Detta har vi inte gjort för sista gången :)

Fyndat

Först ska jag tacka och bocka för era kommentarer, jag skriver nästan aldrig och har lämnat lösenordet till rätt så få, men ändå har jag en massa jättetrevliga kommentarer. Ni är för goa!!

Ikväll saknar jag Andreas, det är så trist att vi går om varandra så mycket (jag är väldigt medveten om alla som har det MYCKET värre, men karlar som jobbar borta osv.) Det spelar dock ingen roll, jag saknar han ändå! Vi hinner aldrig ses nu för tiden... Kanske de är därför jag idag föll för "prydnadssaker" på Wiks... har nästan inga och jag avskyr att damma så de är väl anledningen. Men som sagt idag hittade jag dessa hjärtan:



Vackra tycker jag!


Ikväll somnade Alfred själv i sängen igen annars sitter jag alltid brevid tills han somnar, går jag så vrålar han. Igår och idag har jag gått ut ur rummet efter en stund (innan han somnat) och han har inte brytt sej utan somnat själv efter en stund.
Han blir så stor min lille kille!


Hoppas Ni alla får en god natt!


Mums mums

Ikväll lyxade vi med en efterrätt (trots alla förbud från tandis).

Mums mums är ljuvligt gott tycker Alfred





och härligt kladdigt :)


Vantar och vinter

Nu är det verkligen vinter här uppe i Dorro, härligt, fast jag gillar inte att bli blöt om fötterna... Ljust och rent blev det i alla fall. Igår hade vi stora städa, röja och bygga klart inför vinter och snö dagen. Jag och barna drog en massa sly, jag krattade löv, tog bort guldstav och rabarber. Andreas bygger frenetiskt på vår "könt" extrarum till husvagnen i borga. (Bilder kommer) Jag och min kusin körde även in en släpvagn ved. Allt detta intet ont anande om att det verkligen var i sista stund, idag har det vräkt ner snö, ca 1 dm. TUR!
Tack så himla mycket för hjälpen, Jocke Patrik och Alex!!

Vi tog även årets sista grillning i lördags, även då fick vi trevligt besök på kvällen.

Jag hittade ett garn nystan som jag föll pladask för när jag jobbade i lördags (på Wiks) så nu ska de stickas nya vantar till mej själv :)



Annars har förra veckan gått åt till ett par av mina projekt.
Har målat och byggt mina hyllor:




Stolarna har oxå fått sej en omgång svart färg:

Före                                             Efter
 

Nej nu ska jag hänga tvätt och sedan hoppa i säng.
Sov så gott!

RSS 2.0