Hett som i öknen...

Blev så glad när jag vakande och det var molnigt, men det varade inte länge, just när jag väckt upp de stora barnen, beställt barnvakt och snörat på mej springskorna så kommer sooolen fram och det blev en väldigt varm och flåsig runda, 6km plågade jag mej, hade inte orkat ett steg till... Men men, är desto mer laddad för morgondagens 1,2 mil med Patrik som draghjälp (tror dock han lär tröttna på mej efter 3km och försvinna iväg... :) )

Vi har varit och grattat J idag som fyller tvåsiffrigt, messor med goda tårtor!! Dock gjorde en kaotisk och sömnrädd Alfred att det var lite svårt att koppla av...

Han somnade rätt fort när vi gick hemåt, så jag har fått mina altanräck och stolpe grundmålat. Började titta i husvagnen, men de var alldeles för varmt för att vilja städa den så jag gav upp... har ju hela dagen imorrn på mej.
För på torsdag ska vi ut och åka, vi ska på minisemester till Östersund, bo i husvagn, gå på teater, Jamtli ska besökas och förhoppningsvis BodaBorg eller något annat skoj. Ska bli underbart att få rå om varann... eller hur brukar det vara... :P

Ikväll ska jag och mina brudar från förr grilla och umgås, skoj ska det bli!!

Hoppas ni har en underbar dag!

Så var helgen över

Vi har haft internetavbrott här i ett par dagar då vi flyttat om och Alfred äntligen har fått sitt rum helt för sej själv!! Datorn står nu i vardagsrummet, vilket jag kommer avsky men för Affes skull så får det gå. 
Jag har för ovanlighetens skull jobbat i helgen, tre nätter har jag avverkat, sovit väldigt dåligt på dagarna, men de är ju inte så konstigt i denna hetta... Känns väldigt skönt att jag inte ska jobba natt sedan när jag börjar jobba på riktigt, i alla fall nu när jag har Alfred liten så orkar jag inte det.

Ikväll har jag plågat mej ut i mygg och annan ohyra, försökt hjälpa min kära by med lite röjning inför löpartävlingen som ska hållas här den 13 juli. Men efter en timme gav jag upp, halvt uppäten. Tur de andra kämpade på tills det var färdigt! Så nu hoppas jag att Ni kommer och springer!!! Anmälan på plats, så de är bara att dyka upp kl 10 den 13 juli vid elljusspåret!! :)
Jag lurade in våra kära grannar på kaffe, prackade även på V en del grejer jag inte har användning för :) Jag har en hel hög med böcker som ligge roch skräpar oxå om det är någon som är intresserad!?

Imorgon ska vi på kalas och fira en 10åring.

Nu lockar sängen!!
Sov så gott!!

Det tar ett tag

men nu har jag verkligen fallit för Eurovision vinnaren Alexander Rybak, älskar energin i Fariytale!! Islands låt, Yohannas Is it True är oxå jättefin!!
Ibland tar det tid att komma på att jag gillar något :)

Grattis Patrik!


SOL SOL OCH ÅTER SOL!!

Åh så underbart!! Det är så varmt att mygg och knott håller sig undan på dagarna, Jag och Alfred kunde vara ute hela eftermiddagen igår!! Åh vad vi njöt! Hoppas det går lika bra idag!
Vi var även bort i byn på 1årskalas, massor med goda tårtor och kakor :) Alfred är dock lite rädd för de två små liven, men det går nog över, bra att han härdas lite innan det är dags för dagis.

Igårkväll mumsade vi på fruktsallad istället för att springa, både jag och Andreas var helt överens om att det inte är bra att springa om man är trött, så därför energikickade vi med frukt och (...glass). Jaja, nya tag ikväll, fast då är det ju mammas gomiddag och tårta som skvimpar i magen... får se hur det går.

Fick ett tråkigt besked igår som på bara några sekunder ändrades till ett väldigt glatt :) Så glad för er skull!!! 

Ha en fin dag!!

Fullt hus

Ikväll blir det fullt hus igen, ska bli härligt att ha alla samlade igen! Nästa helg ska vi på semester, denna vecka verkar vi få finväder så jag och piga har rensat och städat hennes rum så det ska vara bortgjort. Imorrn blir det Melvin som ska röja lite. Sedan finns tid för picknickar och annat mys ute i solen!!
Ikväll blir det cirkusbesök för Amanda och Melvin, vi andra sparar in på det... hutlöst dyrt! Man kan inte göra allt tyvärr...

Jag ska på Wiks och shoppa lite när lilleman sovit klart, nu ska de bli ordning och reda här hemma (igen). Behöver lite nytt pynt så jag kan göra sommarfint.


Helgen i Bränna var lugn och skön!! Vår picknick var ljuvlig, bara vi, solen sken och inte så mycket ohyra. Sedan har vi ätit och ätit, Alfred lekte i sandlådan för första gången och det var uppskattat! Igår var det så varmt och skönt, hann till och med bli lite röd på skinnet ;)






Spanade in en liten Viktor igår, åååh så söt och liten. Nästa gång ska jag nog sno åt mej han å snusa lite, Alfred var väldigt intresserad, speciellt när han skrek, tänk nästa år kan de leka lite :)

Nej nu vankas det sill lunch!!


Tävling



Har aldrig i mitt liv köpt eller ägt en doftpåse, har sett många här i bloggvärlden som har dem. Så nu är detta en ypperlig tävling för mej. Gå in och tävla du med hos Nina!!
Lycka till!!

Dagen före midsommarafton

Så smått börjar sommarstämningen infinna sig, ska bara städa huset så det är fint tills vi kommer hem igen. Eg så började min midsommar redan igår då jag först handlade inför den och sedan så hjälptes jag och min minsta bror att göra en midsommar stång till Wiks, en tradition sedan många år tillbaka då jag alltid sommarjobbade där. Precis lika myggäten blev jag och stången blev väldigt vacker, synd att jag glömde kameran bara, men den finns att beskåda på Wiks :)
Ikväll bär det iväg till Bränna, det ska bli så mysigt, lugn och ro är det där! Tror det är den mest avstressade plats jag varit på, förutom fjället då... Härligt! Där ska det oxå göras en midsommarstång. Annorlunda blir det iår då vi firar utan de stora barnen, det har jag alltid gjort. Men det ska nog bli midsommar i alla fall :)



Önskar Er alla en riktigt fin midsommar!!! 


Såpbubblor


Jag kan klappa händer!!!


Solen skiner och livet ler

Ja, idag är en bra dag! Det är vackert väder, än om jag misstänker att det bara är just nu på morgonen och det bästa, min lilla Alfred mår mycket bättre!!
Han har öroninflammation igen så igår var vi återigen ner på sjukstugan och fick pencillin. Känns som att jag är världens tjatigaste som ringer stup i kvarten, men vad ska jag göra... Har aldrig (tyvärr) varit ner i onödan än. Nu MÅSTE han bli helt frisk, känns väldigt otäckt att trycka i han så mycket pencillin hela tiden!
Men idag är det som sagt full fart, känns bra!

Idag ska jag ner och berätta hur bra facket är för alla sommarvikarier i vården. Sedan ska vi midsommar handla och köpa bebispresenter :)
Ska även spana in om Wiks har några fler fina blommor som vill flytta hem till oss i Lavsjön, älskar uteblommor, det är nog för att det är det enda tecknet på att det är sommar, för något annat sommarlikt finns då inte... Vintervindar blåser och himlen är allt som oftast väldigt grå.

                                     

Hoppas vi hinner en promenad innan dagen är över, sedan ikväll ska jag springa. Gjorde en testrunda i måndags och jag blev inte sjukare och jag älskar verkligen att springa, det var såå härligt!! Hade en massa ork trots att det har varit 0 träning hela juni.


Hoppas Ni alla får en härlig dag!!


Måndag och gråväder

Att det aldrig blir något annat väder, jag blir så deppad av detta! Men å andra sidan så är det helt omöjligt att vara ute när det är uppehåll, knott och annan ohyra äter upp en på nolltid... Norrländsk sommar är lika underbart varje år, och det dumma är att jag förtränger det mellan åren och blir lika besviken år efter år.

I helgen har vi haft en väldigt annorlunda helg, de brukar alltid bestå av en massa jobb hemma, men denna har vi slösat bort först i Strömsund, sedan var vi ute i svängen i Hoting. Vilket var jätteroligt, så himla trevliga människor, gamla vänner!! :) Så nöjd med min premiärutgång! Fick även två bebisbesked, och jag blev så glad så tårarna rann :) Vet ju hur känslan är!! Igår var den gråaste och regnigaste dagen i sommar, vi hälsade på mormor och sedan var det film i soffan, vi såg Varg

Den var helt okej, orkar inte analysera hur norrlänningar framställs hela tiden... Vi fick besök och Affe fick mer paket :) Svärmor bjö på kroppkakor. På kvällen bakade jag en kaka till framtida bya-aktiviteter.
Så det var väl helgen i stort.
Nästa helg är det redan midsommar. den ska firas i Bränna med midsommarstång, sill och jordgubbstårta helt traditionsenligt!

Idag har vi inga planer,  vi får se vad dagen bjuder på!

Solen skiner!!

Men det är nog inte så länge kvar innan molnen tar över igen. Tur vi är morgonpigga så vi hunnit njuta av det vackra vädret ett par timmar redan :)
Idag ska jag städa bilen som faktiskt står kvar hemma, sedan ska det planteras blommor i mina lådor. Andreas slutar tidigare idag så när han kommer hem tror jag vi ska ut och hälsa på lite folk och handla mat för helgen.

Känner på mej att detta kommer bli en fantastisk dag ;) 

Städdag

Idag skulle jag ta mej an Gråben (vår gamla volvo) den ska besiktas på lördag och den behöver en omgång med dammsugarn, men när jag skulle börja så fanns ingen bil hemma... Minnet är som det är :P (Gubben hade alltså tagit den till jobbet) så nu är det vardagsrummet som får sig en omgång istället, det behövs alltid, usch så mycket damm! Men nu är det i alla fall fint tills imorrn.
Skulle vilja vinna en städare för resten av livet. det är så tråkigt och tar sådan tid. Alfred har hjälp till efter bästa förmåga men blev så trött så han tog lunchrast och ligger i vagnen å myser. Ganska skönt tycker jag, blir galen när han är överallt, river ut saker och badar i skurbyttan, äter på förnstersvampen. Ja ni vet ju hur det är... och jag vet så väl att jag inte ska börja med något när han är vaken.

Jaja, nog om detta. Idag är det gråväder, och det verkar ska fortsätta hela veckan ut och början på nästa, hoppas och håller tummarna för sommarväder på midsommar! Annars är det ofta kallt och regnigt den helgen.
Nu i helgen ska vi som skrivet besikta bil och husvagn, en tur på Dollars ska jag och så ska vi kolla efter en ny mikro. (Den knastrade och blev svart härom veckan.) Sedan är de Hotingmarknad, har aldrig varit dit vad jag kan minnas och eftersom det är på vägen hem så ska jag in en sväng där oxå!

Vad ska Ni hitta på i helgen??

Ikväll är det skolavslutning för både Melvin och Amanda. Jag har fått äran att vara hårfixare även iår :) Så tråkigt att det måste vara så kallt och regnsjukt väder. Men vackert kommer det bli i alla fall och sommarlov kommer de få. Härligt!! Mamma har lovat att vara med lilleman så jag får njuta i kyrkan och lyssna på alla fina sånger!

Nu ska jag fortsätta med städandet så vi kan leka resten av dagen!

Hurra för Melvin!!!




Hoppas du får en jätteskojig dag i Junsele så ses vi ikväll!!! Stor kram från oss!!

Länge sedan

Jag har börjat hämta mej från alla kalas, det var så påfrestande att jag blev sjuk på kuppen, så helgen tillbringades i sängen under täcket  hostandes och med en ond hals. Igår var en deppardag, usch så nere jag blev, först av att det vräkte ner snö och att termometern visade endast 2 grader. Klädde barnen med långkalsonger... mitt i blanka sommarn. Så jag och Alfred satt inne och surade mest hela dagen. Ingen av oss hade sovit speciellt natten innan heller och det blir ju aldrig bra.
Nu börjar jag vara mej själv igen, idag har hittills varit en härlig dag, jag och Alfred sprang ut så fort vi ätit frukost och klätt oss, sedan lekte vi på gräsmattan, så underbart att kunna va ute och att Alfred har behållning av det! Han springer runt och plockar upp saker, idag försvann han in i hundburen och utforskade hundkojan, så tokigt att jag inte hade kameran, han var såå söt när han tittade ut genom fönstret.

När han somnade passade jag på att måla mitt nya projekt, det hörs som att det är enda dagen med uppehåll denna vecka så det är bäst att passa på! Såklart kunde det inte hålla sig så det kom några droppar regn, hoppas att det inte gör något...
Har tagit en promenad med M och killarna, alltid lika trevligt!

Nej nu ska jag värma pölsan!
Ha en toppenkväll!!


Vilken dag!

Åh vad han blev firad lilleman, han fick så mycket fint och det kom så mysiga vänner. Jag var så lycklig hela dagen, det var absolut jag som njöt mest. Alfred han var rätt sliten innan dagen var slut, somnade kl halv 8 med ett litet avbrott för medicin och lite gröt så sover han än kan jag meddela. Idag kommer firandet fortsätta litegrann, mormor och morfar kommer ikväll, sedan ska vi på 1årskoll oxå, hoppas det är någon bra läkare. Det är så otryggt nu när det alltid är ett nytt ansikte som möter en, vissa väldigt bra men andra känns som att de inte alls bryr sej... (Vi har haft en hel del kontakt nu senaste halvåret tyvärr...)

  
Bästisarna på besök, fast lite otäcka är de ibland :)


Sam och Nina tittade förbi,

   
På kvällen var det fullt hus! Alfred orkade inte riktigt med det hela så han smög iväg och somnade!

TUSEN TACK till alla som gjorde min sons 1årsdag så fin!! Jag uppskattar det väldigt mycket!

                                                                         

Idag skiner solen, hoppas det håller i sej! Vill inte ha något regn... men väderleksrapporterna verkar bistra. Jag hade tänkt fortsätta med min vedhög om det vill sej.

Fick ett glatt besked igår, min käre karl har jobb hela sommaren i Dorro, så skönt att få ha han hemma, annars hade han åkt iväg på annan ort, för långt bort för att komma hem annat än på helgerna. Så vi är jätteglada för det!

Hoppas Ni får en trevlig dag!


 
                                                                         

Mina tårtor

Jag har pysslat lite med tårtor nu på slutet, men de var inte alls lätt... Så igår kom jag på att jag nog ska sluta med denna hobby... alldeles för tids och tålamodskrävande, speciellt när Affe ska vara med. Men här är resultaten:



Oblat var det enda som gick lätt, detta är Andreas födelsedagstårta men choklad och hallonfyllning



Gjorde två morsdagstårtor, här var fyllningen hallon banan och vaniljkräm.



Sist men inte minst, Alfreds 1års-tårta, men blåbär, vanilj och citronfyllning.

Missade att ta kort på schwarzwaldtårtan jag gjorde till Andreas...

Men nu ska jag inte göra några fler tårtor på ett tag, det tar bort tjusningen när man gör dem varje dag...

Klarade mitt mål igår

Har haft som mål att klara att springa en mil på max 50 minuter. Igårkväll sprang jag på 48min och 20s gissa om jag var stolt när jag kom in!? :)
När allt stämmer så går det sådär bra, ska leva på detta alla tunga turer framöver!

Nu springer vi snart hela familjen, Amanda har sprungit flera gånger sen hon kom och igår tog sej även Andreas ut på en tur efter sin långvariga förkylning. Dom är såå duktiga!

Så nog med skryt, men jag hoppas att det blir som inspiration för Er!  ;)
För det är verkligen skönt och bra för kropp och själ!

Min älskade Alfred fyller 1 år idag!



Det var som igår vi var där i Lycksele, det häftigaste jag upplevt och detta året har varit det bästa i mitt liv, jobbigt, men sååå underbart!!!!
Idag blir det kalas med tvillingkompisarna och sedan får vi se vilka fler som dyker upp!

Ha en toppendag!!

RSS 2.0