Grova frallor med frukt och nötter
Dessa tänkte jag prova imorgon eller på fredag, de verkar supergoa!!
Grova frallor med frukt och nötter
24 st
500 g torkade fikon
125 g torkade äppelringar
2 dl krossat linfrö
4 dl grovt rågmjöl
6 + 1 dl vatten
1 paket färsk jäst à 50 g
2 tsk salt
200 g hasselnötskärnor
ca 11 dl vetemjöl

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Skär bort ev. stjälkar från fikonen. Skär fikonen och äppelringarna i halvor. Lägg frukt, linfrö och rågmjöl i en degbunke. Koka upp 6 dl vatten och häll ner det i degbunken och rör om. Låt svalna till 37°C.
2. Rör ut jästen med 1 dl kallt vattnen. Rör ner jästblandningen, salt och nötter. Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa ca 1 timme under bakduk.
3. Arbeta ner degen i bunken med resten av mjölet. Häll lite grovt rågmjöl på arbetsbänken. Stjälp upp degen och knåda ihop den. Dela degen i 2 lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd ca 40 cm och skär i bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Verkar kanon goda, synd bara att man inte tål nötter :-(