Hemlisen

Ikväll bär det iväg på äventyr.
Vi ska nämligen överraska min älskade mamma som fyller 50år i januari, vi kan dock inte vänta så vi tar det redan idag. Hon ligger och sover, förhoppningsvis ovetande och kl 14 ska vi väcka henne, så hon får packa sin väska. Jag ska laga mat och sedan när vi ätit ska vi åka iväg till
Göteborg för en massa trevliga händelser.
Det blir nattåg ner.
Vi ska bo på hotell Riverton.
Mer får ni veta när jag kommer hem igen.

Nu hoppas jag verkligen att hon inte anat något, eftersom det är massor med människor inblandade och det är så lätt att avslöja sig på något sätt... Men vi lyckades ju med pappa som är den mest misstänksamma och anande person jag känner, han luskar oftast ut allt.
Det ska bli väldigt roligt i alla fall. Men nu måste jag packa väskan och fixa allt!

Ha en jättemysig helg och första advent!!

Tävling

En julklapp till Baloo!?
Hoppas det, gå in här och tävla Du oxå!!

Detta är viktigt

Gå in och läs, sedan är jag säker på att Du vill skriva på!

http://www.djurskyddet.se/

Det är fullt upp här!

Tänkte dock bjuda på lite bilder från dagarna som gått, sen ska ni få veta en hemlis!! :)



Pölskoket, det blev inte mindre än 24 middagar :) Roligt att vara huslig ibland! Gott blev det oxå, provsmakade igår.



Lite saffransbullar har jag oxå hunnit med att baka, mina favoriter, med vit choklad i fyllningen, de är underbara! Men gubben vill ha vanliga utan något gott utom russin i, så de ska bakas till veckan.



Jag har letat fram min gamla sparklåda som farfar gjorde till mej, det känns roligt att Alfred får använda den oxå! Han älskar att åka, är lite brydd på vart mamma tagit vägen bara :)



Listerna har kommit upp både i vardagsrummet och i köket, det blev så bra!! Jag är jättenöjd. Har börjat städa och julpynta men eftersom vi håller på med hemlisen så hinner jag inte mer just för tillfället. Det får bli mera till veckan!

Igår var jag även på TupperWare party, och där blev det endel handlat än fast jag inte skulle, men de hörs ju vara bra produkter och håller de inte måttet så litar jag fast och fullt på att säljarna kräver nya åt mej :) Jätteskoj att träffa folk, Alfred skötte sig exemplariskt och det gjorde det hela ännu bättre.

Han har nämligen fått sin andra tand igår och det har inte varit roligt, stackarn har haft feber och jätteont, han som aldrig klagar annars men nu var det besvärligt. Natten inatt har varit som vanligt igen så jag hoppas det gått över för denna gång.

Nej nu ska jag fortsätta fixa! 

Pölsa

Nu puttrar pölsgrytorna för fullt :)
Idag är det riktig julsnö ute, så mysigt! Vi har precis sett Fråga Louise och ska klä oss och gå ner till min mormor för adventsstädning.

Ha en fin dag!!



Drängen på husvagnssemester med mormor och morfar i somras.

Julpyssel och tomtemusik

Vilken härlig dag det varit såhär långt!
Jag har börjat slå in julklapparna, det är alltid lika mysigt!


Vi har tagit en promenad jag och mina småkillar, inte alls så otäckt väder som det såg ut att vara, lite blåsigt bara. Hade massor av ork, det kändes bra! För att köra barnvagn här i obygden på vintern är inget nöje om man inte är full av energi, för, på vägkanterna, där man promenerar, är det alltid en massa snö! Tungt är det! Men det är ju som sagt obygd så jag kan oftast gå mitt i vägen och där brukar det ha gått ett par bilar så där är det trampat och bra! :)
 
Vi har trallat till julmusik halva dagen och gjort klart adventsljusen, (tror jag).


Jag har letat igenom frysarna efter pölskött, imorrn ska jag få hjälp av min kära mor att koka och göra pölsa, det är gourmetmat det!!! MUMS!!

Så nu hinner vi med en lite tupplur innan vi ska laga, älgfärs och fetaost fyllda paprikor.

Måndag

Har precis pratat med svärfar, blir så glad, han mår så bra! :) Hoppas han får sin överraskning med posten idag!! Snart får han komma hem om det fortsätter såhär.
Måste ta oss en långpromenad idag oxå, har varit lat hela helgen och det känns inte bra, men de var snöstorm ute när vi vaknade så det kändes inte så lockande, hoppas på bättre väder snart. Började riva lite i köket, men som sagt känns de onödigt när vi ändå ska snickra och damma ner igen. Ingen kesella har jag heller så jag kan inte baka, försökte köpa torkad frukt med den var spärrade för försäljning så inga frallor blir det heller. Får helt enkelt ta en slappardag idag :)

Imorgon ska vi hjälpa mamma och mormor att adventsstäda, det blir mysigt, fyra generationer som hjälps åt.

Måste även börja fundera över julkorten... det känns mer och mer stressigt allt, jag som tyckte jag hade så gott om tid!

Håller på att pyssla med min adventsljusstake, hade tänkt såga ut siffror i trä men jag kom på att det går precis lika bra och mycket enklare med kartong! Så om jag är snäll får ni säkert se sedan.


Drängen ska va med hela tiden, så tvättkorgen blev en utmärkt hage medan jag hängde tvätten.


 

Ha en fin dag så länge!

Vackra Lavsjön





(Ursäkta suddet.. men de var så coolt annars så jag måste ta med den i alla fall :) )



Lister

Ikväll har jag satt upp julgardinerna och stjärnorna på de stora barnens rum, Melvin har vart jätteduktig och städat sitt rum oxå. Så när jag var på väg att börja i vardagsrummet kom min älskling på att NU ska det sättas upp lister... Jättebra!! Blir kanonsnyggt, men de tar sin tid! Så adventsfint får vi nog inte förrän om vi har tur, 2:a advent...
Men listerna är viktigare, eller? Jo det är dom!

Annars har dagen varit bra, jag har gjort en god gärning :) Och sedan fått supergoa paltar av svärmor och hennes mor. Så nu ska jag koka oss en tekopp innan det blir sängen.

Sov så gott!!

Hemma igen!!

Åh vad jag har längtat efter prinsen min! Men han har haft det kanonbra med syster och pappa, knappt saknat mej alls... Men nu har vi i alla fall mysat och kramats så mycket att han somnade :)

Dagen har varit bra, kul att träffa folk!

Ikväll ska vi nog inte göra något speciellt alls, Amanda ska åka hem till mamsen, så nu blir det snart tomt på övervåningen i två hela veckor och när de kommer tillbaka så är det snart jul, galet vad fort det går!! Kommer att bli två snabba veckor, det är ju hur mycket göra som helst nu innan advent, älskar att julpynta!! Byta gardiner och dukar ställa fram alla tomtar och ljusstakar och stjärnor, baka kakor och allt som hör till!

Detta är första året sedan jag gick i 7an som jag verkligen har tid med jul, tänk vilken lyx att bara få vara ledig och hemma, njuta i fulla drag av hela julmånaden! Längtar!!!

Dags att börja med middagen, det blir fiskgratäng och potatismos dagen till ära :) Vi är ruskigt dåliga på fisk, men en gång i veckan blir de i alla fall, tur barna äter på skolan oxå!

Ha en härlig lördagkväll!!

Tävling som passar mej!

Tävla om juliga teer, det gör jag!
      

Kolla även in denna sida lyckas man inte vinna så kan man alltid köpa! :)

Lycka till!!

Igår

var en mycket kortare dag än vanligt, min lilla Alfred sov först hela långa natten och sedan efter lite mat klockan halv 7 och fikande med storasyskonen så vilade vi igen och somnade, sov nästan till kl 10!! OJ! Så länge har jag inte sovit sedan innan Alfred föddes!! Skönt var det i alla fall!!
Sen blev det inte mycket gjort, jag handlade och hälsade på min mormor, fick sedan hela familjen i fredagsstädning och matlagning, ibland går de bra ;)


Med hot och lockande belöning går allt :)

  
Det var även partyfixande i flera timmar, de stora barnen skulle nämligen på Disco.

Jag Alfred och Andreas tillbringade kvällen först med simning, stolt över mej själv som orkade (utan att bli alldeles för uttråkad) simma 35min. Simning är inte min grej, fram och tillbaka, man ser inget roligt alls.. Fast nu hade jag förståss mina karlar på ena sida. Alfred var helnöjd så ingen stress över honom heller.
Sedan åkte vi och hälsade på V och F, fick fika och surra bort de sista timmarna innan discot var över. Trevligt och gott fika!

Idag ska jag ut på vift igen, pappa ska umgås med sina barn hela förmiddagen!

Ha en härlig lördag!

Idag

har vi haft en helt vanlig dag förutom att Andreas varit hemma med oss och så fick vi ju inget promenadsällskap, så nu hoppas vi verkligen att alla förkylningar far åt skogen! Börjar bli tradigt detta!

Promenaden var kall, men väldigt vackert väder! Nu verkar det som att vintern kommit för att stanna, enligt vädret på tvn så ska det hålla sig mellan -5 och -10. Det är bra, jag gillar inte slask och ishalkan som kommer med det.


Sedan fick vi besök, trevligt trevligt!! :)

Ikväll har vi haft precis den mysiga hemmakväll som jag önskade i morse, alla hemma och nöjda. Fick ett telefonsamtal från svärfar oxå, han lät så glad, allt är på väg åt rätt håll! Men mycket är osett ännu. Tänk om han får tillbaka sitt gamla liv :) vi hoppas!

Sedan har jag varit duktig och kokat sylt av skogens guld, min älskade mamma hade såå mycket över och jag tar såå gärna emot!! Jag är ingen bra bärplockare, iår kunde jag skylla på bebis, men alla andra år är jag rädd att jag är lika dålig... Min mamma och minsta bror däremot älskar det och tur det för oss!
Tusen tack!!


Är det någon som vet hur man får sylten mer mosig, jag får det alltid som helabär och saft... hur jag än gör. Nån som har något husmoderligt tips??

Men nu ska vi strax kvälla, min lilla prins hade somnat i stolen medan jag öste upp sylten, stackarn. Imorgon är det en tripp till mor som gäller och sedan på kvällen är det disco för båda de stora barnen och detta  har planerats i många veckor!! :)

Sov så gott mina vänner!

Tävling

Jag tävlar här, hoppas jag vinner!! Här skulle behövas mera pussar ;)

Goood morning sunshine

Min lilla älskling var ett riktigt solsken i morse, skrattade och pratade för fullt! Jättemysigt! Nu kör han omkring lite i gåstolen innan vi ska äta frukost och se lite på nyhetsmorgon. Andreas är nog lite bättre idag, hoppas att viruset runnit av honom inatt! Detta måste ju få en ände!
Bosse har vi inte hört så mycket ifrån mer än att han vaknat, såklart är han påverkad efter en sådan operation! Hoppas få höra mer (positiva) nyheter idag!

Planerna för dagen är som vanligt lite städning, kanske tar vi tag i brödbaket. Ikväll ska vi ha familjemys, alla MÅSTE vara hemma vare sej de vill eller inte... Dags att ta ett snack igen om hur man uppför sig... inte lätt att va tonårsförälder, hoppas pojkar är mindre jobbiga!  Alfred ska va helnöjd med mamma och pappa tills han minst är 16år, japp, så ska de bli! Följa med oss på allt och hjälpa till hemma en massa.

Nu kurrar magen!

Grova frallor med frukt och nötter

Dessa tänkte jag prova imorgon eller på fredag, de verkar supergoa!!


Grova frallor med frukt och nötter


24 st

500 g torkade fikon 
125 g torkade äppelringar
2 dl krossat linfrö
4 dl grovt rågmjöl 
6 + 1 dl vatten
1 paket färsk jäst à 50 g
2 tsk salt 
200 g hasselnötskärnor
ca 11 dl vetemjöl

Grova frallor med frukt och nötter

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Skär bort ev. stjälkar från fikonen. Skär fikonen och äppelringarna i halvor. Lägg frukt, linfrö och rågmjöl i en degbunke. Koka upp 6 dl vatten och häll ner det i degbunken och rör om. Låt svalna till 37°C.
2. Rör ut jästen med 1 dl kallt vattnen. Rör ner jästblandningen, salt och nötter. Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa ca 1 timme under bakduk.
3. Arbeta ner degen i bunken med resten av mjölet. Häll lite grovt rågmjöl på arbetsbänken. Stjälp upp degen och knåda ihop den. Dela degen i 2 lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd ca 40 cm och skär i bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.


Telåda

Jag har alltid velat ha en telåda, en trälåda med fack i för olika tepåsar och nu har jag pysslat ihop den, lite osäker på om jag ska dekorera mer utanpå, men i så fall får de mogna fram senare :)
Såhär blev det:





Onsdag

Andreas är fortfarande hemma, lite bättre idag, fast inte bra... Jag och mina pojkar tog oss en promenad nyss, det var kallt, trots att termometern bara visade -7 grader.
Hade tänkt väga Alfred idag, men landstinget har visst kurs och det var osäkert om det skulle vara någon sköterska där, så vi struntade i det, väntar till 6 månaders vikten istället! Inte klokt att Alfred, min lilla bebis, blivit så gammal!! :)

Vi åker nog en sväng och hälsar på i Lajksjön i alla fall, annars blir nog mormor besviken!

Ikväll var det visst någon "reflexkväll" på skolan, får se om jag måste ta med mej grabbarna och åka dit, Melvin var visst inställd på det.

Åh en sak till, gympan igår känns idag :) skönt med träningsvärk!

Ha en fin dag!

Äntligen!!

Idag hoppas vi, hoppas hoppas och håller alla tummar vi kan! Vi får nog snart veta hur det gått, om operationen lyckats. Efter massor av väntan så fick svärfar äntligen åka ner till Göteborg för att få en ny njure. Det är verkligen fantastiskt vilken sjukvård vi har i detta land, visst finns det massor som ska göras bättre, såklart. Men när man ser hur det fungerar när det verkligen gäller då inser jag vilken himla tur jag och alla vi andra i detta land har att vi bor just här!!

Men som sagt, än vet vi ingenting mer än att de började operera tidigt i morse.

En viktig sak att ta ställning till är om Du skulle kunna tänka Dej att rädda andra människor när Du inte behöver Dina organ längre. Jag vill om det går och jag vet vilken stor skillnad jag kan göra!
Gå in på Livsviktigt.se och läs mer! 

Värre idag

Stackars älsklingen blir inte bättre utan snarare sämre. Och han är som de flesta jag känner livrädd för att ligga hemma, kan man kliva ur sängen så tar man sig till jobbet... Men med åren blir han kanske klokare, som jag så ofta säger: Man SKA lyssna på kroppen (tänk om man gjorde det lika ofta)!

Jag och mina smådrängar har tagit en svettig promenad mot Bergbacka hållet, usch, antingen håller jag oxå på att blir sjuk eller så har jag tappat bort min kondis helt och hållet. Trodde inte att jag skulle orka tillbaka...

Har skavt älgkött för fösta gången i mitt liv ska jag laga älgskav, jag är inte så bra på dethär med vad man ska använda bitarna till, oftast blir det köttgryta, resten av familjen kan inte tugga ifall det skulle bli segt, allt blir tuggummi... Men detta såg ut att va en fin mör bit! Får hoppas det blir bra.

Idag har jag beställt ännu flera julklappar, internethandeln är fantastisk :) Så nu har jag nog inga kvar att köpa, vad jag vet om. Har ändå planerat in en julshoppingresa till Strömsund framöver, får köpa julgodis till mej själv om inte annat ;)

Nej nu ska jag leka lite med lilleman, han har precis fått testa "sin" gåstol, gillar den jättemycket. Har dock fått berättat för mej att det inte är bra att de sitter för mycket i sånnahär leksaker, det är superviktigt för allt i utvecklingen att de lär sig använda hela kroppen, tränar bort alla reflexer osv. Så det blir inte så långa stunder, bara så att jag hinner göra något annat än ligga på golvet bredvid eller bära runt på guldklimpen.



Måndagkväll

Ikväll har vi inte gjort mycket, försökt hjälpa piga med engelskaläxan, men det är inte alls roligt, strid varje gång... Inte minns jag att jag var så besvärlig och jag var(och är tyvärr) ingen stjärna på språk, fast det kanske är engelskan som blivit svårare med åren...

Alfred har klagat över att behöva underhålla pappa, HJÄLP vad mammig han börjar bli! Vad gör man åt det? Jag har märkt en massa nya vantar åt Melvin. Vi har läst sagor oxå, han har nämligen lånat en bok med massor av sagor som pappa berättade för mej när jag var liten :) Jättenostalgisk blir jag, måste försöka få tag på den boken!
Barndomslandets sagor tror jag den hette.

Nu väntar te och en sällskapssjuk karl på mej :)

Sov så gott!


En vacker morgon



Pappsen hemma

har vi idag, han är sjuk, har varit det i två veckor nu så det är dags att prova en annan taktik för att bli av med viruset, jag blir dock väldigt förvånad när han stannar hemma, det händer inte ofta!
Så vi får tassa på tå idag. Har även Kero här på ålderdomshem, så han slipper kylan och han är inte alls kry i sin höft, stackarn! Usch vad det är jobbigt med ålderdom! Jag får sådan ångest när jag tänker på det ibland... Men jag är väl antagligen arbetsskadad, ålderdomen behöver ju inte bli så hemsk som jag tror.

Vi hade tänkt gå ut på en promenad...

och som på beställning så ringde en av mina hurtbullar precis :)


Så det är bara att börja klä oss, kallt ser det ut att vara, trots att termometern bara visar -5

Detta ser lovande ut





hoppas intresset håller i sig framöver och för alltid! :)


Snön vräker ner

Idag är det alldeles vitt i luften, det riktigt kräksnöar. Jag som hade tänkt promenera till Lajksjön avstår från detta, främst för att det är farligt, men så blev jag lite lat oxå :)


Vi har tagit en lugn och mysig morgon, fikat länge och nu sitter jag och Amanda och pysslar. Jag håller på med min te-låda och piga gör en julklapp till sin mor. Tycker verkligen om att pyssla, det känns lyxigt att ha tid med det ibland!

Andreas har farit iväg till Lajksjön för takläggning, underbart väder för det! Eller inte... Men det blir ju inte bättre framöver heller så det är nog bara att bita ihop.
Alfred är lite missnöjd med mammas felriktade uppmärksamhet, så jag får väl göra något åt detta.

Snart ska vi åka och bada med Lavsjön och middag skulle serveras hos lilla mamma, tackar och bugar för det!

Ha en härlig lördag!!


En promenad

har jag och hundarna tagit oss nu när gubben kom hem, jättehärligt var det ute, jag blir väldigt rastlös av att vara inne en hel dag så det är SÅ tur att vi är två om barnen! :)
Gick runt elljusspåret och båda hundarna fick vara lösa (det brukar inte fungera med Baloo som bara försvinner och ränner runt halva byn) och det gick bra! Ingen försvann utan höll kontakten mellan turerna in i skogen, jag är så glad och nöjd med odjuret! :) Kero är precis som jag vill ha en hund, för trött för att dra ifrån mej, han befinner sig max 200 meter bort... Jag ska nog inte ha en jakthund, det är tydligt det!
Men Baloo är och förblir det, bara han slutar med alla ofog så kommer vi nog bättre överens igen!

I all hast att få komma ut glömde jag kameran så ni får vara utan bilder i detta inlägg...

Leksakstips

Fick ett tips på en bra julklapps sajt för alla med barn runt sig, jag har inte kikat så mycket än men den verkar bra. Frakten går på 79kr och det är det verkligen värt att slippa köra till en affär, trängas med massor av folk och allt sådant som hör till!

Men nu vaknar såklart min lilla prins, måste vara knapprandet kanske som väcker honom, eller vad tror ni?? :) Får kika vidare sedan.

Har fått surra av mej över en fika nyss, med mitt nya Kanel te och väldigt trevligt sällskap. Även några gamla kakor i vanlig ordning :) Ska snart baka nya, lovar!!! Detta är de sista...
Har fortfarande inte kommit på vad vi ska ha för middag, måste va Melvin-vänligt, kanske svampcreps... hmm... svårt dethär med middagar.  

På tal om mat

så har jag äntligen hittat något som Alfred gillar förutom att äta på mej, Banangröt går hem, från första skeden så älskar han detta!
Jag har tjorvat med potatis och morötter, men de går inte alls framåt, men detta får han inte nog av, det är såå roligt att se på när han äter å njuter :)

Nån som har några andra bra förslag på smakportioner och första mat??


Alfred utvecklas i en väldig fart nu, det händer så mycket, kan snart sitta alldeles själv oxå!! Men ibland blir det dock övervikt och då tippar han.


Nej nu ska jag koka mej en gröt själv innan ja får besök :)  

Fredagen idag

ja, som skrivet så ska jag försöka mej på att städa nåra rum till idag. Sedan ska vi oxå se på film och bli friska, det blir en lugn och stillsam helg, ett ordentligt försök att bli av med dessa virus, som redan tagit omtag på vissa av oss. Hoppas vi gör bort det nu så vi får vara friska till jul och nyårshelgerna!

Har idetorka på matfronten, måste nog surfa runt och leta åt något smarrigt! Nån som har något förslag?? Är väldigt sugen på palt, tanken är att det ska göras ev på söndag eller så blir det till veckan. Ger mej inte på dessa utan assistans i närheten...
                                    

Annars så är Kero här på "ålderdomshem" tycker det är för kallt för honom att stå ute hela dagarna, han får sådan hemsk värk av det! Han märks knappt av nu, bara sover hela tiden, förutom om vi ska ut och gå, då blir han som en ungtupp igen :)

Nej nu ska jag klicka hem julklappar innan småkillarna vaknar och vill ha min uppmärksamhet!

Familjen förkyld

Ja, nu är alla lite eller mycket förkylda här i gårn, Melvin får stanna hemma idag, han har sådan otäck hosta, Andreas skulle behövt stanna hemma, men de är ju avskedsfest och kortdag idag så han kunde inte motstå detta... Amanda hördes som att hon mådde okej, men har ont i halsen osv.
Alfred är nog den av oss som är friskast tack och lov!

Igår var jag hos tandläkarn, har lite skräck för denna, när jag var liten var jag rädd för att det skulle göra ont, vilket det alltid gör och nu för tiden är jag rädd för att betala... MEN, igår blev jag lyckligt överaskad, kalaset gick endast på 231kr!! Tur jag är såå ung :)

Resten av dagen gick till städning, usch så de stökar till sig på bara ett par dagar... Får nog vackert fortsätta idag om tillfälle ges. Jag satt även och kikade ut julklappen med stort J igårkväll, så idag ska de beställas!

Umeå

Vi, jag och Alfred åkte med mamma till Umeå för att hälsa på min bror och kolla lite i affärerna efter de få julklappar jag ska köpa iår. Vi åkte i måndags och kom tillbaka igårkväll. En mycket trevlig tripp :) trots förkylningar... Det är så skönt att inte behöva åka bara över dagen och stressa som en galning runt på allt man vill, utan ta nåra butiker per dag, komma "hem" till brorsans lägenhet, kunna laga riktig mat, softa hela kvällen osv.
Det har varit en riktig lyxresa för min del, mamma har passat Alfred massor och brorsan har servat på andra sätt, lagat mat, diskat osv. Bjudit på gofika och väldigt bra filmer bl.a. Mamma Mia, vilken underbar film, givetvis var musikalen bättre, men jag fick en härlig känsla av den :)


Jag fick tag på några klappar, resten ska jag beställa på nätet, väldigt smidigt det tycker jag! Hittade lite fina och bra kläder till Alfred som snart växt ur även denna garderob... Storhandlade även på apoteket allt som kan tänkas behövas ;)

Alfred fick superfina kläder av mormor oxå, han får väl visa nån festlig dag!!
Fyndade såklart även blöjor (36kr/paket billigare!!) å andra bebisgrejer. Blev inspirerad av Lurans mamma angående adventsljusstake, får se hur det blir :) Clas Ohlson har mycket roligt och bra

Mycket shoppande men ännu mer mys med världens bästa mamma och bror blev det!

Borta bra men hemma bäst, fast just idag skulle ja nog hellre ha stannat, massor med städning och tvätt och disk och sånt har jag bokat hela eftermiddagen för.. 

Hello hello!!

Det går verkligen upp och ner hela livet och speciellt med barn :) När äntligen tanden kommit fram så åkte drängen på feber, på söndagkväll hade han 39,3, stackarn var så trött men kunde inte komma till ro och sova, såklart hade vi glömt att köpa alvedon, har sagt det såå länge men eftersom jag haft turen att ha en kärnfrisk bebis så har jag glömt det i alla fall... Tur faster hade hemma! Antar att det var en släng av förkylningen som Andreas kom hem med förra veckan.
Sov mycket lite den natten, men drängen somna så fort han fick piller, usch vad hjälplös man känner sig och då är han bara lite febrig... Det gick över de han hade väldigt fort i alla fall, nu är han frisk.
Jag åkte däremot på en snorigare och hostigare variant, men även den börjar ge sig!

Så ett nytt försök görs nu att bli aktiv här igen ;)

Helt fantastiskt!!

Nu svävar jag på moln, denna natt har jag inte ens kunnat drömma om, drängen sov heela natten lång, vaknade 6.30 för att äta första ggn och nu sover han igen! Känner mej hur pigg som helst!!!
Det blir säkert en toppendag detta!

Gubben däremot hade sällskap till efter 3, och är på det tokförkyld, så han har lite sämre förytsättningar för en bra
dag... :P men det mesta är självförvållat! Det värsta är att han ska passa drängen medan jag ska ut på äventyr halva dagen, hoppas det går bra... Sitter och pumpar ut käk så han överlever...

Mitt i dagen styr vi kosan upp mot fjällen, det ska bli härligt att komma upp, hoppas på lite snö, här har det pudrat lite inatt. Nej nu ska jag fixa mej lite frukost, köpte det nya brödet, frisk & Fröig igår, de var gott!! Köpte även Pepparkaksfil, har alla år tänkt smaka denna, men det har aldrig blivit av så nu ska jag! Men inte på morgonen, då måste jag ha gröt för att stå mej halva dagen!!

Ha en fin dag mina vänner!!



Dagen idag

har varit helt underbar!! Jag har varit glad och orkat med min älskade lilla dräng. Han har iof sovit väldigt mycket, måste ju ha endel att ta igen han oxå tycker jag.
Vi har inte gjort så mycket, tagit en lugn och skön promenad, farfar hälsade på så vi surrade lite över en tekopp.

Har varit på helgshandling, yrat runt i tre olika affärer för att hitta allt jag ville ha. Alfred följde snällt med :) inte en enda klagan trots att han inte ätit på över 6 timmar!

Gjorde lat-lyxmiddag: Potatissallad och rostbiff med grönsallad till. Super gott!!

Nu sitter ska vi strax slänga drängen i badet och sedan behöver nog mamma en dusch oxå, innan vi ska sköta om våran förkylda pappa och kolla in tvns utbud för kvällen!

Ha en toppenkväll!



Bästisar!

Vem var jag i mitt förra liv

Var tvungen att testa jag oxå :)
Åh att jag var karl, de har jag hört och tänkt många gånger, så de tror jag absolut. Min kunskap som jag skulle ta med mej känns träffande eftersom jag gillar att hjälpa folk!
Intressant! :) hehe Men roligt i alla fall!


Diagnos:
Du kanske ogillar det men du var en man i din senaste inkarnation.

Du föddes någonstans i ett område som vi i dag kallar Tyskland ungefär kring år 775.

Du arbetade som sjöman, skomakare.


Din psykologiska profil i ditt förra liv:

Nyfiken, påhittig, gillade att gå till botten med allt och leta i böcker. Sinne för drama, naturlig känsla som skådis.


Kunskapen - som du skulle ta med dig och förvalta in i detta livet:

Världen är full av fattiga och hemlösa barn, du skulle hjälpa dessa olyckliga stackare


Testa du oxå Vem var jag i mitt förra liv?


Uppdatering

dagarna som gått har jag mest försökt överleva, men att lägga sig ner och sova, det går ju inte... Jag har sytt lite gardiner till vår husvagn, bara hunnit ett 1½ fönster än, men det blir fint och innan vårvintern ska ja nog vara färdig!

Andreas har fixat värmen, så om det går som vi tänkt åker vi upp och parkerar den imorrn.
Igårkväll tog vi hand om vårat älgkött som vi fick tag på förra helgen, 75kg, det tog 5 timmar, med då var allt packat och malet, tur vi hade hjälp av mor och far som både barnvakt och kunnighet i styckning!! Annars hade vi inte vart klara än... Lillebror hjälpte oxå till!!
TUSEN TUSEN TACK!!! Ni är änglar!

Drängen tränar sig för fullt för att sitta själv och det går framåt, det dröjer nog inte länge alls nu :)


Sedan har vi promenerat en del och gnällt av mej för M och tvillingarna, stackars dom oxå, men Du är guld värd ska du veta, ibland behöver jag vräka ur mej allt så de känns bättre sedan. Jag lovar att lyssna om Du skulle behöva nån gång!

Annars vet jag inte om vi gjort något mer spännande...

Ska planera farsdagsfirandet nu, ska göra tårta och bjuda alla pappor, köpte en fin bukett till Andreas och en till pappa:


Ännu en gång måste jag skryta om Wiks, som har allt och mycket billigare än på andra ställen! :) Supertrevlig personal oxå, blir bara bättre och bättre ;)

Tjingeling 

Hej igen!!

Det var ett tag sedan nu, men de har inte vart lätt att ta sig igenom dessa dagar.. Drängen sover inte mycket alls å speciellt lite på nätterna, så jag har varit och är väl fortfarande tröttare än någonsin, vi har funderar fram och tillbaka vad det kan vara som är fel, tänkte först på maten, kanske han inte får nog, eftersom han är stor så vore det inte konstigt om mjölken inte skulle räcka till, men då han aldrig är hungrig på dan så känns det inte som att det är felet, han äter bara 4-5 ggr per dag och får han oftare så kräks han upp det.
Men idag tror jag att jag hittat felet, ett litet risgryn har nämligen tittat fram :) Så det måste vara de som spökat! Blev sååå lycklig, känns helknäppt att bli så glad över en tand, men lättad är jag och de kanske blir ett slut (för denna gång) på sömnlösa nätter!


Mitt lilla hjärta har fått stå ut med världens hemskaste mamma, som inte tålt nått... å ännu värre för Andreas, usch stackare!! 

Ja vill vinna

jag älskar te och därför är denna tävling perfekt för mej!!!

Hoppas hoppas hoppas!!!

Presidentval

är det idag och jag är inte det minsta intresserad eller insatt, men vi kan ju alla hoppas på att det är en fredlig människa som tar över makten! Inga mer krig nu tack!

Alfred har varit en piggelin precis hela natten, visste inte vart jag skulle ta vägen tillslut... Usch, känner mej som ett vrak idag... Får hoppas han somnar så jag kan tjuvsova lite oxå. Annars hade jag tänkt sy  klart husvagnsgardinerna idag, vi ska nämligen dra upp den på lördag. Ska bli skönt att ha den att fly till när huset blir för jobbigt! Får se om jag tar mej till symaskinen...

Ikväll är det gympa, denna gång med E som är lika hurtig som V :) Åh så har vi fått ännu en dammsugning/städning av soffan, får hoppas att den människan kommer denna gång! Så är det någon som vill ha en städning kan ni ju skicka telefonnr, så kan vi tipsa!

Är lite bloggless de är därför det inte blir så mycket nu, inga bilder å sånt skoj, men det kommer säkert tillbaka, kan ju bero på sömnbristen t.ex.

Ha en fin dag!


Ja nu försvinner snön, men det är bra med plusgrader för våran älg, så jag klagar inte... Idag är Alfred trött, han har sovit i flera timmar nu, det bästa sättet att få honom att vakna är att sätta sig här framför datorn, så jag hoppas de funkar, vill ju ha sällskap!
Har hunnit med en massa städning och tvättning, jag har rensat i mina papper och slängt massor! Möblerat om i köket oxå, har en kökssoffa som jag inte kommer överens med, men min käre sambo han älskar den så den måste ju få va kvar... Får se om jag gillar den bättre nu när den är mindre i vägen igen..
Nog med svammel om detta!

Det fungerade:

Drängen är vaken :)

Ska ta och hoppa lite i gungan tror jag, hade tänkt promenera till affärn idag igen, får se om vi orkar. Ikväll hoppas jag att det sista fönstret ska bli färdigt så vi får börja med dessa omskrivna lister sedan! Ska laga önskemat så han blir glad och inte kan stå emot min önskan, hehe...

Så var denna vecka över

Nu sitter gubben och tittar på 1408, men de är lite för otäckt för mej, avskyr skräckfilmer av alla slag, de jag lyckats se kan jag nog räkna på en hand... Tycker inte man  behöver se mer elände än nyheterna, ska man njuta av en film vill jag bli berörd på ett bra sätt!

Idag har vi letat julgranar, de gick bra, jättehärligt ute i skogen var det! Hittade några fina, men de krävs en hel del letade!!


Längtar till advent så jag får pynta och göra julfint!

Idag är det även Alfreds 5 månaderdag!! Min prins blir sååå stor!

Hoppas Ni haft en härlig helg!  


En älg på kroken

himla tur vi har fina hjälpsamma grannar och vänner, nu är nog vinterns matproblem lösta! För att ha ved hemma och älgkött i boxen det gör mej lugn och trygg :) Då klarar vi oss!


Annars är det en mycket vacker vinterdag här i norr, -12 grader när vi klev upp, jag och Baloo tog oss en promenad medan de andra grabbarna sussade vidare. Vi är bjudna till mamsen på middag ikväll sedan sticker Andreas och brorsan på halloweenpartaj, vi andra ska roa oss med film tror jag.



Ha en trevlig kväll!!

Myskväll

Promenaden igår var uppfriskande kan man säga, kändes som det var -15 grader fast det bara var -2, blåste kallt, men fram kom vi, med röda kinder :)

drängen hade det varmt och skönt, han sov hela vägen, Baloo han snusade hela tiden och skulle in i skogen, så antagligen hade vi sällskap av något mindre eller större djur oxå!
Helgshandlade på Wiks och sedan liftade vi hem med Andreas.

Middagen blev en succe, men kort på mat ser oftast bara jätteäckliga ut, men förrätten får ni se!



Efter en lång och jättemysig middag åkte vi ner och tände ljus på våra näras gravar, det är såå vackert att gå där i mörkret bland alla tända ljus! Då märks det tydligt att vi INTE har glömt bort att fira Alla själars dag! Drängen tyckte om att titta på alla ljus han oxå, sa inte ett ord, bara såg med stora ögon på när vi tände ljus efter ljus...

Väl hemma igen så provade vi att se en av filmerna, The last legion, den var helt okej, det bästa var att Alfred var helt nöjd med att sitta med oss och gosa, annars brukar de inte gå att sitta still. Så efter en hel film, massa gott så somnade vi gott allihopa i samma säng, struntade i min "lediga" natt, går inte lägga sig någon annanstans efter denna myskväll ;) Fick sova en hel del i alla fall!!

Hem igen


RSS 2.0