5 veckor och 55år

Idag är det 5 veckor sedan vi fick Måns. Denna dag infaller på min pappas 55årsdag!
Så idag ska vi fira på bästa sätt, en älgfile har letats fram i frysen och en prinstårta håller på att bakas  :)

Grattis världens bästa pappa/morfar!!
1 månad med Måns :)

Det är galet vad tiden springer iväg, igår blev min lilla kille 1 månad.
En månad av mys! Det har även varit en tid för att försöka hitta rätt i den nya familjen, mest förändring är de för Alfred, men han är världens bästa storebror. Lite avundsjuk såklart, men väldigt snäll med lillebror, det är tur han har den snällaste Måns-killen som mest bara sover så han kan ha sin mamma och pappa för sej själv för det mesta.

Att bli 2-barnsmamma, de är heltklart det bästa som hänt mej, all osäkerhet, trötthet och smärta som jag kände när vi fick Alfred finns inte denna gång. Denna månad har jag bara njutit, tagit vara på varje ögonblick!

Det enda som skrämmer mej lite är just hur fort tiden går, jag skulle vilja pausa ett tag så vi får mysa ännu mer, jag kan inte få nog av dessa små killar.
Tur att varje ålder har sin charm.


Garage grunden

I lördags samlades ett gäng grabbar här på vår baksida för att hjälpa oss att gjuta grunden till vårt blivande garage. Det har varit höstens stora projekt. Andreas har jobbat med detta väldigt många timmar. Vi har haft mycket hjälp med förarbetet.
Men så var det då färdigt för gjutning, vädret var jättefint, vi hade hyrt/lånat en himla massa maskiner och verktyg och grabbarna gjorde ett kanonjobb! 
Så fort var det gjort, nu ligger plattan där och väntar på sitt garage :) 

Men det kommer inte iår, nu tar vi vinterledigt från detta. 
TUSEN TACK!!


Lingon

Förra veckan var jag och killarna ute i skogen för att plocka lite lingon.
Det var en härlig utflykt, underbart väder. 
Alfred är så duktig på att gå och vara i skogen.
Hoppas att han ärvt mitt friluftsintresse, jag gör vad jag kan för att förmedla det iaf.Alfred fikar frukt

Vi hittade två hinkar med bär, Alfred plockade en hel del, sedan när han insåg att de inte var så goda så övergick han till att plocka blåbär i munnen istället.

När vi kom hem bakade vi lingonmuffins.

Recept
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
2 dl strösocker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 ägg
100 g hackad vit choklad
2 dl lingon
Topping:
2 dl  vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
till dekoration: ca 1 dl lingon

Sätt ugnen på 200°. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner socker, avsvalnat smör, mjölk och ägg. Blanda i hackad vit choklad och lingon. Fyll muffinsformar och grädda ca 20 minuter. Låt svalna. Vispa grädden lätt till toppingen och blanda i vaniljsockret. Lägg grädden i en sprits med tyll. Spritsa grädde på varje muffins och dekorera med lingon.


En helg hos morbro Jocke

I helgen har vi varit i Umeå, hälsat på min bror och handlat cement till helgens garageplatta-gjutning.
Det var en prövning i mammaskapet, min underbara unge har nämligen förvandlats till, ja, jag vet inte vad. Men det var hemskt! Helt plötsligt har han blivit totalt omedgörlig, är inte rädd för något alls. Så i stan är detta INTE så roligt då de finns så mycket farligt och på ett ögonblick försvinner han i folkmängder eller bakom hyllor i stora matbutiker. Öronen är totalt ur funktion!
Förmodligen är detta en reaktion på Måns och hans egen nya roll i familjen, samtidigt som han är 3 år, med allt som det innebär.
Usch vad vi har varit ovänner, han blir helt hysterisk och kan skrika i halvtimmar bara för att vi inte går den väg han har tänkt.
Folk har kommit fram och berättat för mej att det går över, och om sina egna erfarenheter, snällar tanter och farbröder har försökt prata min son till rätta och en hel del folk har blängt på den stackars mamman som försökt få kontroll över situationen.
Jag har aldrig varit med om liknande, (och då har alltid Alfred varit livlig och högljudd) men det är väl detta som ger erfarenhet, en sak jag lärt mej är att de närmaste åren kommer jag handla UTAN barn, och jag ÄLSKAR verkligen att vara hemma! Allt är så mycket smidigare :)
Som tur var så skulle jag inte handla något annat än skor till storebror, men det är ju alltid skoj att titta...

Hemma hos min bror har vi sett på film och ätit en massa gott, tagit promenader i området och bara umgåtts. Tror min kära bror egentligen älskar våra besök, (än om han rynkar pannan titt som tätt åt Alfreds akrobatik) massa liv och rörelse, sedan kan han uppskatta lugnet mer efteråt :P

Tur att Måns just nu är lugn som en filbunke,
han har bjudit på tre nätter men rätt mycket sömn, så jag har klarat denna prövning så bra som man kan.Min älskade unge!!


Vardag

Så var det vardag igen, en ny vardag dock. Alfred började på förskolan igen efter dryga 2 månaders semester. Han var väldigt glad att återse sina fantastiska fröknar och alla kompisar! Han hade inte tid med något "hej då" till mamma och lillebror. Känns fint att han trivs så bra!
Andreas började jobba och det är nog skönt, bra mycket lugnare där än hemma :P Både med barn och hemmajobbet har det varit fullt upp denna sommar, tror inte vi(A) fått så mycket gjort sedan första vintern vi bodde här.
Jag och Måns har haft två mysiga förmiddagar på tu man hand, det är lyx att bara kunna sitta och njuta av vår nya prins i lugn och ro! Resten av veckan ska storebror vara hemma med oss så då blir det nog mindre lugn och ro. Men säkert lika mysigt. Hoppas på lite bättre väder så vi vill vara ute och leka!

Presenter har vi fått i massor, Måns har massor av nya fina kläder!
Tusen tack!
Roligast är att våra vänner familj och släkt tar sig tid och kommer på besök, det gillar vi!!


RSS 2.0