Regndag

Det är svårt att hålla humöret på topp sånnahär dagar, jag blir så less, känner mej inlåst, ute öser regnet ner, hela långa dagen har det gjort så och verkar fortsätta. Vi började dagen med lite träning, mage och rygg. Sedan såg vi på Push, det var en bra film, Andreas gillade den inte men jag och Amanda gjorde det. Jag gillar inte när actionfilmer bara är massa pang pang och blod helt igenom, detta var lite tänk oxå och känslor :)

Igårkväll såg vi En Shopaholics bekännelser, det gillade alla!


Så långt var allt bra, men jag fixar inte riktigt dagar då jag inte gör nått vettigt alls... så nu sitter jag och är lite irriterad, stackars Andreas får sej nåra hugg, men han är rätt bra på att ta dem... Bra med lite förstående karl.
Ska kasta bort mitt dåliga humör och ta på mej partyhumöret för ikväll ska vi på fest :) Känns roligt, men skuldkänslorna som kommer med mitt mammaliv dyker ändå upp... MEN innerst inne vet jag att jag inte lämnar min prins speciellt ofta, så detta mår alla bra av ;) Alfred ska sova hos mormor och morfar! Amanda är med farmor och farfar.

Önskar er alla en toppentrevlig kväll!

Morgonpromenad

Snart ska jag Alfred och Baloo ut på morgonpromenad med Maria och killarna, vädret är verkligen det bästa!! Varmt och soligt. Mitt knä strular dock, det gör vrålont ibland, skulle kunna tänka mej att jag har överansträngt nån liten sena eller liknande. Hoppas det går över av sig själv fort! Annars får jag ta och hitta nån ny träningsform, löpning belastar kroppen väldigt mycket. Men de är så tidseffektivt och roligt/skönt så det vore väldigt synd. (Det är nån springdel av knäet, vid promenader känner jag inte av det, förutom nu då jag nyss sprungit... nån läkare som läser som vet???)

Idag ska jag även försöka komma mej ut i kajaken igen, får se om jag lyckas med det. Tänkte att jag skulle våga ta med mej kameran, vi får väl se, annars får jag fixa en fotograf på land, så ni får se hur härligt det är! Tanken är nu att vi ska paddla från Lajksjön till Bellvikssjön nästa sommar. Så i vinter gäller det att hålla igång överkroppen.

Imorgon är vi bjudna på 26 årsfest, ser fram emot det! Många vänner från förut som jag inte träffar så ofta ska dit, Alfred ska leka med mormor under tiden :)  Ser verkligen fram emot detta!

Nej nu ska vi ta och klä oss så vi inte blir sena.

Ha en trevlig dag!

Fånga dagen

Dethär tycker jag var väldigt fint så jag är med och tävlar om det, hoppas på tur!!!!


Vill du oxå vara med gå då till WritingMum och prova lyckan!!

Kajaklycka

Nu är jag äntligen stolt ägare till en "egen" (delas med familjen) kajak. Igår åkte hela familjen Wikström iväg till Holmön i Umeå för att testa kajaker. Det var verkligen inte de bästa väderförhållandena ÖSREGN och blåsigt. Bara Patrik har en gång förut suttit i en kajak, ingen av oss andra så de var verkligen en häftig upplevelse :) Vingligt och ostadigt med alla råd i huvudet paddlade jag ut på vattnet... Det var inte lätt att hålla reda på roder och pedaler ocg paddeln som skulle ner i vattnet på rätt sätt... Vilken syn vi måste varit. Men efter ett litet tag kändes allt mycket stadigare. 
Jag testade tre olika en Reval (helt klart snyggast) men den satt jag inte så bra i, benen domnade bort. En Wind som var helt okej och så min favorit och en av de vi köpte Seaspirit

Väldigt bekväm och stabil. Hoppas på massor med härliga turer i denna!!
Den andra vi köpte testade jag inte, men den hördes vara minst lika härlig :) En Reval Viking:
 
Lite längre är denna, enligt Patrik och pappa så gick den fort och kändes bra!


Hoppas på en låååång härlig höst!

Toppstugan



Vi hade först 50årsmiddag, mamma fick en trerätters på toppen av Lajksjö i present när hon fyllde 50 i vintras, så vi åt gott och hade jättemysigt med dem. Mamma pappa och Patrik gick hem på kvällskvisten men vi stannade kvar, kröp ner i våra varma goa sovsäcker och sov över. Alfreds första utenatt :) Det gick fint!

Full rulle

Det har verkligen varit fullt upp idag, med en massa bra saker! Jag klev upp före Affe, vilket nästan ALDRIG har hänt. :) Jag har målat på mina lister, det tar låång tid eftersom jag tar ner tre och tre och målar om dem för att slippa blanda ihop alla... Surrat med Melvin, sen tänkte jag att vi skulle ut och ha skoj, men nu för tiden så har han en helt egen vilja och skulle hälsa på sina tjejer istället... :)
Så jag knåpade ihop en ordtavla (efter Lurans tips igår)  snodde helt och hållet iden men gjorde en egen i Powerpoint:

Mycket enkelt istället för att betala en massa pengar, det kostar endast ett papper och lite färg.

Sedan bakade jag Knubbiga tekakor (ljuvligt goda) banankaka och en apelsin och chokladkaka. Den sista hade jag stora förhoppningar om men jag blev lite besviken... Vet inte riktigt vad de är men jag gillar inte att äta upp det jag själv har bakat, annars ÄLSKAR jag kakor. Julens kakfat är det bästa jag vet, massor med sorter ska det vara.
Hoppas jag får besök imorrn så jag kan få lite äthjälp :)

Jag och mina underbara pojkar/karl/hund tog en promenad tillsammans, såå mysigt, synd att Amanda inte var med! Det är så härlig höstig luft nu, gillar när det är lite kallt. Inte för Alfreds skull dock, jobbigt att måste fundera över om han har för lite eller för mycket kläder på sej hela tiden. Mössa eller kepa?? Men de är nog bara rutin som behövs!

Ikväll sprang jag och lillebror Hökbergsrundan, ca 12km, jättefin väg. Det gick bra, under timmen, så jag är väldigt nöjd! Min bror springer den på 48min i vanliga fall men lunkade snällt brevid sin syster hela vägen, gillar det!

Nej nu ska jag hoppa i säng!
Sov så gott!

Idag är det en speciell dag

en av mina speciella vänner fyller nämligen år:

Ny vecka

Usch vad tiden går fort, snart är det 1 september... Men men, det kommer nog bli bra, det är ju inte så att jag aldrig mer kommer få va hemma, fast det känns lite så.
Idag har sovrummet fått sig en rejäl omgång med nya gardiner, rent i sängen, renare fönster och persienner golv och Alfred skurade väggarna :) Han är så hjälpsam när det gäller att städa!
Så efter detta arbetspass somnade lilleman ifrån lunchen. Inte lätt att va mammas hjälpreda. :)

Tog en tur till Salong Klipp Till, och kom ut därifrån med ett kilo mindre hår, skönt! Sedan hälsade vi på Wiks, mormor och mamma innan de var dags att åka hem och laga mat.

Ikväll blir det intervall med mina två hurtiga vänner, känns gruvsamt men jag vet att det kommer gå galant med sådant bra sällskap. Igår efter åskan gick det så bra att springa, massor med syre i luften. Så nu får de banne mej kännas lika bra ikväll!

Det var allt, nu vet ni precis allt spännande jag gjort denna dag :)


Friluftsliv



Mycket friluftsliv har vi haft i veckan, det gillar jag väldigt mycket!!



Min egna vovve!



Min badkille!!

Mums!!!



Tror ni Andreas blir glad när han kommer hem!?


Uppdatering

Livet har fallit tillbaka i vardagen igen efter Andreas semester, det är verkligen inte lugnt och skönt när det är semester, då speedas allt upp och massor ska hinnas med. Det har varit en trevlig semester men jag föredrar faktiskt vardagen! Andreas har börjat ett "nytt" jobb, han kör timmerbil igen, ett helt år är vi lovade, känns tryggt! De stora barnen har åkt till sina mammor, så nu är det jag Affe och Baloo på tremanhand hela eftermiddagarna/kvällarna. Jag njuter av den sista föräldralediga månanden med Alfred. Känns rätt okej att börja jobba, mest för att jag ställt in mej på det och jag vet att det måste vara såhär, fick jag skulle jag lätt kunna vara hemma några år till!

I onsdags åkte vi till Umeå på minisemester, först campade vi bakom Andreas kusins hus i Sävar, de hade jättefint både inne och ute, fick en massa tips :) Vi besökte UmeLagun där vi frös en hel del men annars var det okej! Vi har handlat en massa verktyg, så att vi kan snickra lite lättare. Amanda handlade upp halva HM :) På fredagen flyttade vi husvagnen, nu parkerades den på I20 området där idrottsföreningen har sin Noliacamping. Lördagen tillbringades på Nolia, mycket att titta på men ska man hinna se något så är de nog enklast att gå själv... Köpte mej dock en symaskin.
 Så nu är det slut på gardiner som är "uppsydda" med gem här hemma ;)
Jag spanade även in kajaker, så kanske kanske inom en ganska snar framtid så sitter jag i en sådan och glider fram över Lajksjön/Lavsjön, hoppas på det!!!

En dröm som jag länge haft :)

Alfred fick lite nya möbler


Nu ska jag försöka ta oss ut i skogen för lite plockande av blåbär...


RSS 2.0