Valborgsmässoafton

Åh vilken underbar dag!! Solen strålar från en klarblå himmel, perfekt väder för grillning, så de är bara att hålla tummarna att vädret håller hela dagen!
Efter att jag skickat de stora barnen på skolan så tog jag fram trimmern och klippte Affe sommarkort, det var inte så uppskattat, därav lite tussar här och där. Men visst blev han fin!?


Ska ta och skicka iväg en beställning av dregel lappar jag oxå, har inte tyckt att han dreglar så farligt men det gör han nog... Byter tröja minst tre ggr per dag.

Idag ska vi cykla till Lajksjön och fika hos mormor. Sedan blir det hem och grilla med våra bröder, majbrasa kl 19, en stor en! Det blir mysigt! Åh så ska jag klämma in en löptur och en promenad såklart!

I morgon jobbar jag kväll och sedan åker jag till Bränna (de andra åker tidigare) där vi ska tillbringa helgen. Men nu håller drängen på att slå ihjäl sej på alla tänkbara sätt.
Ha en fin helg!!

Efter regn kommer sol

Idag är det en helt fantastiskt fin vårdag! Varmt och skönt, det uppskattas ännu mer när de två senaste dagarna varit regnuga och gråa!
Idag har vi vägt och mätt lilleman som växer som han ska, Veckohandlat och köpt grejer till bilen så Andreas kan fixa den innan besiktningen.
Jag har varit på väg att städa köket i många dar, i morse började jag med fönsterputs och gardinbyte, så nu ser vi ut och har mina favoritgardiner uppe, gröna rutiga. Alfred hjälpte till, så mysigt med sällskap! Ska njuta av honom extra mycket nu, nästa vecka ska jag jobba hela veckan på Wiks. Han är lite krasslig, igen... Hoppas att det är en vanlig förkylning bara och inte öronen.

Nu ska jag försöka få i Alfred lite sen lunch, tror det blir kycklig idag, favoriten i alla lägen!

Ha en underbar dag mina vänner!

Första dagen på jobbet

Igår jobbade jag för första gången sedan jag blev havandeskapsledig runt den 20 mars förra året på Pinntorpet. En kväll, oj vad det kändes konstigt, som att jag var på helt fel ställe. Nya ansikten både bland de boende och i personalen, men innan kvällen var slut så var jag rätt så mycket inne i det igen. Konstigt!
Men jag erkänner att jag mycket hellre skulle bli hemmafru/lyxhustru istället! Trivs verkligen bra hemma!! Speciellt när jag har sällskap av Alfred!
Nästa pass blir på första maj oxå en kväll men denna på Grindstugan, nytt igen... Men jag ska nog klara det. Sedan är allt sig likt, precis samma bekymmer och problem, tyvärr.

Men nog om detta, ska berätta om en väldigt givande kurs jag gick förra veckan, Fackets grunder, en medlemsutbildning, dvs. den är öppen för alla LO anslutna!! Sök den! Fick en himla massa bra info om saker som är bra att veta när man arbetar, alla rättigheter och skyldigheter. Träffade ett helt gäng med nya människor, blev lite besviken då jag trodde att jag skulle ha sällskap av två Dorotea tjejer, men de dök inte upp... Fick träna min sociala del av hjärnan, att lära känna nytt folk är inte min starka sida, inte på så kort tid iaf. Men det är alltid nyttigt!
Jag hade Alfred med mej, mamma, Andreas och min minsta bror följde oxå, de rände runt stan och handlade för brinnande livet ;)

Ny kurs i mitten på maj, då hoppas jag vi blir fler Doroteare! 

Förra veckan blev lite slö och tung (massa god kursmat/fika) inte så mycket rörelse som jag hade önskat. Så jag gick ut hårt denna vecka istället, tog en löptur i morse, 10km. OJ va trött jag var efter den, men så väldigt nöjd!! :)
Underbart att orka springa så långt!

Nu kommer Melvin!!

Ha en fin måndag!

Strålande måndag!

Oj vilket väder! Ser fram emot att få knyta på mej löparskorna och dra iväg :) Det går så mycket lättare när det är finväder! Alfred har sovit som en prins inatt, väldigt bra! Det är lite stridigt innan han somnar i sin säng, igår tog det nog minst 40min, men sen sover han till kl 5 - 6. Lovely!

Idag ska vi packa och åka till Umeå, jag ska på kurs, Fackets grunder, känns lite skrämmande att sitta still och lyssna i tre dar! Men är det intressant så ska jag nog lyckas hålla mej vaken. Vi ska hyra in oss hos min kära bror, Alfred får följa och så har jag sytare åt honom med mej. Klarar mej inte ifrån han så länge. ;)


Nu är det medicin och grötdags!
Ha en fin måndag!


Tack Sofie för att du är så peppande! Ska tänka på dej när det börjar gå tungt!!

 

Har spanat in banan

som vi ska springa om en månad, usch så den ser låång ut!


Men jag ser väldigt mycket fram emot det i alla fall!!
Nu springer vi tre gånger i veckan, en långlöpning (10km) i ganska lugnt tempo, 5km så fort vi orkar och sedan intervall 4min/2min*7 (men 8 är det tänkt så fort det går).  Älskar att springa ser fram emot dessa pass väldigt mycket!!


Måste ta fram cykeln och börja trampa ihop några mil där oxå, jag och min kära mor har nämligen tänkt cykla till Borgafjäll fram och tillbaka i maj nån gång när det är fint väder. Det blir dock inte fram och tillbaka på samma dag utan vi stannar kvar över natten i husvagnen! Men rumpan behöver nog få några mil innan de är dags, annars tar jag mej aldrig hem :P

Söndag

Nu var det söndag igen och det verkar bli ganska fint trots att det verkade grått i morse! Jag och Alfred har klivit upp, ätit medicin och gröt, badat och nu sitter jag och väntar på frukostsällskap, tror tyvärr jag får vänta länge och magen skriker så de är nog bara att äta själv.
Igår var vi ut på "holmen" som är en udde och grillade hamburgare, jättehärligt väder! Alfred sov så gott i pulkan den mesta tiden. Förmodligen sista skoterturen, eftersom isen börjar släppa från land. Jag är så himla rädd för isar så jag åker nog inte ut på den mer.
 


Idag är planen att åka och hämta våra cyklar, samt stalla in lite vinterprylar i Lajksjön. Jag har vart så glassugen oxå så vi får nog ta en tur till Dorro och köpa oss årets första GB glass. Måste en sväng förbi Melvin oxå med lite grejer han behöver i veckan.
              
Nyfiken på denna, men   Denna tror jag på!!    Men de blir säkert favoriten i alla fall!!
kär vän har dissat den
så nja, inte för de priset
törs jag bli besviken...

Alfred mår bättre igen, han har till och med börjat sova (vågar nästan inte skriva detta) två nätter har han sovit mellan kl 21-22 till kl 7, hoppas vi får fortsätta ha de så! Det är även slut på amning, ett beslut som jag dragit på länge, men det är bara jag som lider, Alfred bryr sej inte ett skvatt! Känns inte alls bra, eller det är ju det det gör... konstigt att det är sån separationsångest för mej!
Fick även höra att det kan vara att bebisen ligger ner när den äter som gör öroninflammationer, för att maten rinner ner i öronen...? Ja, vem vet...



Hoppas ni har en fin helg!

Livstecken

Måste ge ifrån mej ett litet livstecken. Vi har överlevt påsken, en blöt sådan i en trång husvagn, men allt går. Fredagen var kanonfin, helt underbart vårvinter väder, men sedan har de vart lite sådär...
Vi har pimplat och åkt skidor både på slätten och utför. Ätit en massa god mat och sådant som hör påsken till. Umgåtts med trevliga människor och faktiskt sprungit två ggr :) 
Tyvärr så blev Alfred sjuk, IGEN, så vi åkte hem lite tidigare än det var tänkt och han blev inte bättre så ett besök hos doktorn och sedan går han på penicillin igen, en annan sort nu, det var öronen igen som hade gått ner i halsen oxå... Denna luktar då tack och lov godis och inget äckel alls, så de går lättare att få ner. Har redan blivit mycket piggare!

Har fått en award av Kia:


Tack så mycket!!
Jag skickar den inte vidare för jag kan inte välja så ta åt er alla som har tid att förgylla min vardag med era trevliga blogar!!

Ikväll har jag varit ute och sprungit, det blev en lång tur på 9km, lugnt tempo, men jag är väldigt stolt över mej själv!! Eller över oss båda såklart, M hängde med och gjorde det hela lättare!
Har anmält oss till loppet nu och det känns farligt nära, 19maj så måste vi vara i toppform! Har dock inte så stora krav, mest att orka springa en mil. Har nog aldrig gjort det förut... Det är i alla fall den allra bästa terapin och måbra medicinen att få vara ute och springa när kroppen är pigg!

Nu får det räcka, ska ägna mej åt min lilla prins nu!
Ha en fin kväll!

Glad påsk!!

Vill önska Er alla en riktigt fin påskhelg! Våran har börjat bra, med ett beslut om att inte stressa upp till fjället ikväll utan sova hemma och sedan åka tidigt imorgon! Bra för att vara vi, stressfamiljen Sonne/Wikström.
Idag har min älskade mormor fyllt år, 84år, vi har gjort palt tillsammans och sedan har släkten vart där och ätit, palt och sedan födelsedagstårta, så gissa om jag rullar fram :)


I morse var vi i kyrkan och såg på Melvin och hans klasskompisars påskframträdande, de är SÅ duktiga, stå rätt upp och ner och prata inför en hel kyrka, skulle inte våga de nu ens... En massa sånger hade de lärt in oxå, väldigt fint var det!
Jag har även fått håret klippt, välbehövligt och väldigt kort blev det, men jag vänjer mej säkert snart! Vi har handlat all påskmat vi kan tänkas behöva och packat det mesta i bilen så vi är redo imorgon, då vi måste hinna upp innan Alfreds vänners dop kl 13! Ser fram emot det jättemycket!

Så hoppas ni får en toppenpåsk med mycket ägg och skinkor och sillar!!

Fick ett roligt mail av en kär vän, lånar bilden :)



Skickar inga kort eller något till nån, så alla mina vänner får ta åt sig här istället!! Jag älskar Er, TACK för att Ni finns!

Änglatävling



Vem behöver inte en skyddsängel, var med och tävla här hos Grus & Änglastoft 

Hej på er kära bloggläsare!

Det är lite lite inlägg nu för tiden, och så kommer det att förbli en tid framöver. För som en av mina nära vänner, så är även min tid dyrbar!! :)
Det har varit en fullspäckad vecka, i tisdags var det tunnbröbak hela dagen, som tur är så fick vi sällskap av min mästerbagerska till mor, som fixat och ställt i ordning innan! Massor med gott påskbröd fick belv det i alla fall. Andreas har fått in knixen han oxå, jättefina bröd!
Sedan har vi bytt arbetsuppgifter jag och min karl... Alfred mår som en prins efter en halv vecka med pappa, men pappa är enormt sliten och vet nu inte hur han ska klara av mer tid med vår underbart gossjuke son ;)

Älskar att han fått insikten om hur mina dagar ser ut, hoppas han aldrig glömmer det!

Jag försöker få till lite kondis och styrka inför Blodomloppet och även för mitt välbefinnande såklart, löpträningen denna vecka har blivit alldeles för komprimerad, ons, tors och imorse... Men jag hoppas det går att planera bättre framöver! Känns bra i kroppen, har så himla fint sällskap som peppar och gör de väldigt trevligt att springa!
Så nu ser jag fram emot en motionsrik påsk, så mina nära och kära, ge mej inte för många påskägg, ta hand om Alfred en timme istället och skicka ut mej på nån tur!

Tänk att det redan är påsk, och inget före har vi kvar alls, tur ni kom förra helgen Sofie, Alexandra och Susanne, för nu är det regn regn och åter regn! Skulle vilja ha kvar lite snö till nästa helg så jag hinner dra min son i vår fina pulka, vet ju aldrig om man orkar han nästa år...

Var ner och vägde guldklimpen i onsdags oxå 11040g och 2,5cm längre än sist.
Nej som skrivet min tid är dyrbar, nu ska vi till Bränna och mysa hela helgen!

Ha det fint!!
 

RSS 2.0