Varmbad

Ikväll har vi njutit av varmbad på badhuset, det var väldigt skönt! Alfred sprattlade som en fisk i en hel timme, han ÄLSKAR vatten, precis som de flesta barn! Mycket folk var det, tänkte tillbaka på den omtalade dokumentären om Dorotea, där de sas mycket negativt, typ att det snart är fler björnar än folk i Dorro, eller att de skulle vara en omvänd pyramid. Detta märktes INTE ikväll, massa unga föräldrar och små goa barn!

Det är härliga höstdagar nu, solen skiner och värmer hela dagarna, på nätterna är de kallt, mellan -2 och -7. Synd att jag inte har ett utomhusjobb. Fast med en mycket personalvänlig chef så kan det bli bra iaf, igår var jag ute och rensade och gjorde i blomringarna utanför affärn. Jag gick i skogen och plockade enris, pyntade och njöt av solen.
Såhär skulle man ha det när man har det som sämst! :) 
Annars så går veckorna rasande fort, hinner inte mer än börja så är de slut. Tänk, snart är det advent!

I helgen ska jag ut och roa mej igen, denna gång åker jag ner till Sundsvall för Tjejhelg med mina "gamla" vänner, ser VÄLDIGT mycket fram emot detta!
Tänkte även hinna med en sväng på Birsta, har lite Ikea abstinens ;) Men jag ska bara ögonshoppa... nästan lika roligt det!

Nej nu är det nog dags för sängen!
Sov gott alla!


Ett stort paket

kom igår, det var från Clas Ohlson, det allra mesta var till gubben men lite var till mej, äntligen kunde jag göra klart vårt skåp i köket och så får jag visa upp mina favoritkokböcker, jag älskar kokböcker, har massor, dock använder jag bara dessa.
(Hyllorna som jag letat efter länge och smidesknopparna är från Clas Ohlson)



Knopparna på skåpet var som pricken på i:et:



förut såg det ut såhär (hittar ingen bra förebild, jag förstår varför, vem skulle vilja ha ett sånt fult skåp på bild):





Lila/plommon grönt och vitt är färgtemat hos mej just nu. Dessa vackra finns/fanns på Wiks.  

Det finns dock mycket kvar att göra innan min makeover av köket är klar, nästa projekt blir nog köksbordet, det ska målas vitt så även paradhanddukshyllan och dörren ner till källaren.
Måste inhandla en ny klocka, mer lampor och nya köksstolar.
Men de är ingen brådska.


Ledig ledig ledig!!!

Det är så härligt, jag kan inte sluta tjata om detta :) Nu har vi gjort helg, tre lediga dagar framför oss. Vi började dagen med sovmorgon, låg i sängen och mysade jag och Affe ända till kl 7.45! Sedan dess har vi tränat lite mage och rygg.
-Dutti (duktig) mamma!, säger Alfred, han är väldigt bra på att peppa sin mamma när hon flämtar och flåsar.

Idag ska vi flänga runt Dorro som vanligt och handla allt möjlig för helgen, bl.a. det sista till förgården till husvagnen som hörs ska bli flyttklar i helgen. Funderar även på att göra håret lite mörkare, får se om jag hittar något som jag faller för. Lite frestande var det att ta en lunch på Görans för att sedan bli bjuden på Prinsesstårta... får se hur det blir med det.
Jag måste ta och övertyga gubben om att jag måste få ut och springa en sväng oxå så fort han vaknat, det brukar aldrig vara omöjligt.
Så denna helg börjar alldeles förträffligt! Helgsstädningen gjordes bort igårkväll, nice!

Nu vankas frulle, kokade äppelmos igår, så de blir extra gott med gröt idag!
Ha en fin fredag mina vänner! 



Sverige idag!?

Valet, gick väldigt galet i stort, hur kan vi i Sverige rösta på ett parti som tycker vissa människor inte är lika värda som andra!!??? Jag förstår inte, visst vi har en egen vilja och gör ett fritt val, (VÄLDIGT BRA!) men vad är det som är fel när så många väljer att rösta på ett rasistiskt parti? Som inte har så mycket mer att säga än just i den frågan... Är detta det viktigaste i allas vårat Sverige??
Det finns så mycket ilska och ondhet i världen, jag förstår det i länder där folk växer upp i svält, krig och elände, men här, vi vårt vackra trygga Sverige. Vi skulle bara veta hur bra vi har det. Tänk att så få förstår det.

Jag blir så ledsen när jag tänker på det och rädd för vart vi är på väg! 



Kalas

Ikväll har vi varit på kalas, mamma bjöd på middag, trerätters en onsdag, de är inte dåligt! Kära pappa fyller år idag! Så nu känner jag mej som en bulle :)
Håller på att laga mat, det är så hemskt att se mat bli för gammal, jag kan inte kasta mat... tur Baloo finns, han är som dehär dinosarierna i Flinta som sitter under diskbänken och äter allt skräp :P
I ugnen står just nu en smarrig Makaronpudding! Dock gillar inte gubben detta så jag får väl frysa in en massa matlådor till mej själv. Morgondagens lunch är oxå halvgjord, blodbröd, vitsås och stekfläsk! Godis!

Dagarna går fort, de fylls med jobb och sedan mys med drängen (läs familjen ojämna veckor) och sedan har jag en tendens att somna med Alfred varje kväll och vakna kl 22 för att lägga mej igen. Inte så konstigt att de går fort.
Har nog en del sömn att ta igen... 
Jag skulle vilja röra på mej mer, men det är så svårt när jag måste tvinga mej till det! Är ingen kvällsmänniska, och har ingen tid att träna på morgonen. Fast i helgen kanske jag får en massa tid om gubben väljer att stanna hemma med oss :) hoppas!

Nu är puddingen klar så jag får gå och sova!

Lördag

Igår var vi på Hälsoloppet i Dorotea, vi är med i ett projekt (hela Västerbottens befolkning) som heter Hälsa 2020, vilket går ut på att vi ska vara världens friskaste befolkning år 2020, arrangörerna var Folkhälsorådet i Dorotea. (De va även de som stod bakom föreläsningen "Trött, sliten eller ständigt förbannad" i torsdags.) Vi hade en trevlig kväll, trots att regnet låg i luften och endast grå moln på himlen, så var humöret på topp och stämningen bra! Först uppvärmning och sedan fick vi springa/lunka eller gå valfri sträcka, jag och min hurtiga vän M sprang såklart 5km, det gick hur lätt som helst för oss båda ;) Karlarna och alla våra pojkar sprang 800meter. När vi kom i "mål" fick vi en lott var, alla barn vann priser och de flesta vuxna oxå. Alla partier var med och bjöd på diverse godsaker, en mycket trevlig kväll!

Idag har gubben och Baloo vart i skogen på promenad ;) jag och pojkarna har varit och badat, det var helt okej temp. 31 grader. Alfred utvecklas massor i vattnet, från att inte ha haft minsta kontroll till att kunna sparka sig fram dit han vill utan allt för många kallsupar. Det är en fröjd att se lyckan i ansiktet på honom.
Melvin är verkligen en favorit, då han hela tiden hittar på något spännande, äkta syskonkärlek, de är väldigt nära mellan gråt och skratt när de leker/busar.
Syskon är verkligen GULD värda!

Nej nu ska jag börja med maten! Hoppas Ni får en härlig lördagkväll allihopa och
KOM IHÅG
Rösta imorgon om du inte redan gjort det!


Älskar att bada!

  


Veckan springer fram

Redan torsdag imorgon, jag hinner inte med... Men imorgon blir det lite andrum. Jag ska vara hemma med drängen halva dagen. Fick hämta mitt lilla hjärta på dagis idag, bara en dryg timme efter jag lämnat honom, han hade "ajaj" i magen. Han låg som en trasa i soffan, stackars liten! Dock försvann det lika fort som det kom, efter lite vila ett par timmar så var han på topp igen :) Härligt med barn!
Imorgon får han vara hemma, helt enligt reglerna, så att vi inte smittar nån annan ifall de skulle va smittsamt.

Just för tillfället är det utfrågning av de röd-gröna, såg lite av alliansens utfrågning oxå. Huvva! Måtte vi få ett regeringsskifte på söndag!
Snälla Sverige, gå och rö(s)ta!

Annars så lever livet som vanligt, fullt med jobb hela dagarna, mys på kvällen med alla barn. Jag försöker hinna med lite motion oxå, klämmer in en promenad här och en löptur där, allt är bättre än inget! I helgen håller jag tummarna för att få till en kajaktur, vill ha lugnt och soligt!

Måste visa lite bilder från mina få turer med min seaspirit i sommar:





Iår tog vi även med oss kajakerna på vår förlovningspicknick (vi har inte förlovat oss iår, utan vi tar chansen att åka/gå iväg för oss själva en stund på picknick på årsdagen av vår förlovning varje år):



Hoppas som skrivet att jag har fler vackra höstbilder att visa er efter helgen!

Ha en trevlig kväll!


Äntligen helg!

Idag är vi lediga alla tre, det känns så skönt! Det regnar, men det gör mej inte ett skvatt, det är rätt skönt det oxå, jag har inga planer alls för dagen, men de blir säkert något bra av den! Karln i huset har sovmorgon, de är rhelt okej, jag är väldigt morgonpigg av mej. Njuter av morgonmys på tu man hand med Alfred, just nu ser vi på Pippi.

Igår var en rätt lugn dag på jobbet, jag hade äran att jobba med min flitiga bror så då är det nästan fight om görat :)
Sedan bjöd mamma på fika, Andreas kom oxå dit efter en "skogspromenad" som han säger, fast eg. var det fågeljakt utan resultat. Men de är väl promenaden i skogen som är de härliga eller vad säger ni jägare??

På eftermiddagen plockade vi "pärer" potatis, och det gick rekordsnabbt iår, på knappa två timmar hade vi tagit upp två pärland, förhållandena var på topp, torrt och fint och dagtid. Minns när jag var liten (vi hade iof mycket mer pärer att ta upp) då kunde de ta en halv dag och vi var tvungen att sluta när det inte gick att skilja på potatis och sten i mörkret.
Så nu har vi många löften om pärer hela vintern, bara att hämta. Jag saknar lite att vi inte har någon jordkällare här i Lavsjön.   
Tog några bilder men glömde kameran i traktorn...

Nej nu kurrar magen efter frukost!
Ha en fin dag!


Verksamhetsplanering

Idag har jag tillbringat hela dagen på Hotell Lappland, vi har verksamhetsplanerat för Kommunal, det var min första och jag är helt slut i huvudet! Det är inte lätt att förstå vad vi håller på med, jag beundrar alla eldsjälar och de som kan så himla mycket!

I veckan har jag dock haft akut Alfredlängtan, det kommer över mej helt plötsligt och är så plågsamt att inte få åka och hämta han direkt. Jag vet att han har det toppen på dagis, men de är mej de sitter i! Tiden går så fort och jag vill inte missa allt... Älskar min fantastiska son så mycket att det värker i mej, han är inne i en väldigt mysig period, ska kramas och gosas, är glad och snäll hela tiden. Alla ord och meningar som sprutar ur honom är så söta. Så att det snart är helg och lite ledigt känns toppen!



Mina älsklingar!!

Dock har jag 1½ dag kvar på Wiks innan det, ska inte klaga, trivs väldigt bra och den ständiga stresskänslan börjar så smått lämna mej. På tal och stress så tittade igenom Doroteaaktuellt ikväll och hittade en intressant föreläsning "Trött, sliten eller ständigt förbannad" den ska jag försöka ta mej till. Sedan var även Hälsoloppet på fredagkväll en rolig grej! Hoppas alla andra här hemma oxå tycker det!
ROLIGT att det hittas på och ordnas saker här!!

Nej nu ska jag ta ett pass stark rygg och mage innan de är god natt!


Fjällhelg

I helgen har jag varit i Borgafjäll och plockat svamp, umgått med underbara människor och haft det bra! Vi hittade inte speciellt mycket svamp, men huvudsaken var att vi var ute på fjället och i skogen! Jag kände där att jag verkligen saknat den delen av mitt liv! Sommar/höst fjäll har jag fått alldeles för liten dos av på sistone.



Jag fick plocka mina alldeles första kantareller iaf! Sedan blev det mest taggsvamp, den är lättare att hitta tycker jag och väldigt god den med.


En tur upp på Borgahällan hann vi med när vi lessnat på svampen, OJ vad jag njöt, trots svett och flås så är det härligt att komma upp på lite höjd och få en massa utsikt (punchrullar och chokladbollar) som belöning.

Skulle ljuga om jag inte sa att 1400 höjdmeter känns i benen idag, men de är en skön känsla :) och faktiskt inte allt för ond.




En jättetrevlig helg, helt i min smak!
Tack för sällskapet, lättsammare människor är svåra att hitta... Ni är guld värda!


Premiärdoppet

Dagen på jobbet var trevlig, jag har plockat med våra varor mest hela dagen, sedan smet jag iväg lite tidigare och blev klippt av Bettan, snyggt som vanligt, får se hur jag får till det imorrnbitti... bäst att ställa klockan lite tidigare än vanligt.

Ikväll har vi badat, jag och mina pojkar. Det var väldigt varmt och behagligt i vattnet! Alfred sprattlade runt som en fisk, lite bekymmer med att ha munnen stängd när han simmar, han skriker av lycka hela tiden och då blir det många kallsupar.
Ser fram emot en badhöst! Det är så mycket roligare att hitta på saker nu när han är större :)
Melvin såg vi knappt till, han dök och lekte på djupet, mycket barn var det oxå, roligt att se att Dorotea sprudlar av nytt liv!

Jag har inte badat många gånger i sommar (blir mer och mer badkruka, har det med åldern att göra tro!?) men för Alfred är det aldrig för kallt för ett dopp. Han badar tills han blir blå. 
Dessa bild är tagen på Bellvikssjön vid Tallholmen, mor och far bjöd med oss på en tur med Snipan i somras, ljuvligt! Denna sjö tillbringade jag många dagar på i min barndom, tältade och fiskade. Så det är många härliga minnen som dyker upp när vi kommer dit!







Vi var ute och provade fiskelyckan i lillbåten och gisses vilken gädda vi drog upp, Alfred tyckte att vi skulle "Kasta bort den".
En mycket härlig kväll! Önskar det var fler sånna på året, men nu verkar hösten ha kommit, -2 grader inatt. Det är så trist att det ska frysa just när alla blommor ute är som vackrast!



RSS 2.0