Skidor

Har äntligen tagit premiärturen runt spåret och över huvudtagen på skidor i vinter, kändes toppen, det var kanonföre, dock hade jag totalt missat fästet, men men, det är tur spåret inte är så långt. Tog (bara) två varv dvs 5km, men det lär nog kännas i alla fall, kondisen är inte den bästa men ännu värre är alla muskler som jag hade förr, de finns definitvt inte kvar längre. Trodde jag skulle fått lite armar av att hela tiden bära på min guldklimp, men icket :) Så därför behövs mycke skidåkning!!

Köpte även liftkortet till Borgabackarna idag, på telefon efter många om och men, tur tekniken finns! Så nu ska vi tillbringa massor av tid i backarna, hoppas på en fortsatt fin vinter och vår!

Nu sitter vi och spelar Xbox eller tvspel som de hette förr, går inte så bra för mej, bara om vi spelar Super Mario, men alla dessa bilspel de går inte alls... så därför vill Andreas bara spela dom, såklart!
Snart kommer fikabesök!

Feberfri

Japp, så var det inget fel på drängen längre, det går verkligen upp och ner, så jag tror inte jag ska ropa hej för ett friskt nyårsfirande än... Men hoppas!
Vi firar hemma i Lavsjön iår, det känns skönt att slippa dra Alfred nån annanstans när han är lite krasslig och det lär ju bli sent så de är bra att kunna lägga han hemma i sin säng!
Vi ska äta massa gott och umgås, ganska lugnt och stillsamt kan jag tro, massa bebisprat antar jag :)

Hur firar ni nyår?

Har varit ute en sväng med vagnen idag, jättehärligt väder, bara några minus och vindstilla. Så Alfred sover som en stock, som han bara gör när han somnat under en promenad :) Sitter och väntar på att Andreas ska bli färdig med skotern så vi kan ta en fika tillsammans.

Håller på att läsa fortsättningen på Gravidchock-reporter erkänner, Otrogen på öppen gata:

Men ibland blir den lite för mycket, jag gillar hur hon skriver, men ändå... jag skäms över hur Agata beter sig och är. Kan tänka mej att det är det som är meningen. Väldigt träffande som nybliven mamma i alla fall, kan inte sluta läsa.


Om och om igen

Alfred blir inte frisk, igår tog han sista slurken penicillin, och inatt har han varit vaken hela natten igen, gråtit och varit otröstelig... Idag har han haft feber och ät loj och slö. Ikväll har han varit mycket missnöjd/lessen...
Stackarn! Men det går säkert över tillslut, bara lite jobbigt just nu. Han har precis somnat så de är väl bara att krypa ner och sova ikapp nån timme.

Hoppas ni andra är pigga och krya!

Sov så gott!

Ta vara på dagarna

det blir vi om och om igen påminda om, tragedin i Borgafjäll berör de flesta här i kommunen. Vi läser om olyckor och tråkigheter varje dag, men de är först när det kommer nära som vi förstår vad det innebär, en hel familj har lämnats utan sin pappa/man. Det är såå fruktansvärt hemskt!
Våra tankar finns hos alla nära!

Usch, jag blir så nere, det finns ingen mening alls med detta! Annat än att vi ska lära oss ta vara på dagarna och varandra, sluta med allt onödigt tjorv och gnabb och lägg energin på att vara en god vän/familjemedlem.

Lata dagar

Det har vi verkligen nu, gör ingen nytta alls, bara myser och äter och sparkar. Igår tog vi en sparktur till Lajksjön och hälsade på min morbror, sedan tillbaka, det går hur lätt som helst att sparka nu! Jätteskönt! Alfred älskar sparklådan, han sover så gott!
Han ska för övrigt få sin sista penicillindos nu på morgonen och sedan är han fri, hoppas bara öronen blivit bra! Men det verkar så, han är inte ens snorig längre. Sover som en stock på nätterna oxå, vi försökte ju att vänja bort nattmaten, men de var mitt i alla sjukdomar så jag tänkte att detta får vi nog göra om, MEN, det verkar ha gått bra i alla fall. Han äter även en portion gröt varje kväll nu, ibland går allt ner och ibland hälften, men de fungerar och ingen är lyckligare än jag :)

Så nu är det bara jag som ska bli pigg, sedan är allt frid och fröjd i huset! Är lika trött när jag vaknar som när jag lägger mej, men det är väl många timmar att ta igen kan ja tänka.

Idag fyller kusin E år, så vi ska (sparka) dit och gratta henne! Sedan har vi nog inga andra planer för dagen. Bestämde igår att vi måste få något gjort, så eventuellt blir det lite källarjobb, blir lite understimulerad av att vara lat ;)

Nu är lilleman vaken! Ha en toppendag alla!!  

Annandag jul

Idag har vi tagit en lång och härlig sparktur, min spark är hur bra som helst!! :) Alfred gillar det verkligen! Sedan fick vi gofika hos farmor. Så nu är snart denna dagen gjord! Men jag har besök att se fram emot ikväll oxå, planering av 10års återträff klassfest, galet att det gått så länge, men så kom vi på att nästa år är det dags för Andreas 20års återträff och då kändes det inte allt för gammalt i alla fall ;)

Sedan så kan jag berätta för mina anonyma hundägargrannar att jag skriver här för att det ska läsas av Er, istället för att går runt och knacka dörr i hela byn så skriver jag här.
Ber tusen gånger om ursäkt om min hund flygit på och bitit några av era barn eller er själv? Eller kanske huggit er stackars hund. Men kom då för sjutton in och berätta. För då kommer det inte bli lätt för Baloo kan jag lova!! En sådan hund kan man inte ha!!

Men när du vill att jag ska komma och prata med dej så får du gärna komma och berätta vem du är för annars är det svårt!
LOVAR att ha Baloo kopplad i framtiden!
Men jag kan nästan garantera att Baloo inte hugger någon om han inte blir provocerad först! Han är en busig MEN snäll hund i de flesta lägen, annars skulle jag inte kunna ha honom, för jag måste kunna lita på honom, speciellt när det bor endel barn i byn!
Men kom gärna in på en kaffe/tekopp så kan vi prata! Vi kan säkert komma fram till många bra saker, för det fungerar ju inte bra med hundarna i byn...
För jag måste säga att jag tycker att, kan man inte stå för vad man tycker så kan man vara tyst!

Juldagen

Nu var det över :) Vi hade en underbar kväll hos mor och far. Massa gomat såklart och sedan paket och mera gott helt i sin ordning!
Iår hade vi bara en att köpa till och en att få av, åh jag fick en spark!! Gissa om jag blev överlycklig! Har önskat mej en spark såå länge och nu fick jag en! :) Så idag ska vi ut och köra! Perfekt temp oxå, Alfred får följa med i sparklådan. Han är för övrigt mycket bättre, han HATAR såklart medicinen men den går i i alla fall det mesta. Tur han fick en dunderdos så det gör nog inte så mycket att endel åker ut.
Alfred fick många fina paket!! Tack såå mycket!!



Sen ska jag gratta min underbara vän på 30årsdagen!! Önskar vi kunde vara nere och fira med dej!!
Men jag hoppas jag får en chans sedan i vårvinter att gratta dej lite!
Ha en underbar dag!


Hoppas alla får en härlig juldag!!

En riktigt god jul!!

Så önskar jag alla mina bloggläsare en riktigt god jul med allt som hör till!

Var rädda om varandra!

Kram kram

Dagen före dopparedagen

Idag är det även mammas och pappas 19:e bröllopsdag.
Det har varit lite bloggtorka och tidsbrist. I söndags firade vi lilla julafton med Andreas syskon med familjer, den enda som inte var med var svärfar, men han får ju inte träffa alla våra smittor så de fick bli så iår. Jättegod mat och mysigt var det, även tomtebesök :)
De stora barnen åkte till sina mammor för jul och nyårsfirande igår, det blev som vanligt tomt... Tur vi har Alfred och Baloo!!

Sedan har jag hjälpt till lite där jag brukar innan jul, bara för stämningens skull! Pappa var med drängen hela dagen igår och de hade de toppenbra!
Inatt var dock ingen bra natt, Alfred skrek och grät ända till kl halv 5, spelade ingen roll vad vi gjorde... Helt utmattad och en alvedon somnade han där på morgonsidan, stackars stackars liten!! Åh inte gör det de hela bättre att han har en nybörjar mamma, som inte har nån koll på vad det kan vara, trodde det var magen, men så visade det sig idag att det var öronen.
Åkte till farbro doktorn i Åsele som konstaterade samma som vi och nu ska vi blir friska med äcklig medicin! Sen får det vara nog, nu har han vart sjuk och hängig fram och tillbaka sedan början på november. 

Ikväll skulle vi ha uppesittarkväll, men de fanns tyvärr ingen ork, och Alfred går före allt och alla, så vi har suttit i soffan och myst. Lite besök fick vi, eller mest jag och det var jättetrevligt. Alfred fick paket, en jättemjuk och go julbjörn. Som han lovar att ha framme när ni kommer och hälsar på i hans framtida hem! ;)


Jag är kanontrött så nu hägrar sängen, har fått hålla mej vaken bara för andra dosen medicin som ska i nu strax! Sedan får jag hoppas att Alfred är lika trött som vi och sover hela natten.
Imorgon blir det jul i Lajksjön!

Sov så gott! 

Det hela handlar om min Andreas julklapp

Dagen till ära, för övrigt den dag som man är glad och nöjd över att snart få gå på lång välförtjänt julledighet, så man kan samla krafter för nästa halvår osv. Fick Andreas förutom en fin julkorg även ett papper med uppsägning till den sista januari...

Jäkla jobb, de kunde sagt de nån annan dag! Men, jag vet att vi långt ifrån är ensamma, förstår alla andra nu. Lider med er, jobb är verkligen en stor sak!! Lite mer känns det eftersom jag är mammaledig oxå, det är mycket att fundera över nu!

Men som sagt tur att vi bor där vi bor och inte har så höga utgifter! Så vi reder oss, hoppas bara att jag har mitt jobb kvar, har alltid sagt att vården är man säker i, men även där börjar de bli osäkert, mycket som händer... Jaja, nu ska vi försöka njuta av julen och varandra så får vi ta nya tag nästa år!


Upp som en sol och ner som en pannkaka

Om dagen började fint och trevligt så fortsatte den mindre trevlig... Ett sms med fyra små ord och så blev tillvaron väldigt mycket mer osäker.

Men vi löser det säkert på något sätt... Tur vi bor där vi bor!

God morgon

Äntligen sista dagen innan jullov. Barna var faktiskt inte så trötta som vanligt, de klädde sig julfina och åkte iväg till skolan i tomteluvor, så söta!!
Inatt har vi sovit lite bättre, drängen har inte någon feber längre, bara snuva och hosta. Men pigga, nej det är vi inte... Som skrivet, äntligen jullov och möjlighet till hjälp! Längtar så mycket till en hel natts sömn, det står allra högst på önskelistan iår!

Funderar på att göra lite julgodis, men det känns lite för tidigt än, sängen lockar mer :)

Stackars liten

Feber och jättesnorig, hostig idag. Natten har varit hemsk, sov en stund på morgonen, från 4 ungefär... Usch om jag kunde ta det istället. Idag blir det bara mys i soffan!

Utmanad av Nina

Tre saker jag inte kan vara utan: Min familj och mina vänner, de är fler än 3 :)

Tre saker jag ångrar: Nej, jag kommer inte på något... allt jag gjort har lett till hur jag är och har det idag och jag är helnöjd med mej själv och mitt liv idag!

Tre saker som gör mig glad: Min familj, vännerna och min andra familj (mamma, pappa osv)

Tre saker som gör mig arg: Det mesta runt jobbet (alla som bestämmer över huvudet på oss och tror de vet hur det ska vara) inte personalen eller våra kära boende, elaka människor och sommarens otäcka flygfän 

Tre människor jag beundrar: Mamma, pappa och en massa andra

Tre saker jag skulle vilja göra: Köpa en kajak, vandra i Sarek och gå på Liseberg med familjen. Hälsa på mina vänner överallt runt om i detta för långa land.

Tre maträtter eller ingridienser jag gillar i köket: Älgkött, fjällfisk och potatis

Tre Tv program jag ser:  Nyhetsmorgon (speciellt Fråga Louise), och sedan vet jag inte, brukar nästan aldrig se på tvn

Tre saker jag har med mig i livet:  Minnen, erfarenheter och Andreas hade jag tänkt :)

Tre saker på önskelistan: Hälsa Lycka och Ekonomisk trygghet för alla runt om mej

Tre bloggar jag utmanar: Ida Suss Therese

Igen

Drängen är förkyld igen... I morse var han lite snorig, men jag tänkte att det var ju inte så farligt så han fick sprutan, men ju länge dagen har gått desto mer snorig och hostig har han blivit. Blir så trött på denna förkylning som aldrig ger sig...

Hoppas det går över innan jul! Åh helst innan fredag så vi får träffa farfar som kommer hem då!! Dock väldigt infektionskänslig så vi måste vara friska.

Nu ska vi fika vitaminfylld fruktsallad!

Ha en fin kväll!

Ny lampa

Nu äntligen har vi en ny kökslampa, jag är helnöjd!!!



 

BVC

Var tvungen att åka ner och få lite råd av distriktsköterskan. Inatt har vi varit vakna hela långa natten och ätit och ätit... Så nu blir det matstopp i jul, i alla fall på nätterna. Det känns faktiskt väldigt bra att det är pappas strid att ta, jag ska ligga så långt bort i huset som jag kan. Hoppas att det blir ordning på livet igen nu!
Himla tur pappa har jullov oxå, så han kan inte skylla på jobb, bara att hålla ut, max 3 nätter blev jag lovad :)

Idag är det ett rikigt busväder, det har varit så skönt att ligga inne och vila. Jag är SÅ trött att jag skulle kunna sova i flera dar. Men de går ju inte. Några timmar blev det dock :) Älskar att vara ledig!

  

Blåsväder och blodpudding

Nyss hemkommen från en tung promenad, men då ger det mer så vi är glada och trötta! Det var grått och blåsigt ute, det ryktas om mera snö, hoppas det faller någon annanstans där de inte har, t.ex. i Skåne skulle de behöva lite ;)
Min sena lunch ligger i stekpannan, blodpudding är så gott! Åt det jämt när jag sommarjobbade på Wiks, så billigt, enkelt, nyttigt och gott!

I veckan har jag inga julmåsten allt är klart och det känns så bra! Jag å Alfred ska bara ta det lugnt och vänta in julen :) Har aldrig varit så avstressad någon gång, och speciellt inte i december.

Jag var ute i boden och plockade fram skidorna, så de ska vallas och sedan är det bara ut och åka. Det är så lätt att ta sig ut när skidspåret bara är utanför huset. Får hoppas pappa har tid att va med sin son en stund snart!

Drängen utvecklas i en rasande fart, älskar att dra upp sig i spjälsängen, bara på knä än så länge och det är tur det! Krypa har han inte kommit på än, och han verkar inte intresserad av det heller... men rätt som det är så kanske han gör det med.
.


Lite bilder från luciafesten, då Alfred träffade tomten för första gången i sitt liv:
  

 

Amanda spelade sin låt, det var lite rampfeber i början men innan låten var slut så sjöng och spelade hon som en stjärna :) Hon är så duktig piga!
Luciatåget var oxå väldigt fint, roligt att det finns lite barn i byn, men de flesta håller på att vara stora. Får hoppas inflyttningstrenden håller i sig!

Nej nu ska jag fortsätta sticka på Alfreds julklapp.

Föresten är det någon som vet om nån go herrparfym?? Jag är helt borta på den fronten.. :) 

Och tack för omtanken, tipsen och råden om Alfred och matvägran, kan berätta att han helt plötsligt älskade morötter igår till middag, blir inte klok på bebisar i alla fall :) Men de var roligt att han åt lite annat än bröstmjölk, ska hålla upp tills helgen med gröten och vällingen, då ska Andreas få göra ett ordenligt försök!

Kram kram  


Äntligen

kunde vi ta oss ut på en promenad med M och killarna. Så väldigt skönt att röra på sig igen, sitter och funderar på simning ikväll oxå, men det kanske skulle chocka min förslöade kropp alldeles på tok för mycket :) haha Och sen är det massor med stearin i vattnet(efter lucian) och det brukar vara otäckt att simma i. Men kanske...

Nu har jag fixat de sista julkorten, hoppas inte jag glömt någon... Det är såå fina kort! :) Blir så lycklig när jag kan skicka iväg dessa, på min prins :) En alldeles egen son, min min min!!


Köttgrytan står på spisen och kokar och jag tror Alfred har vaknat i vagnen så det är nog dags för lite mys och lek!




Hur ska jag göra??

Det är helt omöjligt, hur jag än fjompar och leker och försöker på alla vis. Drängen vägrar äta något annat än mej... :( Han är inte arg utan bara bestämd. Går det över? Ska jag inte oro mej än kanske, han är ju bara 6½mån? Eller är det dags för oro?
Känns bara som att det vore så bra om han kunde byta ut ett enda mål så jag kan komma loss en liten liten stund... och så kanske han skulle sova bättre, nu vill han äta ca 5ggr per natt och jag orkar inte det.

Nån som har ett tips? Snälla?

Vi har skrivit en låt :)

Hehe.. vilken helmysig kväll vi haft! Pappsen är på hotellet på firmafest och svirar, så stilig när han gick, så det var lite svårt att släppa iväg han! ;)

Vi har gjort pizza och sedan bakat sista julkakan. Mina bröder har varit här och fikat med oss. Vräk i oss godis och sedan när alla farit och Melvin hoppat i säng, Alfreds ögon gick i kors, då kom pig apå att vi skulle skriva en låt :) Så det har vi gjort nu, blev kanonbra, lessen för alla som inte får höra den! Verkligen!

Idag har vi även kört in ved, en fröjd var det, hela familjen hjälptes åt, det gick fort och lätt! Sedan tog vi en tur till Dorro, skaffade finbyxor så jag slipper skämmas i jul och nyår :) Dejtades med J på fiket, jättetrevlig att uppdatera lite!

Så, det var väl allt om dagen, nu ska jag få mej några timmar sömn hade jag tänkt!
Sov så gott!

Ingen lucia

Idag blev det inte som vi tänkt, jag och Alfred hade planerat att åka till kyrkan och njuta av Amandas luciatåg, men så blev det inte när Melvin bara grinade hela morgonen, kunde inte skicka han på skolan än om jag förstod att han bara var alldeles för trött och hade lite morgonkrax i halsen... Så en mycket besviken piga fick lussa för alla andra, Andreas kunde inte komma ifrån jobbet för någon brandkurs. Så trist att behöva göra henne besviken!
Och mycket riktigt efter två timmars sömn så mår Melvin som en prins igen... suck!

Jaja, antar att det är precis såhär det är att ha barn.

Men jag och Alfred ska i alla fall åka och lussa för mormor och gammelmormor bara Andreas kommer hem. Sedan ska jag ner och köpa välling till drängen, för nu går ingenting i han utom bröstmjölken... Det är det enda jag inte provat än så ett sista försök, är lite rädd att han har storebror gener, eftersom det var ett välda tjorv med han och mat och är fortfarande.

Nån som har något tips?? Förstår att det går trögt när han är förkyld, men han vägrar allt, bara biter ihop munnen och så är det kört. Känns konstigt när alla andra barn är så matglada runt omkring mej... fast jag har säkert en välda mumsig mat så de är väl därför :P

Annars står det inte så mycket på dagens program, disco för barna var det, men nu blir det bara Amanda som ska dit så hon kanske skulle lifta med någon. Åh så måste jag städa, julbadade Baloo igår och nu lossnar stora tussar päls överallt, så en rejäl kamning och sedan dammsugning och skurning. Bäst att sätta igång.

Ha en trevlig dag! 

Tävling

Jag tävlar hos Ida om dessa fina tjocksockar!

Alfred håller tummarna för att jag vinner!!

God morgon!

Mycket behagligare temperatur idag, bara -9. Jätteskönt ute!

Igår hos dotorn hade drängen gått ner lite i vikt, men annars var allt bra, så skönt att höra! Inatt har han inte rosslat lika mycket heller så jag hoppas att förkylningen håller på att ge sig nu!
Jag känner mej oxå bättre så nu får vi hoppas på en frisk jul och nyår!

Jag sydde fler gardiner till husvagnen igår, mamma passade lilleman, det är himla tidsödande, och alldeles för många fönster i en husvagn :) Jag glömde helt bort tiden, men hann precis hem till godnattkramen innan de andra barna gick och lade sig.


Idag började dagen med en arg Melvin, fick inte ens en kram när han gick... Det var inget allvarligare än att jag var tvungen att skynda på han så att han skulle hinna med bussen men arg som ett bi blev han. Får smöra med pannkaka till middag så ordnar det sig säkert...

Idag ska jag baka bullar åt min mormor och kanske om jag tillåts ska jag göra färdigt Myrstackarna oxå, men mest blir det mys och lek, precis som alla dagar!
Ikväll ska vi på Luciaföreställning i Dorotea, Melvin ska sjunga för oss, och alla andra duktiga barn, alltid lika mysigt! :)

Så, nu vet ni vad jag hittar på idag, hoppas Ni oxå får en bra dag!!

Vinter

Iår är det för första gången på många år riktig vinter, det är såå fint! Inte en enda ishalka på grund av regn och tö har vi haft än. Ifjol var det glashalt vid denhär tiden, och många år har man undrat om det verkligen ska bli en vit jul. (Kanske tidigt att ropa hej) Iår finns inga tvivel, det är så vitt och fint. Lite trist att det är så kallt bara, vi blir inlåsta jag och Alfred, vill inte dra ut honom på några långa turer i -23. Men de ger sej säkert snart, vi är ju ändå inte riktigt friska så de är kanske bara bra att vi håller oss inne ett tag till.
Det är svårt att förmedla med korten hur vackert det är, men jag försöker iaf:




Jag ÄLSKAR att bo här!! :)

Mitt i veckan



tiden bara rusar iväg! Jag har inte lyckats få någon riktig julstämning, trodde den skulle infinna sig iår när jag har så mycket tid till att bara vara, men icket, kanske kommer imorgon när Melvin och alla andra barn ska sjunga för oss! Hoppas! Det är även Lucia i kyrkan på fredagmorgon och i Lavsjön på söndag. Kanske kommer mej upp och ser lucia på tvn oxå på lördagmorgon, nu när jag har världens finaste väckarklocka :)


Måste bara tipsa om brödet, det var supergott! Mycket att tugga, som jag gillar!

Igår bakade jag Dumlekakor till oss och Bruna bröd till min mormor. Vi var på Föräldraträff, jättemysig grupp med hur goa bebisar som helst!! Alla så snälla och lugna! Åh gofika fick vi oxå :)
Jag testlagade Mammas fiskgratäng i Icas kokbok, den blev en succe, Amanda var överförtjust, jag och Andreas oxå. Melvin gillar ju ingen mat, men han åt upp allt i alla fall.
Frostade båda frysarna, perfekt när det är så vrålkallt ute så man inte behöver stressa!

Idag ska vi besöka doktor Ullen, får se om de blir någon spruta nu när drängen varit så förkyld, men de kan nog doktorn avgöra. Vi måste på en shoppingrunda för de sista paketet till barnas kalendern oxå. Hälsa på mamma och pappa ska vi göra ikväll, om de är hemma förståss.

Men nu tror jag bestämt att vi måste ta oss en lur :)

Bakar bröd

gör jag idag. Det bröd som jag bloggade om för länge sedan... Har första plåten i ugnen nu så snart sla vi provsmaka!!
Amanda är hemma idag, hon mådde inge bra i morse och Alfred är inge kry, jättesnorig, förstår inte att det aldrig ger sig.
Hoppas verkligen han är okej imorrn så vi kan åka ner och träffa föräldragruppen, vill inte missa denna oxå...

Bakade bröd igår oxå, tunnbröd med mamma, det gick fort och lätt, surrade ihjäl min stackars mamma som vanligt, hon har garanterat skavsår i öronen idag ;) Gott blev brödet, har fryst in allt så vi ska ha till julskinkan, det hörs som de kommer gå enormt mycket.

Nej, jag har tydligen inte så mycket att skriva, det händer inget annat än att vi försöker bli friska, ganska tråkigt börjar det bli! Men tur det inte är något värre än förkylning!!

Nu är det fika!! :)

Ha en fin dag!

En dag i Strömsund

Idag har vi tagit oss till Strömsund för lite julhandling, bilen full, farmor och Amanda följde med oss. Det blev en massa handlat, har även beställt en ny kökslampa och nya matchande fönsterlampor, äntligen!
Amanda fick nya fina skor, en tidig födelsedagspresent och sedan blev det en full korg på Dollar, med absolut nödvändiga saker alltihopa! :)

Lilleman är mycket piggare idag, jag hostar och snörvlar men det är på bättringsvägen. MEN vi har lyckats med att smitta Andreas så nu är han påväg på ännu en förkylning... Stackarn!

Ikväll kokar Amanda knäck, jag har helgdammsugit och nu ska vi slänga ner oss i soffan, dricka glögg och käka pepparkakor, det är visst Narnia på tvn! Bäddar för en toppenkväll detta!
Hoppas Ni oxå får det!!

Kram  kram 

Ingen bättring

lika förkylda idag, bara med lite mindre ork... å i morse kände Andreas oxå av halsen, så det slutar väl med att vi ligger under täcket hela helgen, vi som hade tänkt åka till Strömsund och julhandla det sista... Men kanske vi blir tvärfriska innan kvällen!? Hoppas!

Idag slutar Andreas kl. 14 och det känns skönt att få hjälp då! Det är så hemskt att inte va på topp när drängen verkligen behöver mej!

Igår fick jag mina Tupperware produkter, jättefina! Hoppas de håller i massor med år nu! :) Köpte bl.a. en giftfri nappflaska/pipmugg det känns väldigt bra för jag har inte gillat att servera maten i de vanliga nappflaskorna (nu äter han ju nästan aldrig ur flaska men ändå de få gånger han gjort det) Men nu kan han äta bäst han vill :) Åh jag behöver inte må dåligt...

Har ändå varit duktig och beställt julkorten nyss, de kommer bli såå fina! Så Du kan ju hoppas att Du är en av de som får ett :) Har även fixat julklapparna från Alfred till mormor, morfar farmor och farfar.

Nej nu ska ja krypa ner och gosa oss friska!

Ha en fin dag!
 

Sjukdag

Usch en sådan natt, har jag klagat förut så har jag bara varit gnällig, inatt har vi nämligen inte sovit alls, drängen har gråtit och gråtit, ont i halsen tror jag, toksnorig och feber, stackars stackars lilla vännen!!

Hela dagen har vi gått i ett töcken, sovit mycket har han gjort min prins. Inte så mycket feber, runt 38 bara men jättemycket snor å slem! Hoppas detta går över fort!
Mår inte toppen själv heller, så det gör det hela lite jobbigare... Men tur jag kan gnälla lite här och få lite sympatier så mår jag så mycket bättre sedan!!

Gubben håller på och snickrar för fullt, ska ta å lura ner han i soffan så vi får sällskap snart!



Ha en fin kväll!

Jag har fått en award

Åh så roligt att Du gillar min blogg! :)
Fick denna award av Veronica




Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.

2. Länka till den bloggen du fick den ifrån

3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.

4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.


Jag vill ge adwards till:
1.
Ida 
En av mina bästa vänner och en jättemysig vardagsblogg om hennes söta lilla familj!

2. Suss
En annan favorit, flummig och go tjej, en blogg om foto, inredning och singelliv :)

3. Therese
Älskar denna ständigt uppdaterade blogg om lilla Svea och hennes duktiga mamma! Blir så inspirerad av allt ni gör!

4. Ida
Gillar denna blogg oxå, roligt att läsa om Neo och vad som händer i huset :)

5. Nina
Skoj att läsa om vad stordrängen har för sej när han inte är här, intressant även med bebismagen!!

6. Therese
Min barndomsvän och närmaste granne. Skoj att följa med på resor och spana in vad som händer i livet! 

7. Kia
Roligt även här att följa med i vardagen med alla barn och jobb!

Så, det var det, jag läser säkert flera bloggar som jag gillar men detta mina favoriter!


Göteborg

Vår överraskningsresa för mamma till Göteborg, blev lyckad! 
Att väcka henne mitt i dan på torsdag, det var en höjdare, innan hon förstod vad jag sa :) Men sedan tog hon allt med ro. På tåget ner åt vi en massa gott, ost och kex t.ex.
Ingen sov speciellt bra, men de är svårt att göra det på tåg, Alfred gillade att åka tåg, och speciellt att det fanns en massa folk som kunde underhålla!
     

Vi kom ner till ett snöfritt och varmt Göteborg lagom till frukost, sedan åkte jag, Andreas och Alfred till svärfar och hälsade på honom på sjukhuset. De andra drog runt på stan, vi slöt oss till dem efter besöket, endel inköp gjordes. På eftermiddagen checkade vi in på hotell Riverton. Helt okej hotell, mest imponerad är jag av handfaten!

Ett sådan skulle vara omöjligt att ha hemma, för de skulle alltid vara smutsigt, men fräsigt var det.

Efter middag på Sky Bar, högst upp på hotellet, underbar utsikt!! Drog de andra på Kuta och Kör på Lorensbergsteatern.
Jag och Alfred stannade hemma på hotellt och bubblade i relaxen, jättemysigt, speciellt eftersom vi hade den nästan helt för oss själva.

Lördagen innebar ett besök på Universeum, alltid intressant och roligt att se.

 

Vi gick oxå på höjdpunkten Liseberg och spelade bort alla småpengar vi hade, åt på tågrestaurangen och njöt av allt fint pynt! Det gör sig inte lika bra på bild såklart, men ni får se lite i alla fall.
     



På kvällen gick de övriga och såg Nanne Grönvall på Rondo, jag och Alfred myste på hotellet.

Sedan söndag blev en cafedag, vi hann oxå med ett till besök hos svärfar som mådde mycket bättre idag! Kl 19.00 var det åter dags att styra kosan mot kallare breddgrader, trötta och nöjda!
Det är så mysigt att kunna åka hela familjen!

Nu är det dock väldigt länge innan nästa 50 årsresa... 16år... :)

Onsdag

Idag har vi vart nere på BVC för att få en halvårs vikt och längd, vågen stannade på 9995g, och hela 70 cm lång har han blivit. Fick nya tider för både föräldraträff och läkarbesök nästa vecka.
Annars är drängen förkyld, jättesnorig, stackarn.

Sedan var vi på jobbet och sökte mer föräldraledigt, önskar jag kunde söka minst ett år till... men vi får ta en månad i taget när man inte vet vad finanskriser och lågkonjunkturer leder till.

Handlade Tack för hjälpen presenter till svärmor och moster och sedan tillbringade vi resten av dagen hos mamma (mormor) hon hade bakat bröd å bjöd på gofika! 

Nu ligger en chililax i ugnen och väntar på att bli uppäten, får fortsätta uppdatera när jag får tid, det är nämligen full fart på gubben, sista fönstret nere ska få sina lister ikväll, sedan får jag göra klart julstädet!

RSS 2.0