Julstök och snö

Igår var en bra dag, jag tyckte nämligen att det var roligt att städa och det mina vänner, det händer inte så ofta nu för tiden, så det gäller att passa på. Det blev två adventsklara rum, vardagsrummet, det mest avancerade men en massa torkning och så har jag även sytt upp mina nya för året gardiner och så köpte jag extra tyg så jag har gjort kuddar och en duk. Och vårat sovrum. Iår måste jag prioritera pyntet, orkar inte ha all runt golvet hela december :) Men det blir en senare fråga, tomtar får inte komma upp förrän i december (gardiner med tomtetryck räknas ej!)

  


Alfreds fingrar kliar något oerhört, han kan bara inte låta bli det lilla pynt vi har framme, men NU ger jag mej inte, nu ska han lära sig just att låta bli! En hel hög med NEJ och MAMMA blir arg på dej om du gör så är det och kommer nog vara ett tag... :/
Lagom tills vi var klara så föll även snön :)



I lördags bakade jag tre satser lussebullar och efter detta var jag så less på bakning att jag nog inte skulle baka något mer innan jul... vi får se vad det blir av det löftet... Men jag fick en hel del inbjudningar till fika hos andra, det gillar jag :)

Idag ska Alfred äntligen få gå på dagis igen, jag jobbar på Wiks, gillar det ännu mer när det närmar sig jul, där får jag nämligen julkänsla, antagligen för att jag tillbringat en hel del av min decembertid just på Wiks :) Ulla har tagit hem en massa leksaker nu, så kom och kolla!!

Nu ska vi fika jag och lilleman innan vi måste väcka pappsen.

Ha en fin dag och var rädda om varandra, det skadar aldrig att ge en extra komplimang eller en kram, le åt de du möter!
KRAM   

Tragiskt, ofattbart och så onödigt

Jag som längtat och trånat efter snön, givetvis var jag lycklig igår då jag och Andreas äntligen kunde dra Alfred på bobben... Det blir vitt och fint, mina lyktor ute gör sej mycket bättre nu. MEN när jag det första jag gör tittar in på VK för att se hur det gick med bussolyckan vill jag bara gråta!
Inte trodde jag igår att det skulle sluta så illa... Skänker alla tankar till de anhöriga!
En vecka kan inte börja mycket sämre.

Ta vara på dagarna och dina nära, vi har allt till låns...

En doft av jul

Jag är med och tävlar hos:
Brunkullan med mosipperötter

Där hoppas jag vinna denna garanterat ljuvliga juldoft som ska göra min städning under december till en juldröm ;)
 
Bild: Millamix

Håll tummarna för mej eller var med och tävla Du oxå!

Alfreds nya fina saker!

Nu har vi fixat lite i Affes rum:


Fina gardiner, det blev inget kantband då det inte fanns någon passande färg, helnöjd!



En fin "sänggavel" över internetboxen, matchande kuddar och tavlor av överblivet tyg. En ny sänglampa från Agas. Alfred är som ni ser HELNÖJD!

 


VAB:ar igen

Det är nog precis som jag fått mej berättat att det första året på dagis då är barnen sällan där... Alfred är sjuk igen, feber runt 38 och en massa luftvägsbekymmer. Inget allvarligt men ändå sjuk! Speciellt i dessa tider då svininfluensan härjar vilt runt omkring så är jag mer försiktig förkylningen sitter i lungorna.

Jag har dock väldigt dåligt samvete mot jobbet, känns som jag gör något fel, men det är ju denna känsla som är FEL! Galet att jag ska känna så när jag kommer jobba så länge jag lever, Alfred är bara liten nu! Så jag har slutat att bry mej om jobbet... för denhär gången.

Igår efter att Alfred somnat, vilket är väldigt sent nu igen, det tar mellan en och två timmar att få honom att sova... så kl 22 satt jag igång med att måla Alfreds sänggavel. Sedan satte jag mej vid min fina symaskin och sydda gardiner åt honom av dethär tyget:

Från ellos.se
Det var roligt att sy, ska visa resultatet när det är färdigt, måste nämligen åka och skaffa kantband. Så jag tänkte fortsätta ikväll med julgardiner och kuddsömnad.

Annars blir dagen rätt lugn skulle jag tro, ska passa på att stappla lite ved medan Andreas är hemma/vaken och kanske springa en sväng, är så galet oaktiv just nu, mår inge vidare av det, varken psykiskt eller fysiskt. Kan berätta att det är den ENDA förändringen i livet som jag har lite svårt att va glad över, att min träningstid helt försvann när Alfred kom. MEN han kommer inte vara liten för evigt :) Så det kommer igen sedan!

Nej nu är det nog hög tid för frukost! Jag blir väldigt ohungrig av denna inaktivitet oxå, just på mat, fika går i i alla fall.. tyvärr... :P
Ha en fin dag! 

Minusgrader

Gissa om jag blev glad när termometern visar -9 idag, äntligen lite torrare väder, men vem vet hur länge de varar. Blir lite le på att vintern aldrig kommer, det ska regna och slaska hela tiden... Det kanske är såhär varje år, minns aldrig mellan åren.
Idag flyger mor och far till Thailand, har hela tiden sagt att jag inte är avundsjuk, har inget behov av det, men just att få vara ledig igen skulle jag inte säga nej till. Usch vad det är slitigt på jobbet! Nån som har ett jobb över och vill ge mej??

Ikväll jobbar både jag och Andreas kväll, så farmor och farfar ska förbarma sig över Alfred, sån lyx att bo nära båda föräldrarna, det gör livet så mycket enklare! TUSEN TACK!

Jag har eg ingenting att berätta, jobbade helgen och när jag inte jobbade så åt jag en massa farsdagsgott. Det måste bli nya tag med motionen, hör dock att jag är i gott sällskap då denna årstid verkar vara väldigt motionsfattig för många. Trots att det är NU jag verkligen behöver endorfinkickarna. Bara att ta nya tag.
På lördag ska vi till Paradisbadet igen, himla trevligt! Där lär vi nog få springa så det räcker då hela familjen älskar att åka banorna! :)

Nej nu ska jag leka!
Kram

Besök på Öron-Näsa-Hals

Igår åkte vi (äntligen) till Lycksele för en kontroll av Alfreds öron, han har haft en massa öroninflammationer som ni säkert vet. Först kollades hörseln, det var en rolig kontroll tyckte Affe, han var så koncentrerad, har inte sett maken till stor kille förut ;) Sedan fick vi träffa doktorn som kollade öronen och allt såg bra ut, men han tyckte dock att 6 öroninflammationer inom 9 månader var skäl nog att sätta in rör. Så vi har satt upp oss på väntelistan, har inga förhoppningar om att detta ska gå fort...
Gruvar rätt mycket för dethär med sövningen. Men de går garanterat bra, det är väl bara så att mamman i mej måste oroa sig för ALLT tänkbart hela tiden.

Sedan blev det en dag på stan, köpte flera julklappar, så nu är de mesta fixat, köpte även en till mej från gubben ;) Lika bra de så jag vet att jag får de jag vill ha :P Vi åt lunch på Laponia. Mamma följde med, en mycket trevlig dag hade vi!

Nu är vi lediga i två dar, sedan har jag jobbarhelg.
Nu ska jag äta lite frukost, magen kurrar!
Ett tips:

De är underbart goda tycker jag!! och jag gillar formen, så söta! Finns på Wiks ;)

RSS 2.0