En gladare människa

Idag är första dagen på mitt nya liv, då jag ska vara en gladare människa!
Det har varit en tung höst och vinter, jag har bara blivit mer och mer deppad... Skyllt på både det ena och det andra, men igår kom jag fram till att det beror på mej, det är jag som styr över mitt liv och det är upp till mej att må bättre och vara gladare!
Detta kom jag fram till när jag suttit en hel kväll med mamma och min bror Patrik, Patrik är den ständige optimisten och har hela tiden sagt att jag är så negativ, bara tänker det värsta och sämsta om allt. Åh jag har bara blivit irriterad på honom, MEN han har rätt till stor del.
Så nu ska jag ta tag i mej själv (igen :) ) Vara glad helt enkelt. (Vilket inte alltid kommer vara enkelt men det går om jag tror på det!)

Så det kunde inte börja bättre än en ledig dag, jag älskar att vara hemma och ledig!
Vi tog sovmorgon till halv 8, ljuvligt! Vi klev upp och satte igång med storbak, det blev semlor, banankaka och chokladbollar. Vi åt frukost under tiden och njöt av varann, Alfred diskade, hjälpte till med baket och var med på alla möjliga sätt :)
Andreas klev upp och umgicks med oss, vilket var väldigt roligt eftersom vi nästan aldrig hinner träffas, vi gick ut och skottade snö allihopa. Det har verkligen vräkt ner, äntligen!! Jag blir så glad, fast det är lite besvärligt oxå, körde fast igår, det ska vara 4hjulsdrift på bilarna här uppe... Men ändå gillar jag mycket snö!!!

 





Sedan gick vi in och åt lunch, mysade innan A började jobba.
Jag och Alfred har varit på skolan här i Lavsjön och tränat, det gick faktiskt okej, trodde aldrig han skulle vara nöjd med att roa sig själv så länge. Dock hade jag andan i halsen när vi tränade med vikter, hans stackars tår illa ute många gånger :P Hur skönt som helst att ha använt kroppen lite!

Väl hemma körde Affe ett extra pass:



Mamma upp i dan :)

Vi lagade en underbart god middag :Bacon inlindad laxfile med potatis ärtor och sås!
Behöver jag påpeka att dagen inte kunnat bli bättre ;)

Hoppas er dag oxå varit kanon!

Tävling

Tävla hos Älskade hjärtegryn om ett par fina byxor med din älsklings namn på.


Skulle vara så trevligt att vinna ett par till Affe!!

Lycka till! 

Måndagkväll

Vilken kontrast, mitt liv är oftast ett väldigt stressig, stojigt och fullt upp, många järn i elden liv, men ikväll, är det alldeles tyst... Inser att jag behöver kvällar som denna, kvällar då Alfred äter upp sin gröt, borstar tänderna och somnar intill mej (efter ca 100 pussar) på nästan bara 45min :) Andreas jobbar och de stora barnen har åkt till sina mammor. Detta är även en kväll jag struntar i städning, tvätt och blomvattning! Onekligen skönt med dessa små lugn i tillvaron!

Helgen har varit underbar! Med små inslag av kaos såklart. Den började med att A missade bussen hem i fredags, vilken försenade oss men eftersom vi sällan kommer iväg i tid ändå så gjorde det inget. Väl framme i Umeå, resan ska vi inte tala om, eller jag kan nämna att vi satt med öronproppar halva vägen, Alfred var på sitt allra SÄMSTA humör. Men som skrivet, väl framme i Umeå installerade vi oss hos min bror, totalt nio personer och en hund i en tvåa. Vi fikade och sedan spelade vi "Med andra ord" åh vad jag skrattade!! Tårarna sprutade.

Lördag blev en dag av shopping, bara rolig shopping, dvs inga spikar eller limtuber eller dylikt bra att ha när vi renoverar saker, utan jag köpte mej en ny varm vinterjacka, en trendig skjorta/blus och några sockar. Amanda handlade en hel massa oxå, så även killarna än fast de ligger i lä när de gäller rolig shopping!
Vi hälsade även på min kära Jenny och Rut (tyvärr jobbade B), som bodde så fint!! Roligt att träffa dej och se allt fint ni har/gör!
Middagen intogs hos min svåger R, han hade fixat kanongod tacos, har en supertrendig lägenhet som Alfred gjorde allt för att sätta sin egen lilla prägel på :P Jättetrevlig kväll, även här hann vi med en spelomgång både "Med andra ord" och "Med andra gester" Jag och älsklingen förlorade det mesta, men lika skoj hade vi för det.

På söndagen testade vi Leos lekland, vilket var skoj, vi sprang och klättrade och åkte i flera timmar, jättebra, men Alfred är aningens liten, de är så mycket fart och barn överallt så lite orolig var jag att han skulle bli nerputtad eller trampad på i all lek. God och prisvärd mat hade de oxå.
Alla barn och jag sov mycket av resan hem sedan.


Idag var det åter jobb på Grindstugan, sedan blev vi bjudna på den godaste köttfärssåsen i världen av min underbara mamma. Som även passade lilleman medan jag var på möte ikväll.

Har varit väldigt dålig på att knäppa bilder på sistone, men inlägg utan bilder är skittråkiga så varsågod här är nåra gamla:





 


Min husliga lille kille.
I helgen har han även slutat med tutte, på mammas initiativ, jag fick enorm kritik, men men, det gick väldigt bra och nu är den ett minne blott!


God morgon

Idag är det fredag igen, jag skulle ha arbetat heladagen men Alfred är sjuk, eller ja, var det inatt och igårkväll. Idag är han bara väldigt förkyld, ingen feber som det känns, vilket är tacksamt!
Livet rullar på, vi jobbar och sliter, längtar efter solen och vårvintern. Vi har så lite snö att det känns lite oroväckande, det blir nog en kort säsong i fjällen om det inte tänker börja vräka ner snart.

I helgen är det tänkt att vi ska åka till Umeå och hälsa på våra bröder, min kära vän och så vill Amanda handla. Jag har en återbäringscheck på Intersport och ett presentkort, så jag får nog oxå shoppa loss :) Sedan ska även blöjor inhandlas, vilka är 50kr per paket billigare på en butik i Umeå jämfört med i Dorotea.

Renoveringen av toan uppe går framåt, sakta men säkert, nu är mattan på plats och det blev jättefint!! Ser fram emot att få visa er, men det dröjer nog en stund till...

Nej, det händer verkligen ingenting värt att berätta, ska ta och sätta mej framför Nyhetsmorgon och sticka lite. Ha en toppenhelg!! Det ska vi ha!

Januari och lördag den 9:e

Härligt väder idag, det behövdes efter flera dagar med iskallt väder! Solen sken och termometern visade -9. Jag Alfred och min minsta bror åkte till den BÄSTA skidaffären i Sverige! Rossöns Sport och Färg. Där handlade vi hejvilt :) Jag köpte mej ett par efterlängtade skateskidor!
Madshus, blå med blommor, såå tjusiga att bara därför är de en fröjd att vara ute med dem under fötterna :)
Har vallat och provåkt, hade inte rätt valla för föret så därför gick de aningens trögt, det kan även bero på att kondisen är halvdålig och att jag aldrig åkt på ett par skateskidor förut... men jag skyller såklart på vallan!

Annars så har vi dragit igång ett nytt projekt, vi gör om toan uppe, en liten skrubb, men de är ett bra övningsobjekt innan vi nån gång i framtiden ska ta tag i toan nere. Ska visa lite före och efter så snart vi är färdiga, det brukar dock ta lååång tid allt vi gör så vänta er inget inom närmaste framtiden.

Annars så börjar vardagen komma tillbaka efter en himla massa helger som gjort att det inte blivit någon ordning på nått... Mat t.ex. usch vi äter bara en massa strunt och inget vettigt...
DOCK har jag tagit mej i kragen och börjat röra på mej, började i torsdags (dagen efter Amandas kalas) med rodd och cykel sedan simmade jag 45 min igår och idag skidor. Det känns så roligt att röra på mej igen! Jag mår så bra!!

Nej nu ska jag ta och göra kväll härifrån och se om jag får något sällskap i soffan!
Hoppas Ni har en trevlig lördag! 


2010

Så var det ett nytt årtionde.
Vi var bjudna till goa vänner på nyårsaftonen, fick en ljuvligt god tre rättersmiddag! Väldigt trevligt hade vi, Alfred var verkligen i sitt vildaste jag :) Vi sköt raketer, lugnt och kontrollerat, jag personligen gillar inte att bränna pengar så, men vad gör man inte för sina barn, (Andreas och Melvin) de älskar allt som brinner och smäller :P Alfred som hade somnat vaknade förskräckt av allt smällande så vi låg och kramades in det nya året.
**Tänker dock på alla stackars djur som hade en mardrömsnatt igen...** (Baloo var hos farmor och farfar, i Dorotea hade han nog dött av rädsla..)
Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på då vi glömde batteriet till kameran hemma :(

Jag har än inte hunnit fundera ut något smart "nyårslöfte", jag är mer sådan att jag försöker varje dag istället, rannsaka mej själv och förbättra de som jag inte tycker om. Det ständiga är:
* att tillbringa mer tid med de som VERKLIGEN betyder något, (vilket jag faktiskt är rätt så bra på redan :) )
* jag skulle vilja hitta ett nytt jobb som jag trivs med, (gillar den egentliga arbetsuppgiften men de är så mycket runt omkring som kunde vara bättre)
* jag vill bli en gladare, nöjdare och trevligare människa (tror det löser sig av sig själv om jag lyckas med det som står ovanför)
* Fortsätta ta vara på alla ögonblick, uppskatta allt som är bra, för jag har det fantastiskt bra! Jag är nog den lyckligaste av alla!
* Ett konkret hopp om vad jag ska hinna iår är att måla mitt hus.

Nej nu ska jag göra kväll!
God natt allihopa



RSS 2.0